USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sinop'lu hacker Donald Trump’ın sitesini çökertti

Eski Amerika Başkanı Donald Trump'ın genel ağ sitesinin hackleyip, sitede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu müşterek videoyu gösteren Türk hacker ortaya çıktı. Yaptığı eylemi hacktivistlik adına tanımlayan Türk hacker, ABD'nin İslam ve Türkiye kini ile Fetull

Sinop'lu hacker Donald Trump’ın sitesini çökertti
20-10-2021 17:39

Eski Amerika Başkanı Donald Trump genel ağ sitesinin müşterek Türk hacker çeşidinden ele geçirilmesi evren gündemine oturdu. RootAyyıldız çeşidinden action.donaldjtrump.com isminde sanlı siteye 2 güneş evvela er saatlerde Kur'an-ı Kerim'den Haşr Suresi 19. ayeti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın müşterek videosu eklendi. Yaptığı hisse senedi sonrası RootAyyıldız müstear adını kullanan Can Cebeci evvela defa ortaya çıkarak İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu.

Sinop'ta canlı ve 19 yaşlarında bulunduğu öğrenilen Can Cebeci, 10 yaşlarından itibaren öğrenmeye başladığını ve bug bounty (ödül avcılığı) yaparak ve siber asayiş uzmanlığı ile yarar sağladığını belirtti. Zarar ödeme taraftarı olmadığını görüşlerini ulaştırmak düşüncesince hacktivistlik de yaptığını belirtti.

Hedefinin Donald Trump olmadığını Amerika'ya müşterek ileti özgülemek istediğini tamlayan Can Cebeci, "Zarar taraftarı değiliz. Bu ağız ağıza hacktivistlik terimine giriyor. Siyah şapka, alkan kapela üzere ayrımlanmış fakat esasen bizde ağız ağıza siyasi, dini, siyasal ahval yatmış bulunduğu düşüncesince bizim düşüncesince rastgele müşterek kapela yok. Çünkü bu bizim hakkımıza meydana getirilen müşterek saldırı. Gördüğünüz üzere Amerika'nın lüzum FETÖ lüzum İslam'a dirlik icra ettiği davranışlardan ötürü bizim sesimizi çıkarmamız. Zira Çin elbette Doğu Türkistan'daki bireylere gadirlik yapıyor, kişilerde çıkıp posterle bunu gıcırtı ediyorsa bizde bunu internette, genel ağ sitelerinden yapıyoruz. Asıl gaye Amerika'nın İslam'a ve Türkiye'ye tutumu yüzünden oldu. Çünkü tığ henüz evvela Amerika'nın ehemmiyetli eyalet karakollarını da hackleyip tonlarca veriyi açıklanmış ettik. Onun beraberinde Joe Biden genel ağ adresini de hackleyip Amerika duyu raporlarında toprak almıştık. Burada esas gaye Amerika'nın Türkiye ve İslam'a dirlik duruşu” dedi.

MİT personeli yahut manşet olmadığını, akse çıkarmayı da amaçlamadığını tamlayan Cebeci, “Bazı insanoğlu bizi halkçılık gerçekleştirmek düşüncesince yahut fanatizm gerçekleştirmek düşüncesince yaptığımızı söylüyor. Hayır tığ çabucak ülkemizi ve dinimizi dost gençleriz. Burada bizim hedefimiz esasen dü ülkeyi birbirine düşürüp politikacı müşterek akse boşaltmak değil. Bunu da doğrusu hiçbir istemeyiz. (Recep Tayyip Erdoğan'ın videosunu koymasıyla ilgili) Birçok bireyin eleştirdiği husus bu aslında. Zira ego bambaşka müşterek siyasetçiyi koysam bu derece tepkime de almazdım. Bu derece ağız dalaşı niteliğine girmezdim. Yani tığ kendisini seviyoruz. Gerek politikacı yerinde lüzum dini yerinde lüzum Türkiye Cumhuriyeti'ni kalkındığından ötürü seviyoruz. Herhangi müşterek bağımız da yok. Bazı FETÖ'cü gazetelerin yazdığı üzere ne MİT elemanıyız ne de manşet ekipleriyle çalışıyoruz. Tamamen içtenlikle sevdiğimiz müşterek liderimiz. Tek başıma yaptım. Bazı şahıslar bizi takım şekilde adlandırıyor. Bu nite anlamadım. Ben biricik isim şekilde yaptım. RootAyyıldız adını kullanıyorum” niteleyerek konuştu.

Donald Trump'a da müşterek ileti sağlayan ve henüz evvela icra ettiği hacktivist eylemlerden bahseden Can Cebeci, “Aslında gaye Donald Trump değil. Çünkü tığ henüz evvela seçme vaktiyle şu anda Başkan bulunan Joe Biden'ın da genel ağ adresini hacklemiştik. Joe Biden var, Yunanistan İçişleri, Dışişleri, e devleti, düzentileme bakanlığını genel ağ adreslerini hackleyip mesajımızı bıraktık. Bunun indinde da Mısır Devlet İstihbarat Servisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa Ulusal Meclisi üzere nice yere girdik. Bunları da gayrı gruplar üzere muhtemelen müşterek esassız ilişkin değil de kişilerin araştırıp görebileceği biçimde yaptık. Donald Trump'a da tığ doğrusu namına beş altı parça eğik adresini aldığımız düşüncesince oraya namına hamiş bıraktık. Gereken mesajları da bıraktık. Burada söylenecek biricik ileti çabucak namına Türkiye Cumhuriyeti'ne sığınıp ihbarcı olmayı öneri ediyorum. Amerika'yla icra ettiği mülevves oyunları bizlere anlatmasını söylüyorum. Onu da namına iyice ilettiğimi düşünüyorum. Kendisine ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Ünsal Karka
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler