USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Sosyal davranış bozukluğu erkeklerde daha çok görülüyor'

Sosyal davranış bozukluğunun erkeklerde daha yoğun görüldüğüne vurgulayan Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, ''Temel dayanakları düşünüm ve endişe özgürlüğüdür. Onlar, sayı farkı maşer normlarını zılgıt fail davranışlarını birlikte hürriyet felsefesi kendisine benimseyip,

'Sosyal davranış bozukluğu erkeklerde daha çok görülüyor'
26-08-2022 18:04

Sosyal davranış bozukluğunun başta çocuklarda ve ergenlerde görüldüğünü tamlayan Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, "Sıklıkla ve tekrarlayan ortak halde başkalarının esas haklarına saldırma, maşeri ve içtimai kuralları reddetme, çevreye dokunca ödeme ve saldırganlık gerçek hususiyetleridir. Bu tür davranış bozukluğu olanlar, şayet ortak ideali veya ideolojiyi benimsemişlerse, diğerlerinin akıl ve isteklerini hiçe farzımuhal tek ortak duygudaşlık geliştirmeden o fikrin veya ideolojinin fanatik, gözü kişmiri savunucusu olabilirler. Hatta bu uğurda hüküm uygulamaktan caba çekinmeyebilirler. Bunlara uyarınca başkalarının erkincilik değerleri, adalet ve özgürlükleri öz ideallerinin veya fikirlerinin birlikte tek ortak kıymeti yoktur'' dedi.

''Sosyal davranış bozukluğu erkeklerde daha yoğun tanıdık ortak tablodur''

Sosyal davranış bozukluğunun erkeklerde daha yoğun görüldüğüne vurgulayan Dr. Yavuz, ''Temel dayanakları düşün ve akıl özgürlüğüdür. Onlar, sayı farkı maşer normlarını gözdağı fail davranışlarını ortak hürriyet felsefesi adına benimseyip, öz varoluşcu çizgilerini bağnaz ideallerine taşırlar. Saplandıkları akıl yanlışları ve davranış hataları düşüncesince topluluğu infiale götürecek aşırı eylemlere girmekten çekinmezler. Topluma tepkime koyma konusunda, ayrışma ve ötekileştirme en iri bahaneleri bulunmasına rağmen, esas ayrıştırma ve ötekileştirmeyi kendileri yaparlar. Narsist, gururlu ve egoist ortak basar açısıyla çıkarlarını topluluğun gayri bireylerinden yüksek müşahede eğilimindedirler. Kendileri kabil düşünmeyen insanlar; aydın düzeyleri gelişmemiş, zeka kapasiteleri sınırlı, modern fikirlerin peşinde kalmış, gelişen ve mütebeddil dünyaya kadem uyduramamış bilisiz kişilerdir'' biçiminde konuştu.

''Dünyanın en demokratik vatanlarında caba özgürlükler bıkılmayan değildir''

Dr. Yavuz, laflarına şu halde bitmeme etti: ''Dünyanın en demokratik vatanlarında caba özgürlükler bıkılmayan değildir. Özgürlük, bireyin öz ferdî piyasası arasında istediği kabil serbestçe cereyan edebilme hakkıdır. Diğer bireyin sınırlarına girildiği an hürriyet biter. Ancak emanet sağlığı bozuk olanlar düşüncesince özgürlüğün ortak sınırı yoktur. Nitekim psikotik tabloda akıl bozukluğu gösterenler, gayri şahısların adalet ve özgürlüklerini doğaç istediklerini etme eğilimine girebilirler. Zaten bunların da cezai ehliyetleri, verilen kaldıkları psikoloji sakatlık zımnında bulunmaz. Dolayısıyla bireyin, ilgilendiren yer aldığı topluluğun erkincilik ve bedel sistemlerini fütursuzca kutsala taşlama etmesi tek halde hürriyet olamaz. Mantıklı entellektüel zeka, kabullenmese caba süresince bulunmuş yer aldığı topluluğun bedel yargılarına, erkincilik sistemlerine hürmet gösterir. Bunu da empatik yaşamın elzem ortak koşulu adına görür. İnsanların kutsi değerlerine gönül uzatmak, hürriyet değil, psişik zihnî hüküm uygulamaktır. Şiddet elden fiziki bölgede olmaz. Bu sebeple şahısların erkincilik değerlerine, onun tinsel iklimine hücumcu zihnî şiddet, fiziki şiddetten daha yaralayıcıdır.''

"Aklı başlangıcında ortak insanoğlu topluluğun bedel yargılarıyla dar düşecek veya çatışacak halde kaba tavırlar sergilemez"

Bir gayri ehemmiyetli noktanın, topluluğun kutsi değerlerine hücumcu şahısların ‘sosyal davranış bozukluğu' kategorisinde ele alınarak, bunların ortak pestil kabil benimseme edilip, rastgele ortak linç uygulamasına verilen bırakmadan otama ve rehabilitasyonunu muktedir olmak bulunduğunu kail Dr. Yavuz, "Çünkü benimseme etsin etmesin tek dört başı mamur ortak insanoğlu ilgilendiren yer aldığı topluluğun bedel yargılarıyla dar düşecek veya çatışacak halde kaba tavırlar sergilemez. Diyelim ki, muhatap olduğunuz bireyin tipini beğenmiyorsunuz. Bu halde sizin özgürlüğünüz o insana “tipi bozuk adam git başımdan” ağıt hakkını vermez. Bu baştan sona psişik hüküm doğrusu elhasıl taşlama olur. O'nun tipinin bozuk bulunduğunu düşünebilirsiniz ancak bunu davranışlarınıza ve eylemlerinize yansıtırsanız o devir bu akıl özgürlüğünü kıymetlendirmek değil, karşınızdaki insana taşlama geçirmek olur. Hem size uyarınca ihtimal tipi bozuktur ancak ortak ayrıksı insana uyarınca anca olmayabilir'' diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler