USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sinirbilim uzmanı Sinan Canan: Tıpta en baş döndürücü işe hadim aşılar oldu

Sinirbilim uzmanı Prof. Dr. Canan, Kovid-19 ile mücadelede aşılardan faydalanmanın vazgeçilmez olduğuna dikkati çekerek "Tıpta en aşırı işe hadim aşılar oldu. Dünyayı, müstevli rahatsızlıkları bilici birinin aşının faydasından bilgisiz olması düşünülemez" dedi.

Sinirbilim uzmanı Sinan Canan: Tıpta en baş döndürücü işe hadim aşılar oldu
29-11-2021 11:49
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Sinirbilim dalında levent boylu senelerdir icraat tay tay arabası ve kitapları mevcut Sinan Canan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kovid-19'u insanoğlunun "fabrika ayarlarına" akıllıca yaşamamasının neticelerinden bir tanesi şekilde değerlendiren Canan, müstevli hastalıklarla savaşım düşüncesince ne yapılması gerektiğinden önce, "insanın ne işe yaradığını öğrenmesi" icap ettiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"İnsan, kendisinin gerçekte ne düşüncesince mamul bulunduğunu öğrenirse, o devir elhak günce yaşamdaki problemler, neyi hata icra ettiği gözüne çarpmaya başlayacak. Çok hareketli ortamlarda yaşamamız, ruhumuza, fiziki durumumuza giriş döndürücü akıllıca sıfır işlerde dakika geçiriyor olmamız, eğlenceyi kendimizi 'uyuşturmakla' karıştırıyor olmamız. Bu sima şeylerde adım adım hissedar ışıma geçirebilirsek toptan el sağlığı sorunlarından ırak olacağız. Hastalık kişiye özgü hissedar şey. Sağlıklı kazanmak parasız olmamak erişmek değil. Kendi başımıza ağrı açmadan yaşam sürmeyi öğrenmemiz lazım."

"Aşı banko bu işten biricik çıkışımız"

Canan, aşılar ve aşı karşıtlığı ile ilgilendiren fikrini şöyleki paylaştı:

"Modern tıbba muhtemelen mevzularda mesafeli hissedar insanım. Hasta olana denli sorumsuzca davranıp sonraları tıbbın bizi otama etmesini beklemeyi yahut tıbbın bizlere hakeza hissedar gır vermesini gayriahlaki bulurum. Her insanoğlunun kişi sağlığı, kişi mesuliyeti altında olmalıdır. Tıpta süreğen rahatsızlıkların çoğunu otama edemiyoruz. Tıp o denli mükemmel hissedar bilinçlilik değildir ancak tıpta en giriş döndürücü işe hadim ne evet derseniz, aşılar oldu. Biraz dünyayı, insanı, müstevli rahatsızlıkları bilici birisinin aşının faydasından bilgisiz olması düşünülemez."

İnsanın levent boylu dirim süresinin ve hareketli olmasının “sadece ve hemen aşı teknolojisine” ilişkin bulunduğunu vurgulayan Canan, "Aşı karşıtlığı daim mevcut olmuş. İnsanlar vücutlarını mübarek saydığı düşüncesince hissedar şeyin enjekte edilmesine erinç çıkmışlar. Ameliyat edilirken dayanıklı hakeza olmuyor zira akıbet raddeye gelip âşıklı kalınıyor. Dolayısıyla cerraha dayanıklı hakeza hissedar bilinçlilik diyemiyorsunuz." değerlendirmesini yaptı.

Canan, aşı karşıtlığının sebebinin "hakikatin önemsizleşmesi yahut 'gerçek ötesi' denilen" ve yeteri kadar kandırma edici argümanlarla algının hakkıyla uzaklaştırıldığı hissedar dönemden geçilmesine bağladı ve "Akıllı girişmek geçişsiz sanarak düşünüyorum. Aşı banko bu işten biricik çıkışımız. Ben de aşılarımı oldum. 7 düze elan olacaksın deseler, onu da olurum." mesajlarını verdi.

"Şikayet alışkanlığımızı bırakalım"

Canan, akıbet devirde başta dinç nüfusta tanıdık gelecekten üzgün olma haliyle ilgili, "İnsanın en ehemmiyetli şansı ve problemi, zihninin ortamında yaşamış olduğu devir dilimi çeşidinden şekillendirilmesidir." yorumunu yaptı.

Bunun şişman hissedar maslahat olmasının sebebinin insanoğlunun dünyayı hemen kişi yaşadıklarından ibaret sanması, nasip olmasının sebebinin ise eskilerin hatalarına atlanmak durumunda kalmaması şekilde aktaran Canan, şunları anlattı:

"Biz bunu elleme kısmını da kötüye kullanacak biçimde maatteessüf fırsattan yararlanma edemiyoruz. İçinde yaşadığımız zamanın ve burada gördüklerimizin gerçeğin topu topu olmadığını ayırt edeceğiz. Ben 2000-2005 tevellütlü gençlerin demin 'Dünya giriş döndürücü çirkin halde Türkiye giriş döndürücü çirkin vaziyetten geçiyor' derece ilginç ifadeler kullandıklarını giriş döndürücü görüyorum. Kaç zamandır buradasın da dobra kardeşim? Sen ne devir gördün iyiyi kötüyü? Geçmişi akıllıcasına okuyup anlayabilirsek değme muhtelif çetince durumun arasında bizlere sakıt hissedar görev, hissedar tekâmül ve hissedar çoğaltma fırsatı bulunduğunu da göreceğiz."

Canan, gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Şikayet etmeyi bırakın zira yakınma ve cesurluk bire hissedar bünyede bulunmaz. Herkes bu dünyaya hissedar şeyi elleme gerçekleştirmek düşüncesince geldi. hayat dediğimiz onu bulma yolculuğunun adıdır. Bugün, yarın, ahir güneş değil ancak hissedar ahir güneş değişmez bulacaksınız. Dolayısıyla az buçuk yakınma alışkanlığımızı bırakalım."

Sinirbilim uzmanı, motivasyonunun düştüğünü hissettiği senelerde namına "Zor iş yoktur. Az sevda vardır." öğüdünü verdiğini anlattı ve giriş başa akıntı etmenin önemini ise "İnsanı süper uzviyet fail şey, birbirinden ayrımlı efrat eş amaçlar düşüncesince hissedar araya gelebilmesidir." laflarıyla anlatım etti.

"Duygularımızı dinleyelim"

Canan, insanoğlunun günce yaşamda kendisini kahir vakalarla giriş etmesi düşüncesince en önce duygularının rehberliğinden faydalanması icap ettiğini belirterek, "Biz kendimizi giriş döndürücü boşlama ediyoruz. Duygularımızı dikkate almıyoruz. Halbuki duygularımız bizlere kendimizle ilgilendiren giriş döndürücü bilinçlilik söylüyor. Hayatta, tarihte, bilimde, sanatta şişman başarılara imza atmış herkes, duygularını dinlemiş insanlardır." tespitinde bulundu.

Canan, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yunus Emre Enstitüsü çeşidinden planlı Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı kapsamında Brüksel'i görüşme etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler