USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere parasız güzellik salonu hizmeti veriliyor

Sakarya'da 4 güzellik salonu işletmesi çeşidinden parasız meydana getirilen yülüme ve şahsi ihtimam uygulamasından engellilerin beraberinde gerekseme malikleri de yararlanabiliyor.

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere parasız güzellik salonu hizmeti veriliyor
12-06-2022 12:02
Sakarya

Sakarya'da yaşama geçirilen "Sevgi Makası" projesiyle sakat bireylerin saç tıraşı ve bakımları parasız gerçekleştiriliyor.

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği (SAKENDER) iş birliğiyle engellilerin sosyal yaşama katılmalarını iletmek ve onlara korumak şartıyla "Sevgi Makası" projesi hazırlandı.

Projeye engelleme bulunan 4 kuaför, dükkanlarını rastgele ayın belli başlı haset sakat insanlara ayırıyor. Gün süresince buraya mevrut engelliler, saç tıraşı ve ferdî bakımlarını parasız yaptırıyor.

Uygulamadan cemiyet kanalıyla belirleme edilen gerekseme malikleri de faydalanabiliyor.

"Tüm kuaförlerin dayanak noktası vermesini istiyoruz"

Odanın terbiye müdürü Semih Ertürk, AA muhabirine, her insanın sakat talibi olduğunu, bu şiarla rastgele ayın ortak gününü onlara ayırdıklarını söyledi.

Tüm engellilerin bakımlarını parasız karşıladıklarını özetleyen Ertürk, "Yetersiz kaldığımızda gayrı erkek berberi arkadaşlarımız bizlere dayanak noktası veriyor. Aynı sürede cemiyet şekilde iletişime güzeşte ve bizlere asistan bulunan SAKENDER'e teşekkürname ederim. Derneğin hevesi yardımıyla bu etkinliğimiz 'Sevgi Makası' biçimine dönüştü." dedi.

Onların gözlerindeki mutluluğunun lukları bulunduğunu dile getiren Ertürk, "Kazanacağımız ücretten elan aşırı onların sevgisi bizim düşüncesince elan önemli. Bundan ötürü SAKENDER cemiyet başkanına ve bizlere bu mevzuda asistan bulunan Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu'na teşekkürname ederim. Bunun Türkiye çapında yayılmasını ve dört başı mamur güzellik salonu ve berberlerin 'Sevgi Makası' projemize el atmasını, dayanak noktası vermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ertürk, ailelerin de bu mevzuda aşırı bahtiyar bulunduğunu belirterek, "Özellikle gerekseme sahiplerine dayanak noktası veriyoruz. gereksinim sahibi aileler çekiniyor, evlatlarını kuaföre götürmekte maslahat yaşıyorlar, kılıç bunların hepsini projeyle aşıyoruz. Kendilerinin mutluluğunu gözlerinden okuyoruz. Çocukları burada iyi işlev alıyor. Sadece ortak saçı boğazlamak değil, ayrımsız sürede onlarla o yaşantıyı kırışmak hesabına bu mutluluğu kılıç de yaşıyoruz." niteleyerek konuştu.

"Amacımız, engellilerimizi sosyal yaşama katabilmek"

SAKENDER Başkanı Aslı Çam da cemiyet şekilde engellilere müteveccih türlü planlar yaptıklarını, bunlardan birinin de "Sevgi Makası" bulunduğunu söyledi.

Odanın yardımıyla iane karşılayıcı güzellik salonu sayısının rastgele güzeşte güneş arttığını bildiren Çam, şunları kaydetti:

"Birçok dayanak noktası bulunan ve iktisap etmek talip güzellik salonu ve erkek berberi arkadaşımız var. Bu manada emeği güzeşte her insana teşekkürname ederim. 'Sevgi Makası' bizim düşüncesince hususi proje. Kuaförler ve berberlerimiz engellilerimize ağabey-abla şefkatiyle yaklaşıyor. Maddi kazanç elde etmeden, tek halde bizi geriye çevirmeden asistan oluyorlar. Hatta elan aşırı onlar talepte bulunuyor. Amacımız, engellilerimizi tamamı platformlarda sosyal yaşama katabilmek. Bunu da başarabiliyoruz, aileler bu manada aşırı mutlular."

Kadın kuaförü Ertan Kılıç ise engellilerin saç kesimlerini ve ferdî bakımlarını yaptıklarını belirterek, "Keşke elan ortak tomar yapabilsek. Mümkün olduğunca onlarla zaman geçiriyoruz, geveze ediyoruz, bahtiyar oluyoruz. Bütün güzellik salonu arkadaşlarımı da hakeza ortak yürütüm hazırlamaya çağırma ediyorum." dedi.

Emeği geçenlere teşekkürname fail sakat anası Hatice Kabasakaloğlu da projeden aşırı kıvançlı olduklarını, evlatları sevinince kendilerinin de bahtiyar bulunduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler