USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Taha Akgül, Oslo'da üçüncü evren şampiyonluğu düşüncesince mindere çıkacak

Kariyerinde 1 olimpiyat, 2 evren ve 8 Avrupa şampiyonluğu mevcut ulusal güreşçi, '2024 Paris Olimpiyatları'na derece mevcut gücümle çalışacağım. O vakte derece da bitmeme edeceğim.' dedi.

Taha Akgül, Oslo'da üçüncü evren şampiyonluğu düşüncesince mindere çıkacak
01-10-2021 11:40
Ankara

Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda savaşım edecek Taha Akgül, kariyerindeki üçüncü evren şampiyonluğuna erişmek düşüncesince mindere çıkacak.

Kariyerinde 1 olimpiyat, 2 evren ve 8 Avrupa şampiyonluğu mevcut ulusal pehlivan Taha Akgül, AA muhabirine, erte başlamış olacak Dünya Şampiyonası öncesinde açıklamalarda bulundu.

Taha, Dünya Güreş Şampiyonası'nın olimpiyatlardan endamsız ortak müddet sonradan yapılacağına ayraç ederek, "Zaten olimpiyatlara güzel hazırlanmıştık. O sebepten Dünya Şampiyonası'na hazırlanma kabilinden ortak çağımız olmadı. 'Hazırız' diyebilirim. Zaten hikmet şekilde olimpiyatlara müteveccih baş döndürücü ağır ortak tedarik süreci geçirdik. O çalışmanın verdiği formla Dünya Şampiyonası'na gideceğiz." diyerek konuştu.

"Buraya şen ortak biçimde gidiyorum." diyen Taha, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bir yarışma gibi... Tabii ki ülkemi en güzel biçimde asimilasyon etmeye çalışacağım. Her katıldığım şampiyonada giranbaha madalya düşüncesince güreşen ortak sporcuyum. Burada ruh bilimsel şekilde elan şen güreşeceğim. Çünkü olimpiyatlarda amacım giranbaha madalyaydı, tunç baht oldu. Ummadığım, beklemediğim ortak hezimet aldım. Şimdi en azından Dünya Şampiyonası'na olimpiyatın stresini de atmış ortak biçimde gideceğim. Bu rahatlıkla, bu öz güven içinde güreşeceğim. İyi olacağını düşünüyorum. İlk benzer ihtimal de kasmadan, kendimi şen hissederek ortak Dünya Şampiyonası'na gideceğim. Dünya Şampiyonası daima önemlidir. İnşallah, Allah baht ederse üçüncü benzer evren şampiyonluğu amacım var. "

Paris 2024'e derece bitmeme kararı

Taha Akgül, 2024 Paris Olimpiyatları'nda da Türkiye'yi asimilasyon etmeyi ve giranbaha madalya kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Paris Olimpiyatları'na 3 yılın kaldığını hatırlatan ulusal güreşçi, "İki yıl sonradan eliminasyon turnuvaları başlıyor. Bir anda olimpiyat havasına ortak elan gireceğiz. Üç yıl baş döndürücü endamsız ortak süre, böke olduğum Rio 2016'dan Tokyo Olimpiyatları'na derece 5 yıl baş döndürücü tez geçti. Paris Olimpiyatları'nın da ortak an evvela geleceğini düşünüyorum. O sebepten 2024 Paris Olimpiyatları'na derece da mevcut gücümle çalışacağım. Yapabildiğimin en iyisini inşallah Paris Olimpiyatları'nda sergileyeceğim. İnşallah o vakte derece da bitmeme edeceğim." değerlendirmesini yaptı.

Serbest Milli Takımı'nın kaptanı Taha Akgül, takımda yaşanmış bulunan kuşak değişikliğine yer vererek şu ifadeleri kullandı:

"Ben esasta bu Dünya Güreş Şampiyonası'na katılmayı düşünmüyordum. Genç arkadaşlarımızın deneyim kazanmaları, alttan mevrut canlı kardeşlerimizin önünü ayırmak açısından düşünmüyordum. Ama hocalarımla elan sonradan konuştuk ve yarışmacı olma, karşılaşma tecrübesi, doğacak hesabına güreşmemizin müfit olacağına derece verdik. Takımımızın gözyaşı averajı düşmeye başladı. Bu, doğacak hesabına baş döndürücü iyi. Dünyada tamamı ekipler kuşak değişikliği yaşıyor. Biz de adım adım korteks değiştirmeye başlıyoruz. Artık ego takımın en nemli adı oldum. Bizler adım adım yerimizi canlı arkadaşlarımıza bırakacağız, onların önünü açacağız. Onlara kip olacağız. Dünya Şampiyonası'nda görmüş geçirmiş ağabeyleri şekilde onları motive edeceğiz. İnşallah onlar da bizlerden bayrağı alıp elan da müterakki götürecekler."

"ABD'li pehlivan ile rövanş baş döndürücü ayrımlı olacak"

Taha Akgül, Tokyo Olimpiyatları'nda yenildiği ABD'li pehlivan Gable Steveson'ın, ülkesinde hevesli güreş coşku firması WWE ile anlaştığını ve Norveç'teki Dünya Şampiyonası'na katılmayacağını aktardı.

Steveson ile behemehâl yeniden yıkışmak istediğini ve ondan rövanşı alacağını tamlayan Taha, şu biçimde konuştu.

"Kendisi ortak alan değişikliğine gitti. WWE organizasyonunda bundan sonradan yarışacak. Güreşe aralık verdiğini söyledi. O sebepten Dünya Şampiyonası'nda olmayacak. Daha baş döndürücü canlı ortak sporcu. 2016 senesinde 15 yaşlarındayken Twitter'dan, 'Taha Akgül baş döndürücü söylence ortak sporcu, ümit ederim sporu bırakmadan onunla güreşme fırsatı bulurum' mesajı paylaşmış. Olimpiyatta çeyrek finalde karşılaştık. Çok güzel hazırlanmış, bana motive olmuş. Ben de onun müsabakalarını izledim. Bana soruyorlar, 'Onun müsabakasını izledin mi? diye. Tabii ki emin olun orada 4 yarışma yaptım. Güreşmeden evvela hepsinin yegâne hiçbir dört başı mamur maçlarını izledim. ABD'li sporcunun da icra ettiği dört başı mamur kontraları, hepsini ezberledim. Ama güzel hazırlanmış. Finalde saliseler kaldığında Gürcü sporcuyu yendi, böke oldu. Demek ki bizlerden elan güzel çalışmış, elan baş döndürücü adalet etmiş. Hem Gürcü sporcuyu bununla birlikte beni yenerek böke oldu. Hak etmiş olduğu ortak şampiyonluğu aldı."

ABD'li pehlivan ile icra ettiği karşılaşmayı özetleyen Taha, "Benim düşüncesince de emin olun on paralık yorulmadan çıktığım ortak karşılaşma oldu. 2-2,5 zaman maçtan koptum. 8-0 evet maç, on paralık yaşamadığım ortak şey, önceki benzer 8-0 geriye düştüm. Çevirecek konsantrasyonu da kendimde bulamadım. 2,5 zaman derece bekledim, o da bekledi karşılaşma bitti. Nabzım yükselmeden maçtan çıktım. İlk benzer yenildiğim ortak yarışmada kendimi zorlayamadım. Garip ortak şeydi, basiretim bağlandı. Elim ayağıma dolandı. Öyle ortak hezimet oldu. ABD'li sportmen da bambaşka ortak organizasyonda yarışacak. Belki ilerleyici zamanlarda değişmeyen değiştirip gelebilir. Çünkü yaşı elan baş döndürücü genç. Gelirse de ortak rövanş ihtimal baht olur. Onunla ortak dahaki karşılaşma baş döndürücü ayrımlı olacak. İnanın baş döndürücü ayrımlı olacak zira Gürcü sportmen ile bulunan müsabakasını da izledim. Çok eksikleri var. Bir dahaki yarışmanın baş döndürücü ayrımlı olacağının sözünü veriyorum. Umarım yeniden karşılaşırız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler