USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TEKNOFEST Girişim Programı tanıtıldı

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Girişim Merkezi yürütücülüğünde planlı TEKNOFEST Girişim Programı tanıtıldı.

TEKNOFEST Girişim Programı tanıtıldı
05-07-2022 03:03
İstanbul

Bu sene geçmiş el planlı TEKNOFEST Girişim Programı’nın lansman etkinliğine, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ve T3 Vakfı Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, törende meydana getirdiği konuşmada, Milli Teknoloji Hamlesi'nin, Türkiye'nin hedeflerine yürümesinde baş döndürücü ehemmiyetli ortak manivela bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin arabası Togg'un hemen ortak makine markası olmadığına dikkati çekici Kacır, Togg'un, mobilitenin dönüşümüne önderlik ederken ihtimal kendisinden de iri start-up'ların doğmasına, büyüme göstermesine fırsat olacak ortak manivela olacağını söyledi.

TEKNOFEST Girişim Programı'nın Türkiye'nin erdemli uygulayım bilimi alanındaki teşebbüs ekosistemine ortak tane katkılar sunacağını tabir fail Kacır, "TEKNOFEST yarışmacılarımıza kimi sorular sorduk. TEKNOFEST'e paydaşlık hedefimiz neydi, dedik. Yüzde 66'sı kol emek vermesi gerçekleştirmek, yüzdelik 61'i bilimsel nitelikli hisse senedi ifşa etmek derken, tek de küçümsenmeyecek ortak oran, yüzdelik 57'sinin girişime dönüştürerek ortak ortaklık ihdas etmek söylediğini gözlemledik." ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST'e katılanların yüzdelik 67'sinin projelerini bitmeme ettirme iradesi gösterdiğini tamlayan Kacır, şunları kaydetti:

"Biz potansiyelimizin ne denli iri bulunduğunu gerçekte maruz bu cevaplarda gördük. Yani TEKNOFEST yarışmalarına dahil bulunan on binlerce gencimiz, bu yarışmaları okulda gerçekleştirdikleri bayağı sayılabilecek projelerden baş döndürücü değişik görüyor. Bu yarışmalarda elde ettikleri deneyimle, kurmuş oldukları takımla uygulayım bilimi girişimleri ihdas etmek ve Türkiye'nin ayrıca insanlığın istikbaline imza alaşağı etmek istiyor. Sayısal kendisine baktığımızda da gerçekte potansiyelimiz, Türkiye'nin geleceğini de dönüştürebilecek baş döndürücü iri ortak ölçeğe ayraç ediyor. Türkiye'de herhangi ortak sene tahminî 600'e andıran uygulayım bilimi gelişimi yola çıkıyor. TEKNOFEST ölçeğine baktığımızda ise geçtiğimiz sene hemen ortak yılda TEKNOFEST yarışmalarında ortaöğretim ve üstü ölçüde finallere kesirler kol sayısı 1650. Dolayısıyla bu takımların üçte birtanesini bile uygulayım bilimi girişimine dönüştürebilirsek Türkiye'nin teşebbüs kapasitesini minimum ikiye katlamış olacağız. Belki elan da önemlisi katı baş döndürücü uygulayım bilimi girişiminin cesurluk edemediği alanlara, yoğun uygulayım bilimi sahalarına dönük baş döndürücü sayıda uygulayım bilimi girişiminin doğmasına olanak sağlayacağız."

TEKNOFEST Girişim Programı'nda adaylara sağlanacak destek sunar üzerine bilgelik sağlayan Kacır, destek sunar yardımıyla girişimlerin büyümesinin ve yavaş yavaş küreselleşmesinin hedeflediğini belirtti.

"Milli Teknoloji Hamlesi evren barışına ulama sunacak"

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar da herhangi ortak ülkenin öz deneyim ve altyapısına gereğince teknolojik gelişimini tanımladığını belirterek "Türkiye de iri hedefleri bulunan ortak diyar olarak, başkalarının kendilerine gereğince tanımladıkları stratejilere fut söylemek yerine, öz gereksinimlerini ve önceliklerini ortaya koyan ortak stratejiyle yola çıkabilirdi. İşte bu dört başı mamur stratejinin ismi da Milli Teknoloji Hamlesi." açıklamasında bulundu.

Haluk Bayraktar, Milli Teknoloji Hamlesi'nin Türkiye'nin serbest ve hükümran ortak talih kendisine varlığını güçlendirirken, Türkiye'nin diyalekt ve global ölçekte seslendirdiği doğruluk ve acıma ilkelerine ilişkin kalmış şekilde evren barışına ulama sunacak ortak izleme bulunduğunu vurguladı.

T3 Vakfı çalışmalarının hiçbirini birbirinden salt programlar halinde kurgulamadıklarını tamlayan Bayraktar, TEKNOFEST Girişim Programı'yla da TEKNOFEST'te yarışan fikirlerin ürüne dönüştürülmesi ve ticarileştirilmesine müteveccih dayanaklık etmek sağlayacaklarını dile getirdi.

"Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, girişimlere maddesel dayanaklık etmek olacak"

Tanıtım toplantısının arkası esna matbuat çalışanlarının sorularına cevap sağlayan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "TEKNOFEST'in geçmiş başladığı yıldan itibaren erdemli uygulayım bilimi içeren yarışmalarından ortak manada çıkma akıbet kendisine gördüğümüz, meyvesi kendisine gördüğümüz girişimcilere dayanaklık etmek programını açıkladık." ifadelerini kullandı.

2018'den beri TEKNOFEST'teki uygulayım bilimi yarışmalarına herhangi ortak sene katlanarak kesirler ortak ilgiye tanık olduklarını aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

"Sağlıkta bireşimli zekadan, robotik taksiye, bunun indinde manken peyk yarışmalarından zeki ulaşıma baş döndürücü degaje ortak yelpazede düzenleniyor yarışmalarımız. Geçen sene bu yarışmalara 200 bin mektepli başvurmuştu, bu sene ise 500 binden ortak tomar öğrencimiz bu yarışmalara başvurdu. Bu uygulayım bilimi yarışmaları kelimesi kelimesine ülkemizin insansız iklim araçlarında dünyada boy yazdığı denli küçük ortak teşebbüs kendisine başlayıp dakika evren markası durumuna mevrut SİHA'larımızda bulunduğu gibi, değişen teknolojinin hepsi sahalarında baş döndürücü elan degaje ortak yelpazede hepsi çırçıplak sahalarında erdemli uygulayım bilimi üreten benzeşim girişimleri çıkarmayı hedefliyordu. Bugün bu hedefe, ortak aşama elan bu programla baş başa yaklaşmış olduk."

TEKNOFEST'te yarışanların ortak kısmının halihazırda öz girişimlerini kurduklarını aktaran Bayraktar, "TEKNOFEST yarışmalarında şuursuz bulunan gailesiz kardeşlerimize de girişimlerini kurup hem maddesel manada hem mentorluk yönünde arkalamak öze kılıç TEKNOFEST Girişim Programı'na başlamıştık. Aylardır bu girişimcilerimiz terbiye alıyorlardı. Bugün de seçilen girişimlerle baş başa hem ön gurk hem de çabuklaştırma programı kapsamında girişimcilerimizin hikayelerini dinledik. Onların hikayelerini destekleyecek unsurları, yatırımcı desteklerini bilmek az daha bu programı başlattık. Birkaç ay süresince eğitimler bitmeme edecek. Bir taraftan da Türkiye Teknoloji Takımı Vakfımız ayrımsız sürede bu girişimlere maddesel dayanaklık etmek olacak." niteleyerek konuştu.

Programa 444 müracaat yapıldı

Toplantıda maruz bilgilere göre, T3 Girişim Merkezi kendisine TEKNOFEST kapsamında planlı yarışmalara ek uygulayım bilimi odaklı, ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip, darülfünun ve darülfünun beden seviyedeki ekiplerin plan fikirlerini sürdürülebilir ortak modelde ve çabuk ortak halde ticari faaliyete dönüştürmelerini erek edinerek TEKNOFEST Girişim Programı başlatıldı.

Bu kapsamda yaşama kılmak istediği iş düşüncesi olan, alacağı destek sunar ile fikrini olgunlaştırarak girişime tahvil etmek talip ekiplere 100 bin teklik bağış destekli Ön Kuluçka Programı ve geliştirdikleri planlar ile halihazırda kurmuş oldukları ortak firması bulunan ekiplere 200 bin teklik bağış destekli Hızlandırma Programı peyda etmek az daha 2 değişik izlence hazırlandı.

Üniversite ve darülfünun beden seviyedeki ekiplere bağış desteğinin yanı esna girişimcilik eğitimlerinden dalında bilirkişi ve idareci mentor görüşmelerine, şube ve buluş belgesi desteğinden yatırımcı ve teşrikimesai görüşmelerine denli 12 değişik bölgede dayanaklık etmek sağlanacak.

TEKNOFEST Girişim Programı’nın 1. Dönemi düşüncesince Ön Kuluçka Programı’na 333, Hızlandırma Programı’na 111 peyda etmek az daha toplamda 444 müracaat alındı. Değerlendirmeler kararında 5’i Hızlandırma, 39’u Ön Kuluçka peyda etmek az daha 44 teşebbüs seçildi.

Öte taraftan etkinlikte Hızlandırma Programı'na seçilen Alaca Maker, Blindar ArGe, Degz Robotics, Sanal Clinic ve Ocalis kol temsilcileri iş fikirlerini katılımcılara anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler