USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Tarım Kredi, mağazalarında özlük et ürünlerini satmaya başlayacak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz, "Büyük mağazalarımızda etçi reyonlarımız olacak. İşlenmiş ve paketlenmiş mahsulat şeklinde tüketicimize ulaştıracağız. İnşallah mağazalarımızda öz ürünlerimizi koymayı hedefliyoruz." dedi.

Tarım Kredi, mağazalarında özlük et ürünlerini satmaya başlayacak
25-10-2021 14:49
Bilecik

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Kooperatif Market'in 515'inci şubesinin açılışının arkası sıra gazetecilere icra ettiği açıklamada, güzeşte sene sonu bakımından müşterek hayvancılık şirketlerinin bulunduğunu söyledi.

Daha geçmiş çalışkanlık gösteren, demin kuvvetsiz biçimde bulunan müşterek tesisi devraldıklarını tamlayan Poyraz, "Şu anda 6 kocaoğlan hayli süredir restorasyon yatırımlarına bitmeme ettik. Hedefimiz son teşrin kocaoğlan bakımından bu yatırımı tamamlamak. Kasım kocaoğlan sonu bakımından da üretime geçmek." ifadesini kullandı.

Poyraz, çalışmaya elden et bütünleşmiş tesisi adına bakmadıklarını, efsanevi yetiştiricilerinin de bulunduğuna değinerek, şöyleki konuştu:

"Biz bunlarla kontratlı yetiştiricilik yaparak gerçekte müşterek yandan öz şirketimiz bulunan Tareks Hayvancılık şirketiyle ferment hayvanları yetiştiricilere vereceğiz ve alıntı güvenceli müşterek biçimde vereceğiz. Onlar besi hayvanları yetiştirdikten sonradan da gine onlardan alıp öz tesisimizde işleteceğiz ve ilk evvela öz mağazalarımızda kâffesi Türkiye'deki gayrı perişan zincirinde de ürünlerimizi inşallah tüketicilerimizle buluşturacağız."

Poyraz, et satışına ilk evvela kocabaş hayvanla başlayacaklarını belirterek, meslek oturdukça küçükbaş hayvanla sistemi yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Et ürünleriyle ait vatandaşın ağırbaşlı müşterek inanma sorunun bulunduğunu dile getiren Poyraz, "Aldığı ürüne emin olmak istiyor. Biz ilkin iri mağazalarımızdan neşet etmek kabilinden orada enstantane fotoğraf görüntülerle şu demek oluyor ki tesisle mağaza arasındaki o farkı ortadan kaldıracağız. Görsel adına orada kuracağımız sistemlerle tüketicimiz raftaki o ürüne elini uzattığı an o ürünün ne ortamda üretildiğini enstantane fotoğraf değerlendirmek olanağına cemaat olacak." sanarak konuştu.

"Amacımız müşterek eşik bedel oluşturmak"

Poyraz, amaçlarının etraf regülasyonu bulunduğunu aktararak, kendilerinin müşterek maliyet hesabı yaptıktan sonradan maliyet dair hayli faziletkâr karlar koymadıklarına dikkati çekti.

Şirketin öz ticari faaliyetlerini bitmeme ettirebilecek müşterek rakamla bu işi götürmeye çalıştıklarına yer veren Poyraz, şunları bildirdi:

"Bizim maksadımız burada müşterek eşik bedel oluşturmak. Piyasada karla ait müşterek kabarıklık var ise filhakika o şişkinliğin alınması. Bizi şöyleki yorumluyorlar. 'En ehven ürünü kılıç vereceğiz.' hayır, piyasada paha belirleyiciyiz. Biz eşik bedel oluştururuz. Aslında kâffesi dünyada kooperatiflerin fonksiyonu da budur. Siz müşterek ürünle ait müşterek paha belirlersiniz. Piyasadaki gayrı aktörlerde piyasadaki rakiplik şartlarında bu fiyata benzeyen fiyatlarla bu yol mallarını satmaya çalışırlar. Bazen bizim altımıza inerler bazı bazı de bizim üstümüzde kalırlar. mühim bulunan orada oluşan hayli müşterek kar var ise o rahim kooperatifler yoluyla dengelenmesi meselesidir."

Poyraz, mutlak öz şirketleriyle değil sert hayli müstahsil ve birleşke yapılanmalarıyla iş birliğini doğacak çağda geliştireceklerini anlatım ederek, "Onlara da kontratlı istihsal yaptırıp, onların yetiştirdiği besi hayvanlarını alıp el işi ve sektöre transfer noktasında seçenek müşterek geçek oluşturacağız." dedi.

Et ürünlerinin kenarlı adına eksiksiz marketlerde olacağını yer veren Poyraz, "Büyük mağazalarımızda etçi reyonlarımız olacak. Küçük marketlerde ölçüm ederseniz bunların gelişigüzel birisi müşterek maliyet bulunduğu düşüncesince kenarlı ve paketlenmiş mahsulat biçiminde tüketicimize ulaştıracağız. İnşallah mağazalarımızda öz ürünlerimizi koymayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler