USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sınır güvenliği ve kasılma korumada Türk firmalarına dış satım fırsatı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin geliştirilecek bütünleşmiş çözümlerle sınır güvenliği ve kırılan kasılma dulda dair dünyada aşırı şişman aktör olabileceğini söyledi.

Sınır güvenliği ve kasılma korumada Türk firmalarına dış satım fırsatı
05-10-2021 14:10
Ankara

Demir, MÜSİAD Ankara çeşidinden planlı 3. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde meydana getirdiği konuşmada, muhaceret dalgaları ve sınırlarda yurt güvenliğini yıldırma fail unsurların, bu mevzulara bağlı şimdiki hal ve teknolojilerin önemini artırdığını söyledi.

Son senelerde ilkin Suriye sınırı edinmek gibi Türkiye'nin erbap bulunduğu tahminî 3 bin kilometrelik esmer sınırının türlü yollarla ihlal tehdidiyle dirlik karşıya bulunduğunu dile getiren Demir, şu halde konuştu:

"Sınır hattımızın gayrikanuni sığınmacı geçişleri, yıldırıcı geçişleri ve kaçakçılık faaliyetine dirlik 7 gündüz 24 vakit gözetlenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda akıcı izlem ve dikiz yapılabilmesi düşüncesince çağcıl elektronik dedektör sistemleri içeren bütünleşmiş asayiş çözümlerine gerekseme duyulmaktadır. Türkiye’nin sınır güvenliğini etkileyen ansızın ortak tomar etken var. Sadece esmer sınırlarımız değil, "Mavi Vatan" ve "Gök Vatan"ın da korunması bu anlamda çoklu teknolojik çözümlerin geliştirilmesine gerekseme göstermektedir. SSB adına bu bölgede kullanıcı makamların gereksinimleri ve talepleri doğrultusunda çalışmalarımız bitmeme etmektedir."

SSB çeşidinden 2013-2014 yıllarında şümullü ortak çalışmayla sınır güvenliği çözümlerinin neler olabileceğine değgin birtakım icraat yapıldığını özetleyen Demir, burada çoklu teknolojik unsurların kullanımının vazgeçilmez bulunduğunun baş döndürücü açık ortak halde görüldüğünü vurguladı.

O senelerden bugüne sonsuz gelişen uygulayım bilimi ve tehditlerin çeşitlenmesi nedeniyle bunun ortak teknolojik konkur adına bitmeme ettiğini dile getiren Demir, nice insiyak ve dirlik tedarik sisteminin bu alandaki şümullü bütünleşmiş çözümün birer parçası bulunduğunu belirtti.

Çözüm ağdalı enikonu maliyetin de arttığına ayraç fail Demir, "Burada misyonun hem kapsamlı, bütünleşmiş ve teknolojik ortak hal ifham kılmak bununla birlikte bunu uygun değer maliyetle gerçekleştirmek bulunduğunu vurgulamak istiyorum. Sınır asayiş sistemi projemiz Kayı ile bitim karakollarımızda 7/24 sınır hattının izlenmesi, kontrolü ve verilerin yük dibine alınmasına müteveccih duyarga sistemlerinin kurulumu ve entegrasyonu ile ilişik altyapıların hazırlanmasını sağlıyoruz. Sahil şeridimizin güvenliği düşüncesince şişman ehemmiyet sunma fail Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi ihya faaliyetlerinde de sonuç evreye mevrut bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.

Çok sayıda ülkeden istem var

İsmail Demir, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF) baş döndürücü sayıda ecnebi katılımcının bilhassa sınır güvenliği ve kırılan kasılma korunması üzerine gereksinimlerini belirttiklerini söyledi.

Etkinliğe dahil bulunan firmalar ve hal ortaklarına tavsiyelerde mevcut Demir, şunları kaydetti:

"Bu bölgede bütünleşmiş ve çoklu analizör derken, baş döndürücü türlü teknolojiler ve sistemler mevcut zorla gördüğümüz kadarıyla hem memleketimiz gereksinimleri açısından bununla birlikte dış satım fırsatlarını çoğaltmak açısından bütünleşmiş paket açacak teyit analizör baş döndürücü ortak tomar önemli. Bu konudaki tavsiyemiz, şirketlerimizin ortak araya gelmeleri, türlü çözümleri bütünleşmiş halde sunabilmeleri ve bu çözümleri ortak yapı altında ihraç kılmak gayeli gerekseme sahibi devletlere önermeleridir.

Gördüğümüz kadarıyla gerekseme sahibi devletler çözümleri tekerlek tekerlek kişi tekvin üzerine da baş döndürücü tam değiller. Çok açık görüyoruz ki dört başı mamur unsurlar düşünülmüş, hazırlanmış, bölgede vizyon yapılabilecek bütünleşmiş çözümleri paket biçiminde sunabildiğimiz müddetçe hem sınır güvenliği bununla birlikte kırılan kasılma dulda üzerine dünyada baş döndürücü ehemmiyetli ortak pazarda baş döndürücü şişman aktör olabiliriz. Buna bilhassa dikkati döşemek ve firmalarımızı bu hususta iş donanmasına çağırma kılmak istiyorum."

Savunma sahasının cazibesiyle nice yatırımcının da beğenisini çektiğini özetleyen Demir, fakat yatırımcıların baş döndürücü ortak tomar menfez uğrunda bulunan silah, cephane ve az buçuk da pop bulunduğu düşüncesince insansız iklim araçlarına yoğunlaştıklarını anlatım etti.

Farklı alanlardaki gereksinimlerin da ayırt edilip yatırımların buralara yönlendirilmesinin önemine dikkati çekici Demir, "Bir bölgeye onlarca müteşebbisin girmesi namına aralık mevcut öbür bölgelerin belirleme edilip oralara envestisman yapılması üzerine duygunluk gösterilmesi gerekiyor. Bu mevzuda Sanayileşme Daire Başkanlığımız öncülüğünde planlı faaliyetlerle rüçhan envestisman alanları belirleme ediliyor, bu mevzuda girişimcilerimize tavsiyelerde bulunabileceğimizi belirtiyorum." dedi.

"Sanayiciler adına üzerimize sakıt sorumluluğun farkındayız"

MÜSİAD Başkan Vekili Gökhan Yetkin, salgınla hayattaki topu topu ekonomilerin ağırbaşlı ortak daralma yaşadığını belirterek, Türkiye'nin bu kavi süreçte faiz eğilimini bitmeme ettirdiğini söyledi.

Türkiye'nin savunma sanayisinde domestik ve ulusal üretimde baş döndürücü ehemmiyetli etaplar katettiğini dile getiren Yetkin, "Sanayiciler adına biz üzerimize sakıt sorumluluğun farkındayız. Nitelikli ve faziletkâr teknolojiye vasıl domestik ve ulusal istihsal hem konuşu manada ülkemizi çelimli ve hür kılacak hem küsurat tehditlere dirlik aceleci tepke göstermemize imkân sağlayacak bununla birlikte diplomatlık dalında ehemmiyetli kozlarımızdan birisi olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz da Türkiye'nin dünyanın merkezi denilecek ortak yerde toprak aldığını anlatım etti.

Bir yandan fiziksel sınır güvenliği tedbirlerini artırırken öbür yandan uygulayım bilimi odaklı sınır güvenliği tedbirleri uygulamasıyla sınırların güvenliğinin garanti dibine aldığını tamlayan Yılmaz, şu halde dedi:

"MÜSİAD üyesi nice firmamız savunma sanayi sektöründe şişman ölçekli yatırımlar yapmakta, domestik ve ulusal istihsal düşüncesince ellerini değil gövdelerini taşın dibine koymaktadır. Sanayi teşrikimesai projeleri ile Ankara'nın savunma sanayindeki enerjisini artırabilir, faziletkâr teknolojili ek kıymeti faziletkâr ürünleri domestik ve ulusal adına Ankara'da üretebiliriz. MÜSİAD adına buna gelişigüzel devir hazırız."

MÜSİAD Savunma Sanayi Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş, Türk savunma ve havacılık piyasasının Türkiye'nin gereksinimlerini istikbal tamir etmek düşüncesince kişi olanaklarıyla nice plan ve ürünü geliştirdiğini söyledi.

Altunbaş, bu bu sektörün dinç girişimcileri hâlâ baş döndürücü çekmesi gerektiğine inandıklarını, doğacak etkinliklerde hâlâ ortak tomar dinç girişimciyi görmeyi düş ettiklerini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler