USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sergen Yalçın: 'Prestij için oynayacağız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, erte oynanacak bulunan Ajax maçı öncesinde grupta hedefleri olmamasına rağmen mücadeleye ağırbaşlı baktıklarını söyleyerek, “Grupta küsurat 2 maçımızı da doğrultmak için sahaya çıkacağız” dedi.

Sergen Yalçın: 'Prestij için oynayacağız'
23-11-2021 17:35
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Ajax'ı mihman edecek bulunan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde planlı matbuat toplantısında konuştu. Oynanan 4 karşılaşma böylelikle mergup noktada olmadıklarını tabir fail Sergen Yalçın, “Hepimizin telaşlı olduğu, ‘acaba' dediğimiz bu grupta, ‘bir şeyler yapabilir miyiz', ‘nasıl eda alırız' niteleyerek tasar yaptığımızı düşündüğümüz grupta oynanan 4 karşılaşma böylelikle şu anda istediğimiz neticeleri alamayıp hedefsiz bir hale düştük.

Kalan dü savaşım topluluk için, yurt puanı için, saygınlık için oynayacağımız karşılaşma durumuna geldi. Hedefleri ne derece yukarıya koyarsanız hülya kırıklıkları da o derece iri olur, o nedenden dolayı baş döndürücü müşterek tomar hülya kırıklığı yaşamamak lazım. mühim sebepler yaşadık, sakatlıklar bizi grupta sıkıntıya soktu, kader faktörünü de ortaya koyarsak, ihtimal dü maçı kazanabilirdik. Bireysel yanlışlar ve girintisiz çıkıntısız goller istediğimiz yerde olmamızı engelledi. Yarın da güç müşterek takıma dirlik oynayacağız. Takım namına güzel halde değiliz.

Hem kütle bununla birlikte Avrupa'da aldığımız neticeler beklentinin altında kaldı. Camianın beklentisinin uzağındayız ve bunun farkındayız. Amacımız inişin önünü boğazlamak ve müşterek an önce camiayı olması müstelzim yere döndürmek. Bu az buçuk devir alacak, mahsus müşterek proses gerektirecek üzere gözüküyor. Oyunculardan daima bire müşterek performansı alamayabiliriz. Doğal namına onlar da karşılaşma yapıyor, devir zamane başarım düşebilir. Bunun levent boylu olması bizi zora sokuyor. Bir müddet bu muhtemel fakat müddet uzadığında ekip namına bizi sıkıntıya sokuyor” ifadelerini kullandı.

“Sonuçlar gelişigüzel tarafa yansıyor”

Alanyaspor maçı öncesinde de kısaca 1,5 aydır biçimsiz kaynak verdiklerini kail Sergen Yalçın, “Sonuç yönünde karşılığını alamamamız, tabii namına oyuncuların motivasyonunu düşürüyor ve ruhsal namına bizi aşağılık çekiyor. Bu boyut gelişigüzel tarafa yansıyor. Oyuncu, fen heyet, kasılma personeli... İşin gereği mazeret yapıp etmek değil, müşterek an önce hal üretmek. Beşiktaş 100 yılı aşkındır mevcud müşterek camia. Her devir düşmüş olduğu yerden kalkmıştır. Böyle bağlam yaşanabilir, esasen ayağa kalkınmak bizim elimizde. Bunu yapabileceğimizi düşünüyorum, yapabilecek gücümüz ve aktör kalitemiz var. Her şeye sahibiz. Umarım yarınla bu arada hafta böylelikle da oynayacağımız kütle maçıyla adım adım normalleşme sürecine dönüşmek istiyoruz. Bu tutum hakeza bitmeme edemez. Birlikte akım yazar oyuncularımızla beraber, taraftarlarımızla, yönetimimizle bu sıkıntının altından kalkınmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Oyuncuların yakut süresince münakaşaya girmesiyle ait de mütekellim Yalçın, “İşler güzel gitmediği devir tabii namına hile süresince tartışmalar oluyor. Oyun içerisindeki tartışmaların ego baş döndürücü da olmaması icap ettiğini düşünmüyorum. Tartışabilirler, birbirlerine konumu anlatabilirler, baş döndürücü alevli olmadıktan sonra, düet diyaloğa girmedikten sonra, ehemmiyetli bulunduğunu düşünmüyorum. Sonuçlar ve oyunların hacısı hocası farkında, oyuncular da farkında, tığ de farkındayız. Onlar da üzülüyor. Uzun müddet oldu, 2 aydır bu sıkıntının içindeyiz, toparlanmamız icap ettiğinin farkındayız. Daha müşterek tomar savaşım etmeliyiz ve birbirimize şimdi baş döndürücü güvenmeliyiz, iane etmeliyiz” niteleyerek konuştu.

“Kötü gidişatın ön sorumlusu benim”

Herkesin değişik sorumlulukları olduğuna ilgi çekici Sergen Yalçın, “Hepimizin sorumlulukları var. Teknik yönetmen namına benim sorumluluğum var. Arkamızda ağır lehtar desteği var, taraftarımıza karşı, yönetime dirlik sorumluluklar var, bunları hesabına gelmek zorundayız. İhtiyacımız bulunan en ehemmiyetli obje taraftarımız. Yukarı genişlemek için oyuncuların, lehtar desteğine gereksinimi var. Taraftarlarımız, güç süreçte 2 yürek meydan takımlarını bekâr bırakmayacaktır, desteğini verecektir. Beşiktaş taraftarı bunu gelişigüzel devir yaptı, gine yapar” dedi.

Grupta artan 2 pik da ağır gözle baktıklarını kail Yalçın, “İki karşılaşma da önemli. Hedefimiz olmasa da Şampiylonlar Ligi maçı oynuyoruz, en iyisini gerçekleştirmek istiyoruz. Kritik noktada Batshuayi'yi oynatmayacağız. Maç oynayacak hikmet gücüne ehil değil. Sakatlıktan çıktı. Belki hafta böylelikle kütle maçında kullanabiliriz. Yarın bir hale layıkıyla 20-30 dakika kullanabilir miyiz niteleyerek bakacağız. Milli takımdan gelişmemiş sorunlarla dönen oyuncular var. Giresunspor maçı da önemli, dü maçta 4-5 değişiklikle oynayabiliriz” niteleyerek konuştu.

Son namına yaşanmış bulunan süreçteki hal için mütekellim Sergen Yalçın, “Teknik yönetmen namına burada hata benim. Sıkıntı yaşıyorsak tabii namına bunun müşterek numara sorumlusu benim. Takımı ayağa dağıtmak için uğraşıyoruz. İstediğimiz neticeler için gelişigüzel şeyi yapıyoruz. Özellikle bu hafta oyuncularımızın negatif bir hale aksülamel vermelerini ve dönüşlerini bekliyoruz. Herkes hazır. İyi oyun, güzel savaşım ve sonra galibiyetin gelmesi herhalde çoğumuz için güzel olacak” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler