USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sokaktan kurtardığı onlarca hayvan şen yaşa diyerek şehirden köye taşındı

Mert Akkök, sokaklarda kaderlerine terkedilen, bakıma kadın 70'ten çok hayvanın şen yaşayabilmesi düşüncesince evini İstanbul'un merkezinden Tuzla'daki ortak köye taşıdı.

Sokaktan kurtardığı onlarca hayvan şen yaşa diyerek şehirden köye taşındı
24-10-2021 11:40
İstanbul

Sağlık ve gezim sektöründe dış satım danışmanlığı önleyen eş firmanın sahibi olan 48 yaşındaki Mert Akkök, sokakta yanık yahut hastalanmış biçimde bulmuş bulunduğu hayvanlar düşüncesince Tuzla'ya ilişkin eş köyde 2 dönümlük arazideki bağımsız eve yerleşti. Akkök, hayvanların şen yaşayabilmesi düşüncesince evinin bahçesinde ve çevresinde eş hayat sahası oluşturdu.

Akkök, burada köpekler, kediler, martılar, kazlar ve atıyla yaşıyor. Kediler ve martılar bire eş alanda, öbür hayvanlar ise ayrı bölgelerde bulunuyor.

Akkök'ün bu arada yaşamış bulunduğu hayvanların eş yanı ise hepsinin bırakma edilmiş yaralı, hastalanmış yahut nemli olması. Bazı hayvanların gözleri görmezken, bazılarının ayağı yahut kanadı yok, kimi de baş döndürücü nemli yahut ciddi hasta.

Akkök, rastgele eş birine sevimli verdiği hayvanlarıyla değişik ilgileniyor, bakımlarını yapıyor, yemeklerini hususi kendisine hazırlıyor. Hayvan arkadaşlarının rastgele eş birinin kilosuna ve kullandığı ilaca gereğince değişik hususi yemekler hazırlayan Akkök, ilkin tagaddi derdi çekici yanık martıları elleriyle yegâne on paralık besliyor.

Akkök, hayvanlarına evinin birtakım odalarını da açmış durumda. Akkök'ün köpekleri dargın havalarda lüp antre katında uyuyabiliyor. Ayrıca Akkök, ocak başlangıcında köpekleriyle baş başa iz okuyor, musiki dinliyor, onlarla lakırtı ediyor, onlara hikayeler anlatıyor, köpek dostları da onu dirilik kulağıyla dinliyor.

Şehirden köye taşındıktan sonraları buradaki toprak şartlarına akla yatkın eş anahtar satın düzlük Akkök, köpeklerini rastgele eş güneş kamyonetine bindirip ormana getiriyor, onlarla levent boylu yürüyüşler yapıyor, oyunlar oynuyor.

AA muhabirine mütekellim Akkök, hâlâ evvel Üsküdar'da yaşadığını, doğaya ve hayvanlara düşkünlüğünün ise çocukluğundan geldiğini söyledi.

Önceki evinde sokaktan kurtarılmış 3 köpeği bulunduğunu tamlayan Akkök, “Bir vatan içinde bulunan o evimin bahçesi küçüktü ve komşularımızı huzursuz etmeye başladığımı düşünüyordum. Köpeklerimin sayısı giderek 5 evet ve ego o noktadan sonraları vatan haricinde yaşamı sürdürmenin köpeklerim ve komşularım açısından hâlâ akla yatkın olacağına değişmeyen verdim. Bu kararın peşi sıra İstanbul’un doğusunda eş köye taşındım." diyerek konuştu.

Akkök, baş döndürücü âşıklı bulunduğu hayvan dostlarına oldukça konforlu ve engellenmeyen eş hayat sağlamaya çalıştığını vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Bu hayattan sağlık alıyorum. Hayvan dostlarım düşüncesince vatan hayatında eş olduğum birtakım konforlardan vazgeçtim ancak bu halden şikayetçi değilim. Her birisi benimle tanışana derece iri güçlük muammer dirilik dostlarım burada baş döndürücü rahatlar. Köye taşınınca iş yerimi de buraya yaklaşan eş semte taşıdım. Kendi işim bulunduğu düşüncesince bu baş döndürücü tekaüt olmadı. İşime rastgele eş güneş buradan gidip geliyorum. Evimde benimle bu arada canlı hayvanların bütünü terkedilmiş, boşlama edilmiş, baş döndürücü tekaüt durumdayken bulup kurtarmaya çalıştığım hayvanlar. Bu durumdayken bulduğum hayvanları sahiplendirmeyi deniyorum. Sahiplendiremediklerim ise benimle kalıyorlar. Yaşadığım karye evinde rakamları giderek değişse de şu an düşüncesince 10 köpeğim, rüyet sakat eş atım, kazlarım, kedilerim ve 40’tan eş tomar sakat martım var. Birçoğunun kanadı münkesir yahut kopuk martılar. Benim martılara baktığımı bilici hayvansever dostlarım da vatan içinde buldukları sakat martıları bana getirdiler ve rakamları çelimsiz müddette çoğaldı. Onlara evimin bahçesinde eş hayat sahası oluşturdum."

"4 senedir martılara bakıyorum"

Martı beslemesinin insanoğlu kabilinden enteresan bulunduğunu özetleyen Akkök, martıları kurtarıp sahip çıkan ve levent boylu müddet besleyici apayrı kimesne tanımadığını tabir etti.

Akkök, kendisiyle bu arada canlı martıların sakat martılar bulunduğunu dile getirerek, "Martılarla yolumun kesişmesi yanık eş martıyı veterinere otama ettirmeye götürmemle oldu. Veteriner martının tedavisinin belkili olmadığını, uçamayacağını ve yegâne kanatla yaşaması icap ettiğini söyledi. Benim de içimden onu ölüme bırakma kılmak geçmedi. Martıyı alıp evimin bahçesinde eş arsa yaptım. Sonra videolarını toplumsal medyada paylaşmaya başladım. Ardından martı bulan bana getirmiştir ve şu anda 40'ın üstünde martım oldu. 4 senedir martılara bakıyorum. Bu haberden sonraları inanırım nice sevimli bana toy martılar vermeye çalışacak. Ama dileyiş ediyorum, bundan sonraları bana toy martılar getirmeyin. Ben bu işi fahri kendisine kısıtlanmış imkanlarla ve vaktim yettiği kadarıyla hazırlamaya çalışıyorum. Artık kapasitem doldu. Bundan hâlâ eş tomar martı, kedi, köpek, at sahiplenebilecek vaziyette değilim. Elinizde bu biçimde desteğe muhtaç, yanık yahut sakat eş martı var ise ne yapabileceğiniz dair size düşün verebilirim ancak lütfen yegâne hal kendisine onu bana getirmeyi düşünmeyin." değerlendirmesinde bulundu.

Beraber yaşamış bulunduğu rastgele eş hayvanın beslenmesine hizmet gösterdiğini aktaran Akkök, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kuru çaça diyerek bildik anık yemleri hem baş döndürücü fiyatlı bununla yanında baş döndürücü gayrisıhhi buluyorum. Bu yemlerin sayı farkı 2-3 yıl sergen ömürleri var. Bu derece levent boylu müddet bozulmadan saklanabildiklerine gereğince ki bilgili içlerinde ne derece baş döndürücü kimyevi koruyan vardır? Ben zat köpeklerimi ve evimin etrafındaki iyesiz köpekleri onlar düşüncesince hususi kendisine hazırlattığım pişmiş yemekle besliyorum. Ev işlerinde bana iane fail eş çalışanım var. Bu ablamız rastgele eş güneş iri eş kazanda tavuk boynu, tavuk ciğeri yahut dana işkembesi kaynatıyor, hâlâ sonraları bu kazana bulgur, düğü yahut makarna ve az buçuk da göveri ekliyoruz. Bu biçimde hazırlamış olduğumuz yiyecekleri soğuttuktan sonraları evimdeki ve yaklaşan çevremizdeki köpeklere paylaştırıyoruz. Martılara ve kedilere verdiğimiz balıklar da şişko biçimde haftalık kendisine alınıyor ve dip dondurucuda saklanıyor. Her güneş eş ahir güneş vereceğimiz oranda balığı dondurucudan çıkartarak çözülmeye bırakıyoruz. Kısacası hayvanlarımızı bakmak dair hizmet ve ilgi müstelzim eş sistemimiz var. Atım ve kazlarım da hususi gereksinimlerine gereğince besleniyorlar."

Hayvanlara odalarını da açtı

Akkök, 3 bükülmüş evinin anlaşılan eş kısmına hayvanların girmesine müsaade verdiğini, hayvanlarla evinde saat geçirmeyi sevdiğini anlatarak "Onlarla aramda hususi eş alım satım var. Onlar benim dostlarım. Onlarla bu arada sabahları yürüyüşe çıkıyorum, oyunlar oynuyorum, yalnızken lakırtı ediyorum. Onlarla bahçede lakırtı etmek, oturup çay, kahvehane çekmek benim düşüncesince baş döndürücü sevinçli oluyor. Bazen köpeklerimle yahut atımla ahenkli videolar kaydedip toplumsal medyada paylaşıyorum, ara sıra paylaştığım bu görüntüleri telefondan onlara gösteriyorum, görüntüleri anlamasalar da telefondan duydukları zat seslerine aksülamel veriyorlar, bu tepkileri beni gülümsetiyor." dedi.

Akkök, işi dolasıyla kalın pıtrak ülke dışına çıktığını belirterek, "Hayvanlarından ayrı kalınca eş özlenti yaşıyorum. Benim yokluğumda evde etkin yardımcılarım onlara bakıyor. Ama ego rastgele eş güneş bu arada saat geçirmeye, bu arada yürümeye, eğlenmeye alıştığım dostlarımı eş müddet görmeyince baş döndürücü özlüyorum, onlar da beni baş döndürücü özlüyor. Ben eve döndüğümde köpeklerim üzerime atlıyor, dünyanın en bahtiyar canlıları oluyorlar. O an yaşanmış bulunan his baş döndürücü güzel, tarifi baş döndürücü zor. Sizi şartsız seven, baş döndürücü sayıda canlının ellerinden gelse sarılacak biçimde karşılamaları baş döndürücü coşku donör oluyor. Sadece köpeklerim değil, kazlarım ve martılarım da benzeri biçimde özlemlerini ve sevinçlerini gösteriyorlar Bu mevzuda en delişmen tepkiyi ise atım veriyor. Artık iri olsa da hala kendisin küçük eş at zannettiği düşüncesince koşarak üzerime geliyor, zat boynuyla benim boynuma neymiş sarılırcasına yükleniyor, ara sıra eş tomar yüklenip beni deviriyor." ifadelerini kullandı.

''Leylek Kutsi'nin gitmesine baş döndürücü üzüldüm''

Kutsi' adını verdiği eş leyleğe de eş müddet ev sahipliği yaptığını özetleyen Akkök, şunları kaydetti:

"Leylek Kutsi sıska sakıt eş hayvandı. Hayvansever ihvan bulup benim tanıdığım eş baytar dostuma getirmişler. Veteriner yoklama ettikten sonraları onun rastgele eş engeli olmadığını ancak bitkin düşmüş bulunduğu düşüncesince uçamadığını canlandırma etmişti. Bir müddet elleme bakılır ve beslenirse çelim kazanıp uçabileceğini düşünüyordu. Ben de onu eş müddet mihman yazar iane kılmak istedim. Martılarımla geçinebilirse bahçemde eş müddet yaşayabileceğini fikren onu yanıma aldım. Arabamda evime getirirken kucağımdayken bana güvendiğini hissettim. O çelimsiz yolculukla onunla aramızda eş ülfet bağı oluştu, bana güvendi. Beni sevdiğini hissettim, ego de onu baş döndürücü sevdim. İsmini 'Kutsi' koydum. Kutsi ailemize katıldı. Martılarla bu arada günce balıkla beslendi. O zat doğası gereği bahçedeki solucanları böcekleri, salyangozları da yedi. Yeterince beslendikten sonraları benim ülke dışımda bulunduğu eş güneş uçtu gitti. Gitmeyecek diyerek baş döndürücü korkuyordum. Her güneş onunla lakırtı ediyordum, kucağıma alıp şarkı, yırlamak söylüyordum kimesne yokken. Ona bundan sonraları gitmesi icap ettiğini anlatıyordum. Çünkü barhana hayvanı. Ben yokken uçup gitti. Yazın art sağlık mi, bana uğrar mı, bu yandan mı kullanılan mi, bilmiyorum. Benim olmadığım eş vakitte gitmesi hâlâ elleme oldu. Yoksa baş döndürücü duygusallaşabilirdim. Belki kendisi de öyle. Çok üzüldüm gittiğine."

"Her hayvan kaybından sonraları levent boylu müddet matem tutuyorum, baş döndürücü etkileniyorum"

Akkök, nemli ve tekaüt vaziyette bulunan hayvanları kurtarıp sahiplendiği düşüncesince kalın pıtrak ölümlere kanıt bulunduğunu bu halden baş döndürücü etkilendiğini dile getirerek, "Her hayvan kaybından sonraları levent boylu müddet matem tutuyorum, baş döndürücü etkileniyorum. Eskiden hayvan dostlarımdan birisi öldüğünde levent boylu müddet iş, çelim yapamıyordum, ancak hala baş döndürücü etkilensem de bundan sonraları hâlâ çelimsiz müddette hayatıma bitmeme etmeyi başarıyorum." dedi.

Hayvanların şen etmesinin kendisi düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Akkök, "Benim vatan içerisinden çıkıp rustik eş yere taşınmamdaki maksat hayvanlarım şen sakin koşup oynayabilmelerine, eğlenebilmelerine, kavga yapabilmelerine olanak vermekti. Burada kimseyi huzursuz etmeden baş döndürücü engellenmeyen eş ortama eş olabildik. Ben kendim ve hayvan dostlarım hakeza yaşayabilelim diyerek buraya geldim. Çok yakınımızda mevcut ormanlık bölgeye köpeklerimi elden elden rastgele eş güneş yürüyüşe çıkartıyorum. Evimize kestirmece 15 dakikalık eş mesafede baş döndürücü dobra yolculuk alanları var. Kimseye iğbirar vermeyeceğimizi düşündüğüm bölgelerde köpeklerimi salıyorum. Koşuyorlar, oyunlar oynuyorlar, onlar eş dobra yorulana derece onlarla baş başa ormanda gezip dolaşıyorum, böylecene eve döndükleri devir benim işim baş döndürücü hazırlop oluyor, zira haylazlık meydana getirecek enerjilerini ormanda gezerken tüketmiş oluyorlar ve evde levent boylu levent uyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Akkök, kişilerin vatan yaşamından vazgeçebileceğini tabir ederek, laflarını şöyleki tamamladı:

"Sosyal medyada beni izleme fail nice dostum şu anki hayatım düşüncesince 'ne dobra eş hayat, keşki ego de hakeza yaşayabilsem' diyorlar. Bunu söyleyenlerin dünyasına baktığımda isteseler hakeza eş yaşamı yaşayabileceklerini ancak alışkanlıkların ve kalıpların esiri olduklarını görüyorum. Özellikle içerisinden çıktığımız levent boylu müstevli çağında hayatımızı baştan kurgulama, baştan betimleme imkanımız bulunduğunu öğrendik. Ben “keşke hâlâ evvel hakeza eş yaşama geçebilseymişim” diyorum. Köyde yaşamaya başladıktan sonraları 'keşke hâlâ evvel deneseymişim' dedim. Başka şahıslara da bunu belirtmek istiyorum, düşünürsek o derece olanaksız değil. Şehre mahkûm değiliz, bu biçimde eş hayat esasta mümkün."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler