USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık personellerinin mali haklarının iyileştirilmesini de içeren yasa teklifi TBMM'de

Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Sağlık personellerinin mali haklarının iyileştirilmesini de içeren yasa teklifi TBMM'de
07-06-2022 21:24
TBMM

Teklife göre, 1 Ocak 2029'a derece kontratlı karı hekimi namına çalışanlar, tıpta eksperlik imtihanı sonuçlarına gereğince merkezi yerleştirmeye editör olmaksızın, Tıpta Uzmanlık Kurulunca belirlenen esaslar çerçevesinde karı hekimliği eksperlik eğitimi yapabilecek.

Tabip yahut dişçi grup ve pozisyonları esasi alınarak emekli, aşağılık malullük yahut ödev malullüğü maaşı ait olup, aylıklarıyla baş başa genelev tazminatı ödenmesine hak kazanamamış bulunan hekim ve diş tabiplerinden ait mevzuatına gereğince bilirkişi olanlara, 26.000 belirtke rakamının, bilirkişi olmayanlara 20.000 belirtke rakamının görevli maaş katsayısı ile çarpımı kararı bulunacak tutarda gelişigüzel ay zahmetli aylıklarıyla baş başa arttırma ifa yapılacak.

Her müşterek sağlık tesisinde ek ödemeye esasi işlemleri nezaret eylemek az daha tetkik heyetleri oluşturulacak.

Sağlık gurur ve kurumlarında bakanlıkça belirlenen işlev banak koşulları ve kriterleri, personelin unvanı, görevi, sıkı durumu, düzentileme koşulları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, tetkik, eğitim-öğretim ve araştırı faaliyetleri ile muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler ve hasiyet sunma fail riskli bölümlerde düzentileme kabilinden unsurlar dikkate kırılmak aracılığıyla ek ödemenin payı Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Teklifle, personele dağıtılabilecek ek ifa fiyatları da belirleniyor.

Sağlık Bakanlığı bağış, repo ve icar gelirleri dışındaki rotatif kebap kapital meta gelirleri, Sosyal Güvenlik Kurumundan elde edilmiş bütün kaynaklar ile gayrı akçe kaynaklarını personele ek ifa dağıtımında kullanabilecek.

Bakanlık rotatif kebap kapital meta işletmeleri, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, birinci sınıf ve doğurgan işlev sunumunun isteklendirme edilmesi, sağlık gurur ve kurumlarının öz olanaklarıyla karşılayamadıkları gereksinimlerin giderilmesi; eğitim, araştırı ve ihya faaliyetlerinin desteklenmesi, nezaret dışarılık teşkilatının desteklenmesi amacıyla yapılacak giderlere katılım eylemek düşüncesince maaş karışık kazançtan maaş öğrenim edilen tutarın yüzdelik 6'sını geçmemek az daha bakanlıkça belirlenecek payı Bakanlık Döner Sermaye Merkez Saymanlığı adına aktaracak.

Sağlık Bakanlığı ve dair kurumlarının grup ve pozisyonlarına tayin edilen ve rotatif kebap kapital meta gelirlerinden ek ifa meydan yetişek görevlilerine, en faziletkâr mutluluk memuru aylığının yüzdelik 410'u, bilirkişi tabip, tıpta eksperlik mevzuatına gereğince bilirkişi olanlar ile bilirkişi diş tabiplerine yüzdelik 335'i ve düz hekim hekim ve diş tabiplerine ise yüzdelik 265'i oranında, gelişigüzel ay rastgele müşterek katkıya dair olmaksızın, merkezi hile bütçesinden ek ifa yapılacak.

İl sağlık müdürlüğünün ve hastanelerin kontratlı pozisyonlarında istihdam edilen tabipler ile nezaret yahut dair kurumlarının kadrosunda tıpta ve diş hekimliğinde eksperlik mevzuatına gereğince gayrı amme gurur ve kurumlarında eksperlik eğitimi yahut taraf art eksperlik eğitimi yaptırılanlar düşüncesince de bu egemenlik uygulanacak.

Alacak tahsili

Sağlık Bakanlığına dair sağlık tesislerince, sağlık sigortasından yararlanamayanlara verilen sağlık işlev bedellerinden 31 Aralık 2021 geçmişine derece öğrenim edilememiş borç tutarlarının yüzdelik 50'sinin, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren müşterek sene zarfında defaten yahut taksit taksit ödenmesi halinde, art artan bölümü ferileriyle baş başa terkin edilecek. Alacak ücreti 5 bin liralık ve altında ise bütün resen, borç ücretinin yarısının 5 bin liranın altında olması şeklinde 5 bin liralık terkin edilerek kalıntı bölüm öğrenim edilecek.

Yükseköğretim Kanunu'nda meydana getirilen değişikle, darülfünun hastanelerinde fariza önleyen personelin çakılı ek ödemelerinin de merkezi hile bütçesinden karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile koşut kodifikasyon yapılması öngörülüyor.

Sağlık çalışanlarına merkezi hile bütçesinden ek ifa sağlanacak

Sağlık Bakanlığı çalışanının merkezi hile bütçesinden ek ifa alması sağlanacak. Personele dağıtılabilecek ek ifa ücreti belirlenirken, sağlık gurur ve kurumlarının tek tek tahakkukları yahut gelirleri alegori Sağlık Bakanlığının hep gelirleri ve akçe olanakları esasi alınarak personele ek ifa yapılabilecek.

Teklifle talim üyelerinin mücahede saatleri haricinde üniversitede sundukları sağlık hizmetlerinden çevre aldıkları arttırma ücretler düşüncesince belirlenen çatı yükseltilecek.

Adli Tıp Kurumu çalışanının çakılı ek ödemeleri de merkezi hile bütçesinden karşılanacak.

Teklifle, bilirkişi tabip, tıpta eksperlik mevzuatına gereğince uzman, tabip, dişçi ve eczacı grup ve pozisyonlarına yapılacak önce kat yahut baştan atamalar ile toprak değiştirmeye ve kuraya dair şerait da düzenleniyor.

Kuraya dair kökler ve esaslar ile bunların Sağlık Bakanlığındaki tayin ve toprak değiştirmelerine dair kökler ve esaslar Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Tıpta ve diş hekimliğinde eksperlik eğitimi, ait dalda tıpta eksperlik mevzuatına gereğince bilirkişi bulunan profesör, doçent, hekim talim üyesi, yetişek görevlisi ve başasistanlar çeşidinden verilecek. Doktor akademisyen ve başasistanların tıpta eksperlik yetişek verebilmeleri düşüncesince uzmanı oldukları bölgede çalışarak minimum müşterek sene çalışmış olmaları kayıt olacak.

Teklifle, Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da ayrım yapılıyor.

Buna göre, ait kanun kapsamında mutluluk hizmeti yükümlülüğünü yapmakta bulunan personel, bulundukları ilde ait kanuna editör kontratlı sağlık mensubu namına çalışabilecek.

Pozisyon yetersizliği hasebiyle kontratlı personel istihdamında engel yaşandığında, bu güçlüğü buyurmakyürümek az daha durum sayısı artırılacak.

Teklifle, yetişek karı sağlığı merkezi yahut yetişek karı hekimliği birimlerinde fariza önleyen talim üyeleri ve yetişek görevlilerine gerçek kurumlarında da ifa yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler