USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Sanayi şehri Bursa'da 34 senedir kalifiye iş gücü yetiştiriyorlar

Bursa'da Kemal Coşkunöz çeşidinden kurulan Coşkunöz Eğitim Vakfı, iş dünyasının gerekseme duyduğu kalifiye insanoğlu gücünün yetiştirilmesine korumak neredeyse 1988'den beri 34 binden çok insana eğitim ve burs olanağı sağladı.

Sanayi şehri Bursa'da 34 senedir kalifiye iş gücü yetiştiriyorlar
23-06-2022 13:03
Bursa

Bursa'da sektörünün gereksinim duyan kaliteli insanoğlu gücünün yetiştirilmesi hedefiyle Coşkunöz Holdingin kurucusu Mehmet Kemal Coşkunöz kabilinden 34 sene önceki faaliyete geçirilen Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), cümle edindirme kurslarıyla istihdama ulama sağlıyor.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde yer düzlük CEV, kaliteli ve aralık öge yetiştirilmesi dair kip icraat yapıyor. Uygulamalı eğitim programları ve içtimai planlar de yaşama nâkil vakıf, burs programıyla sağlamış olduğu eğitim desteğinin beraberinde yenilikçi eğitim modelleriyle istihdama dayanak oluyor.

Vakıf, uyguladığı Eklemeli İmalat Diploma Programı'nın beraberinde mesleksel belgelendirme, kaynakçılık, otomasyon, istihsal ve CNC, merasimsiz üretim, tabakalı üretim, toy döl iş güvenliği eğitimleri veriyor.

CEV, kurulduğu 1988'den beri İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokoller doğrultusunda eğitimler düzenliyor. Bu kapsamda eğitimlere eklenmiş bulunan 21 bin 940 insanoğlu Milli Eğitim Bakanlığı musaddak doküman sahibi oldu, 8 bin 845 hoca misyon içi eğitim aldı. Ayrıca 484 mezuna, 954 insana mesleksel hareket eğitimi verildi. 1906 kişi, 6 ülkeden paydaşlarıyla teşrikimesai önleyen vakfın burs imkanlarından yararlandı, 223 şirketin personeline eğitim olanağı sağlandı.

Vakfın eğitim ve burs imkanlarından 34 yılda 34 bin 129 insanoğlu faydalandı.

Verilen eğitimin faydaya dönüşmesi hedefi

CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, AA muhabirine, 2000 senesinde ölüm fail vakfın kurucusu Mehmet Kemal Coşkunöz'ün gerçek mesleğinin fen muallimlik olduğunu, bundan ötürü "Kemal Hoca" namına tanındığını söyledi.

Susuzlu, Coşkunöz'ün holdingi kurduktan sonraları "Bu ülkeye verebileceğim en ehemmiyetli ulama mesleksel eğitim ve istihdamdır." niteleyerek vakfı yaşama geçirdiğini belirtti.

Her sabık çağ büyüyen müşterek familya olma hedefiyle mesleksel eğitim programlarını artırdıklarını tamlayan Susuzlu, "Vakıf, mesleksel eğitim ve istihdam dalında ülkenin gençlerini, akademisyenlerini ve fen öğretmenlerini eğiterek henüz temiz müşterek doğacak yaratmaya çalışıyor. Bu kapsamda günümüze denli 34 binden aşkın bireye dokunduk ve eğitim programlarımızı çağ geçtikçe artırdık. Tüm bunların beraberinde burslarımız ve sayısal dönüşümle yaşamımıza giren toy programlarımız var." ifadelerini kullandı.

Susuzlu, Türkiye'de nice vakıf ve çırçıplak maşer kuruluşunun mesleksel eğitim düşüncesince icraat yaptığına yer vererek CEV namına henüz münteşir müşterek bulaşık kurmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İnsanların hayatında bu etkiyi çabucak eğitim ve bilgiyle değil, aldıkları eğitimin faydaya dönüşmesine kez açarak sağlamaya çalıştıklarına yer veren Susuzlu, şöyleki bitmeme etti:

"Bu faydayı en elleme gördüğümüz yer ise istihdam. Dolayısıyla etraflı programlarımızda istihdamı önceliklendiriyoruz. Kaç sayaç eğitim verildiği ve ne hızla gelişen teknolojinin kullanıldığının beraberinde programlarımızdan yetkilendirilmiş bulunan gençlerimizin ne kadarının istihdam edildiğine nazarıitibar ediyoruz. Burası müşterek eğitim vakfı fakat istihdam odaklı ve bireye toy müşterek avlu vermek düşüncesince etraflı faaliyetleri planlayan müşterek eğitim vakfı. Bu açıdan da vakfımız öbürlerinden farklılaşıyor."

Müfredatlar sektörünün ve iş dünyasının ihtiyacına gereğince rastgele sene değişiyor

Bige Tınmazsoy Susuzlu, vakıfta birbirinden değişik eğitim programlarını bire müşterek anda gerçekleştirebildiklerine dikkati çekti.

Burs programları da uyguladıklarını bildiren Susuzlu, "Sanayinin ve iş dünyasının ihtiyacına odaklanarak rastgele sene eğitimlerimizin müfredatlarını değiştiriyoruz. Mutlaka rastgele müşterek ayrıntılar dair bilirkişi müşterek ekibimiz bulunuyor. Komitemizle teknolojide, dünyada, iş dünyasındaki değişimlere odaklanarak toy programlarımızı ortaya çıkarıyoruz. Dolayısıyla devim bilimi müşterek vakıfız. 34 senedir yaptığımız programlar da var, sabık sene başladığımız programlar da var. En dobra tarafı da rastgele sene etraflı içeriğin istihdam odaklı namına yeniden alçak düzeltilmiş edilmesi." niteleyerek konuştu.

Susuzlu, en asliye programlarının Makine Teknolojisi Meslek Edindirme Programı bulunduğunu dile getirerek bunun 21 ay sürdüğünü ve eğitimin böylece açıkça liseye mukayyet kursiyerlerin sınavlarını tamamlayarak 4 salname cümle lisesi diploması aldığını belirtti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile kuma yürüttükleri izlence kendince bilim sağlayan Susuzlu, şunları söyledi:

"Makine, mekatronik ve kalıpçılık kabil bölümlerdeki öğrencilerimizin rastgele perşembe ve cuma namazı burada eğitim görmesini sağlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz hem sanayiye ve iş yaşamına henüz andıran olmaktadır bununla birlikte aracısız iş ortamının içre çalışkan örnekleri görerek, eğitimdeyken öbür taraftan da yetişim olanağı yakalıyor başkaca darülfünun uran iş donanmasına de dobra müşterek kip sunuyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler