USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sanal ihtisas tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor

Tedavi veya operasyonların evvel seferinde akıllıcasına biçimde uygulanabilmesi düşüncesince üstünde mevhum deneylerin yapılabileceği mevhum birlikte ihtisas oluşturulduğu bildirildi.

Sanal ihtisas tedavilerdeki hataları azaltmayı hedefliyor
29-09-2021 11:37
İstanbul

3D mevhum ortamlar sunan yazılım firması Dassault Systèmes'in Yaşam Bilimleri ve Sağlık Sektörü Başkan Yardımcısı Claire Biot, firmanın Yaşayan Kalp projesi ile ilişik kendisine "Gerçek cihaz, otama ve ya operasyonların geçmiş seferinde akilane biçimde uygulanabilmesi düşüncesince üstünde mevhum deneylerin yapılabileceği mevhum nezdinde önsezi oluşturuluyor." dedi.

Biot, firmanın geliştirdiği mevhum Yaşayan Kalp (Living Heart) projesi ile ilişik AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Projenin şeriklik mensuplarından Steven Levine'nin önsezi hastalığı bulunan kızının rahatsızlığına hal kendisine bu projeyi geliştirdiğini kail Biot, "Bu projenin ehemmiyetli nezdinde adımı olarak, 2015 senesinde ABD Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile ilkin önsezi hastalıklarının tedavisinde makbul önsezi melez elektrotları ve öbür kardiyovasküler cihazların ameliyatla uygulanması, aklık yerleştirilmesi ve başarım sağlaması düşüncesince sınav paradigmalarının geliştirilmesini hedefleyen iptidai salname nezdinde eş araştırı anlaşması imzaladık. FDA ile yaptığımız bu iş birliği, ayarlama onayları elan aceleci alınabilen yenilikçi verim tasarımları geliştirerek tıbbi aygıt inovasyonunu isteklendirme buyurmak neredeyse benzeyen sürede iptidai sene elan uzatıldı." niteleyerek konuştu.

Şu anda evren çapında akademi, uran ve klinik yürütüm sahalarından projeye katkıda mevcut organ şirketlerin sayısının 140'ı aşmış vaziyette olduğuna yer veren Biot, şunları söyledi: "Testler düşüncesince rastgele birinin önsezi simülatörüne erişimi var; bu da kütle pınar kullanması kanalıyla programın hızlandırılmasını sağlıyor. Ayrıca araştırmacılar inovasyonu isteklendirme ederken pestil güvenilirliğini artıracak ve maliyetleri düşürecek tıbbi cihazların diploma dönemini tacil yapmak neredeyse da ABD'deki Tıbbi Cihaz İnovasyon Konsorsiyumu (MDIC) ve Avrupa’daki Avicenna Alliance ile teşrikimesai yapıyor.

Yaşayan Kalp Projesi, 2015 senesinde dünyanın geçmiş ticari, eksiksiz, canlılık tahrikli 3 boyutlu insanoğlu kalbi simülatörünü çecik sundu. Ertesi yıl, modelimiz atan nezdinde kalpteki çağ akışının simülasyonunu gerçekleştirdi. 2017 senesinde proje, Yaşayan Kalp’i korku platformu üstünden kullanıma sundu. 2018 senesinde ise, Yaşayan Kalp ile Dassault Systèmes’in dirim bilimsel göze seviyesinde manken tekvin kabiliyetleri nezdinde araya getirilerek, biçimli olmayan önsezi ritimlerine sebep olabilecek ilaçların güvenilirliğinin belirlenmesinde kullanıldı. Geldiğimiz noktada, bundan böyle kalbin ayrımlı katmanlarını ve kısımlarını kaldırıp akım ettirmenin yanı esna tıbbi aygıt yerleştirilme üzere ayrışık tadilat yapmanızı sağlayıcı nezdinde manken de mevcut."

"Üzerinde mevhum deneylerin yapılabileceği mevhum nezdinde önsezi oluşturuluyor"

Biot, Yaşayan Kalp Projesi'nin sonuncu amacının mevhum ikizlerin öbür endüstrilerde sağlamış olduğu dönüşümün keyif hizmetlerine de taşınabileceğini belirtmek olduğuna değinerek, "Projede toprak düzlük kardiyovasküler uzmanlar toplumu ise bu düşünceyi, dimdik ve ya pestil haldeki nezdinde bireyi yahut insanoğlu topluluğunu asimilasyon edebilecek nezdinde insanoğlu kalbinin şümullü nezdinde elektronik beyin öğrence modelini 3DEXPERIENCE platformunda düz yazı ederek yaşama geçiriyor.

Bu sayede 3DEXPERIENCE platformu ayrımlı türde cihazları ve ilaçları sınav etmek, nezdinde pestil düşüncesince stabil kendisine akilane tedaviyi yakalamak ve ya doğacak döl biyomedikal mühendisleri ve beraberce tababet uzmanlarını ayrımlı yöntemlerle kesinlikle çalışabilecekleri dair terbiyelemek düşüncesince kullanılabiliyor. Yani esas cihaz, otama ve ya operasyonların geçmiş seferinde akilane biçimde uygulanabilmesi düşüncesince üstünde mevhum deneylerin yapılabileceği mevhum nezdinde önsezi oluşturuluyor." ifadelerini kullandı.

Riskli cerrahi yöntemlerin fiziki kalpte denenmeden evvela sınav edileceği nezdinde sistem

Bu projeyle keyif hizmetlerindeki dönüşümü etkinleştirmek ve hızlandırmanın, 3DEXPERIENCE deneyi sağladıkları Yaşam Bilimleri ve Sağlık alanı vizyonlarının merkezinde toprak aldığına yer veren Biot, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Yıllar içinde defaatle üreticilere ürünlerini betimleme ve çoğaltma yöntemlerini değiştirip kâffesi ihya ve imalat yöntemlerini baştan düşünmeleri düşüncesince müzakere görevlisi olduk. Şimdi de ‘sağlıkta dönüşüm’ tarihi ve sürdürülebilir inovasyon düşüncesince 3DEXPERIENCE platformumuz marifetiyle bu dönüşümü tüketicilere getirebilme olanağına sahibiz. Amacımız her insanın muhtemel dimdik hayat süresini hesaplı ve sürdürülebilir nezdinde biçimde artırmak.

Bir doktorun hoppadak nezdinde mevhum hakikat gözlüğü takarak, hastayı otama etmeden evvela kalbinde neler bulunduğunu görebileceği nezdinde doğacak görüntü edin. Tıp öğrencilerinin nezdinde terbiye hastanesinde katiyen göremeyecekleri bulunmaz belirtiler sergileyen mevhum hastalar üstünde tatbik yapabilecekleri nezdinde program. Yeni ilaçların ve riskli acemi cerrahi tekniklerin fiziki nezdinde önsezi üstünde denenmeden evvela mevhum kendisine gine yeni baştan sınav edilebildiği ve bu sayede operasyonlar esnasında ahiret yolculuğu riskinin azaltıldığı nezdinde önsezi düşünün. Yaşayan Kalp projesi, bunun olabilir bulunduğunun kanıtlarından hoppadak biri. Beyin ve akciğer üzere öbür organlar ve sistemler düşüncesince de topluluklar oluşturuldu ve benzeşim biçimde esas dünyayı iyileştirmeye müzakere görevlisi edinmek düşüncesince mevhum dünyanın kâffesi enerjisini 3DEXPERIENCE platformunu kullanarak yaşama geçirecek canlı insanoğlu simülasyonları geliştirmeye bitmeme ediliyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler