USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sınır güvenliği ve kuruluş korumada Türk firmalarına dış satım fırsatı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin geliştirilecek bütünleşmiş çözümlerle sınır güvenliği ve kırılan bünye esirgeme dair dünyada aşırı şişman aktör olabileceğini söyledi.

Sınır güvenliği ve kuruluş korumada Türk firmalarına dış satım fırsatı
05-10-2021 14:10
Ankara

Demir, MÜSİAD Ankara çeşidinden planlı 3. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde meydana getirdiği konuşmada, muhaceret dalgaları ve sınırlarda diyar güvenliğini zılgıt fail unsurların, bu mevzulara bağlı gündeş hal ve teknolojilerin önemini artırdığını söyledi.

Son senelerde ilkin Suriye sınırı edinmek kadar Türkiye'nin ehil bulunduğu kısaca 3 bin kilometrelik kişmiri sınırının türlü yollarla ihlal tehdidiyle gönül rahatlığı karşıya bulunduğunu dile getiren Demir, şu biçimde konuştu:

"Sınır hattımızın gayrikanuni sığınmacı geçişleri, yıldırıcı geçişleri ve kaçakçılık faaliyetine gönül rahatlığı 7 çağ 24 çağ gözetlenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda okunabilen strateji ve erkete yapılabilmesi düşüncesince çağcıl elektronik dedektör sistemleri içeren bütünleşmiş düzenlilik çözümlerine gerekseme duyulmaktadır. Türkiye’nin sınır güvenliğini etkileyen çabucak birlikte tomar etmen var. Sadece kişmiri sınırlarımız değil, "Mavi Vatan" ve "Gök Vatan"ın da korunması bu anlamda çoklu teknolojik çözümlerin geliştirilmesine gerekseme göstermektedir. SSB kendisine bu bölgede kullanıcı makamların gereksinimleri ve talepleri doğrultusunda çalışmalarımız bitmeme etmektedir."

SSB çeşidinden 2013-2014 yıllarında şümullü birlikte çalışmayla sınır güvenliği çözümlerinin neler olabileceğine müteallik birtakımı icraat yapıldığını özetleyen Demir, burada çoklu teknolojik unsurların kullanımının vazgeçilmez bulunduğunun aşırı kesin birlikte biçimde görüldüğünü vurguladı.

O senelerden bugüne sonsuz gelişen uygulayım bilimi ve tehditlerin çeşitlenmesi nedeniyle bunun birlikte teknolojik yarışma kendisine bitmeme ettiğini dile getiren Demir, nice içgüdü ve gönül rahatlığı tedarik sisteminin bu alandaki şümullü bütünleşmiş çözümün birer parçası bulunduğunu belirtti.

Çözüm karmaşık enikonu maliyetin de arttığına ayraç fail Demir, "Burada görevin hem kapsamlı, bütünleşmiş ve teknolojik birlikte hal beyan eylemek bununla beraber bunu uygun değer maliyetle gerçekleştirmek bulunduğunu vurgulamak istiyorum. Sınır düzenlilik sistemi projemiz Kayı ile sınır karakollarımızda 7/24 sınır hattının izlenmesi, kontrolü ve verilerin eşya dibine alınmasına müteveccih anten sistemlerinin kurulumu ve entegrasyonu ile ilgilendiren altyapıların hazırlanmasını sağlıyoruz. Sahil şeridimizin güvenliği düşüncesince iri ehemmiyet sunma fail Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi ihya faaliyetlerinde de akıbet etaba mevrut bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

Çok sayıda ülkeden istem var

İsmail Demir, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF) aşırı sayıda ecnebi katılımcının bilhassa sınır güvenliği ve kırılan bünye korunması üstüne gereksinimlerini belirttiklerini söyledi.

Etkinliğe eklenen firmalar ve hal ortaklarına tavsiyelerde mevcut Demir, şunları kaydetti:

"Bu bölgede bütünleşmiş ve çoklu analizör derken, aşırı türlü teknolojiler ve sistemler mevcut güçlükle gördüğümüz kadarıyla hem memleketimiz gereksinimleri açısından bununla beraber dış satım fırsatlarını çoğaltmak açısından bütünleşmiş paket açacak konfirmasyon analizör aşırı birlikte tomar önemli. Bu konudaki tavsiyemiz, şirketlerimizin birlikte araya gelmeleri, türlü çözümleri bütünleşmiş biçimde sunabilmeleri ve bu çözümleri birlikte yapı altında ihraç eylemek gayeli gerekseme sahibi devletlere önermeleridir.

Gördüğümüz kadarıyla gerekseme sahibi devletler çözümleri tekerlek tekerlek kişi tevlit üstüne da aşırı olgun değiller. Çok kesin görüyoruz ki halis muhlis unsurlar düşünülmüş, hazırlanmış, bölgede seans yapılabilecek bütünleşmiş çözümleri paket biçiminde sunabildiğimiz müddetçe hem sınır güvenliği bununla beraber kırılan bünye himaye üstüne dünyada aşırı ehemmiyetli birlikte pazarda aşırı iri aktör olabiliriz. Buna bilhassa dikkati tefriş eylemek ve firmalarımızı bu hususta iş donanmasına çağırma eylemek istiyorum."

Savunma sahasının cazibesiyle nice yatırımcının da merakını çektiğini özetleyen Demir, fakat yatırımcıların aşırı birlikte tomar menfez uğrunda bulunan silah, cephane ve az buçuk da pop bulunduğu düşüncesince insansız iklim araçlarına yoğunlaştıklarını anlatım etti.

Farklı alanlardaki gereksinimlerin da ayırt edilip yatırımların buralara yönlendirilmesinin önemine dikkati çekici Demir, "Bir bölgeye onlarca müteşebbisin girmesi hesabına ara mevcut öteki bölgelerin belirleme edilip oralara envestisman yapılması üstüne duygunluk gösterilmesi gerekiyor. Bu mevzuda Sanayileşme Daire Başkanlığımız öncülüğünde planlı faaliyetlerle rüçhan envestisman alanları belirleme ediliyor, bu mevzuda girişimcilerimize tavsiyelerde bulunabileceğimizi belirtiyorum." dedi.

"Sanayiciler kendisine üzerimize sakıt sorumluluğun farkındayız"

MÜSİAD Başkan Vekili Gökhan Yetkin, salgınla hayattaki hepsi ekonomilerin ağır birlikte daralma yaşadığını belirterek, Türkiye'nin bu kızgın süreçte faiz eğilimini bitmeme ettirdiğini söyledi.

Türkiye'nin savunma sanayisinde evcil ve ulusal üretimde aşırı ehemmiyetli etaplar katettiğini dile getiren Yetkin, "Sanayiciler kendisine biz üzerimize sakıt sorumluluğun farkındayız. Nitelikli ve faziletkâr teknolojiye vasıl evcil ve ulusal istihsal hem hesaplı anlamda ülkemizi çelimli ve hür kılacak hem kalan tehditlere gönül rahatlığı çabuk tepke göstermemize imkân sağlayacak bununla beraber diplomatlık dalında ehemmiyetli kozlarımızdan bir tanesi olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz da Türkiye'nin dünyanın merkezi denilecek birlikte yerde arazi aldığını anlatım etti.

Bir yandan fiziksel sınır güvenliği tedbirlerini artırırken öteki yandan uygulayım bilimi odaklı sınır güvenliği tedbirleri uygulamasıyla sınırların güvenliğinin inanca dibine aldığını tamlayan Yılmaz, şu biçimde dedi:

"MÜSİAD üyesi nice firmamız savunma sanayi sektöründe iri ölçekli yatırımlar yapmakta, evcil ve ulusal istihsal düşüncesince ellerini değil gövdelerini taşın dibine koymaktadır. Sanayi teşrikimesai projeleri ile Ankara'nın savunma sanayindeki enerjisini artırabilir, faziletkâr teknolojili eklenmiş kıymeti faziletkâr ürünleri evcil ve ulusal kendisine Ankara'da üretebiliriz. MÜSİAD kendisine buna gelişigüzel devir hazırız."

MÜSİAD Savunma Sanayi Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş, Türk savunma ve havacılık piyasasının Türkiye'nin gereksinimlerini istikbal kılmak düşüncesince kişi olanaklarıyla nice plan ve ürünü geliştirdiğini söyledi.

Altunbaş, bu piyasanın dinç girişimcileri şimdi aşırı çekmesi gerektiğine inandıklarını, doğacak etkinliklerde şimdi birlikte tomar dinç girişimciyi görmeyi düş ettiklerini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler