USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sıcak havalarda kalp aksesi riskini azaltmak düşüncesince bol miktarda su tüketin

Sıvı kaybı ve kanın pıhtılaşma oranındaki artışa ilişkin adına yazları kalp aksesi olayları artıyor. Prof. Dr. Hamza Duygu, bundan dolayı mıhlı insanların bile yazları hazır para alımına ilgi göstermesi icap ettiğini hatırlattı.

Sıcak havalarda kalp aksesi riskini azaltmak düşüncesince bol miktarda su tüketin
04-05-2022 14:29

Artan hava sıcaklıkları illet oldukları değişikliklerle insanoğlu sağlığını yıldırma ediyor. Bu çağda riski küsurat rahatsızlıkların ortada kalp rahatsızlıkları da bulunuyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, ilkin efdal tansiyon, kalp yetersizliği ve kalp damarlarında tıkanıklık bulunan insanların yazları kalp sağlığı açısından risk grubunu oluşturduklarını söyledi. Prof. Dr. Duygu, hâlâ evvel kalp damarlarına stent geçerli yahut geçirilmiş by-pass öyküsü mevcut insanların baş döndürücü hamam ve nemden meydana gelen terlemenin oluşturacağı nakit ve sodyum klorür kayıplarına ilişkin kendisine kalp hızında artım gelişebilmesi hasebiyle ilkin titiz olmalarını başvuru etti.

Sıvı tüketimine dikkat

Sıcak havaların kalp hastaları üstündeki etkilerine de yer veren Prof. Dr. Hamza Duygu, baş döndürücü hamam ve yaşlı havanın, ilkin kalp haslet hastaları, hipertansiyon ve kalp yetersizliği bulunan hastalar düşüncesince risk artışı meydana getirdiğini kaydetti. Vücudun sıcağa dirlik almış bulunduğu en çarpıcı yöntemin terleme olduğunu, terleme ile beraberce nakit ve elektrolit denilen sodyum klorür ve minerallerin kaybedildiğini, damarlarda dolaşan dem hacmindeki azalmanın, böbreklere revan dem hacminde azalmaya, hasebiyle da böbrek fonksiyonlarında bozulmaya sefer açabileceğini tabir etti.

Prof. Dr. Hamza Duygu, “Terlemeyle beraberce vücuttan atık potasyum, magnezyum üzere minerallerin vücutta azalması, ilkin kalp hastalarında, hafakan ve yaşamı yıldırma fail tartım bozukluklarının tetikleyicisi olabilmektedir. Hipertansiyonu yahut kalp yetmezliği olan, bu yüzden lüzum söktürücü derman kullanan hastaların ehliyetli oranda nakit tüketimine özen etmeleri gerekmektedir. Aksi şekilde halsizlik, rahatsızlık üzere rahatsızlıklar ve böbrek fonksiyonlarında engebe meydana gelebilir. Bu üzere şikayetleri bulunan insanların doktorlarına danışarak derman dozlarının baştan düzenlenmesi gerekebilir. Bunun indinde kalsiyum biçim blokeri grubu potansiyel farkı ilacı kullanan hastalarda derman taraf tesiri kendisine fut bileği ve oğlan şişliği de yazları hâlâ müşterek tomar olmaktadır” ifadesini kullandı.

Yaz aylarında kalp sağlığını arkalamak düşüncesince alınabilecek önlemler

Kalp sağlığını arkalamak düşüncesince metin insanların bile alması müstelzim önlemler bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Hamza Duygu, alınabilecek önlemleri şöyleki sıraladı: Açık renk, terlemeyi artırmayan kumaştan giyim kuşam yeğleme edilmeli; ürün ve göveri tüketiminin ön planda bulunduğu Akdeniz rejimine makul beslenilmeli; günce nakit ihtiyacının arttığı cezaevi uğrunda bulundurularak, günce 2-2.5 lt yöresinde nakit tüketilmeli; kontrolsüz soda ve eroin suyu tüketiminin tansiyonu yükseltebileceği, kalp yetersizliği şikayetlerini artırabileceği cezaevi uğrunda bulundurularak müşterek tomar tüketimden kaçınılmalı; devir ışınlarının sarp bulunduğu saatlerde hariç çıkılmamalı; denize sabahleyin ve gece ezanı saatlerinde aç karnına girilmeli; egzersizler sabahleyin ve gece ezanı saatlerinde yapılmalı; müşterek tomar itici su damarlarda spazm yaparak dem akışını bozabildiğinden müşterek tomar itici deniz, havuz ve duşlara girilmemeli; döş ağrısı, çarpıntı, soluk darlığı, baygıntı hissi üzere rahatsızlıklar olduğunda en benzeyen esenlik kurumuna başvurulmalı."

Kalp hastaları, hamam yaz günlerinde bunlara dikkat

Hava sıcaklıklarının artmasıyla, kalp haslet rahatsızlığı öyküsü mevcut kişilere, kalp sağlığını korumaya müteveccih tavsiyelerde de mevcut Prof. Dr. Hamza Duygu, belkili bulunduğu denli serin yerlerde devir geçirmelerini, dip içki ve kafein tüketiminden kaçınmalarını, döş ağrısı, soluk darlığı, hafakan üzere şikayetlerin başlaması yerinde ise dakika kaybetmeden müşterek esenlik kurumuna başvurmalarını önerdi.

Tansiyon hastalarının ise sık düzen potansiyel farkı takip edeni yaptırmalarının, potansiyel farkı değerlerinde uyumsuzluk olması biçiminde doktorlarına başvurarak derman dozlarının baştan düzenlenmesini sağlamalarının da önemine yer veren Prof. Dr. Hamza Duygu, günce nakit tüketimine özen etmenin, gereği biçiminde lüzum söktürücü derman dozlarının hekim tavsiyesiyle baştan düzenlenmesinin de cezaevi arkası edilmemesi icap ettiğini hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler