USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık hizmetlerinde 'dijital denetim' devri başlatılacak

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye genelinde çalışkanlık yayınlayan hususi afiyet tesisleri ve verdikleri afiyet hizmetlerine müteveccih "dijital denetim" devri başlatılacak.

Sağlık hizmetlerinde 'dijital denetim' devri başlatılacak
23-10-2021 11:29
Ankara

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün eş emek harcaması ile geliştirilen ve ezcümle "Den-İz" kendisine adlandırılan "Sağlık Tesisleri Denetim ve İzleme Sistemi" kapsamında denetimlerin planlanması, gerçekleştirilmesi ve sonuçlarının raporlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve koordinasyonu yapılacak.

Uygulama, elektronik ortamda tablet, hareketli telefon, dizüstü elektronik beyin neredeyse hareketli cihazlar kullanılarak gerçekleştirilecek.

Web/mobil tabanlı dijital transformasyon platformu bulunan Den-İz sistemi, önce evrede hususi esenlik tesislerinin normal denetimlerinde kullanılacak.

Bunun birlikte suç duyurusu ve şikayetlere güvenerek yahut bağlanmış ve görsel basın, işitsel yayınlar, içtimai paylaşım siteleri, elektronik yassı ve benzer haberleşme kanallarında alakalı mevzuat ve Bakanlıkça belirlenen yöntem ve düzenlemelere karşıt bulunan tebligat ve faaliyetlere güvenerek gerçekleştirilecek normal dışı denetimlerde de cümle uygulanacak.

Uygulama, Türkiye genelinde topu topu il esenlik müdürlüğü denetleme ekipleri kabilinden kullanılmak neredeyse 1 Ocak 2022 bakımından başlayacak.

Daha sonraları kademeli kendisine Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere ilişik esenlik tesisleri de düzene engelleme edilecek.

"Denetim neticeleri enstantane raporlanabilecek"

Den-İz sistemi kapsamında gerçekleştirilecek denetimlerde belirleme edilen mevzuata karşıt uygulamalar, uygulanacak yönetsel yaptırımlar ve bu yaptırımlara medar yapılanma fail alakalı mevzuat ve hükümler, sitem üstünden alelacele görülerek esas zamanlı uygulanabilecek.

Gerçekleştirilen denetimler ve geçerli yönetsel yaptırımlar alelacele izlenebilecek, denetleme neticeleri enstantane raporlanabilecek.

Bu sayede özek ve dışarlık teşkilatının çalışan ve aceleci değişmeyen kabul etme yetisinin artırılması, iş gücü, devir ve kağıt, matbu şekil ve benzer kırtasiye malzemesi kaynaklı maliyet tasarrufu sağlanacak.

Den-İz sistemine "www.deniz.saglik.gov.tr" genel ağ adresinden erişilebilecek.

İl esenlik müdürlükleri yetkilileri ve denetleyiciler, Den-İz sisteminin yürütüm süreci ile alakalı topu topu istifham ve medar talebine ilişik kayıtların aceleci biçimde cevaplanması amacıyla Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü içerisinde mevcut Çağrı Merkezi'ne alelacele ulaşabilecek.

Den-İz kapsamında gerçekleştirilecek denetimlerle ne sağlanabilecek?

Den-İz sistemi kapsamında gerçekleştirilecek denetimlerin nice ehemmiyetli çıktısı olacak.

Sistemin uygulanmasıyla elde edilecek neticelerden öne çıkan başlıklar şöyle:

"- Tüm denetleme aşamalarının (planlama, denetleme, uygulama, raporlama, değerlendirme, izleme, koordinasyon) cümle üstünden yapılabiliyor olması, mümkün risklerin sıfıra indirgenmesini ve olabilecek hataların önüne geçebilmesini sağlayacak.

- Sistemin sağlamış olduğu bilgilendirme (mevzuat, ruhsat/ çalışkanlık müsaade belgesinde toprak sunulan hususlar gibi) yardımıyla mukteza bilgiye alelacele anlayış imkanı, oluşabilecek aksaklıkların önüne geçerek iş gücü tasarrufu sağlanacak.

- Denetim ve yönetsel müeyyide neticeleri alelacele raporlandığından zamansal zayiat ve yanlışlar önlenecek.

- Dijital son zamanların gereklerine makul kendisine sistemli, planlı, programlı ve şümullü biçimde herhangi birlikte iş herhangi birlikte evrede arama edilebilecek.

- Sağlık tesislerinin geriye çevrilmiş denetleme sonuçlarına ulaşmasına olanak verici Den-İz sistemi ile kurumsal denetleme belleği oluşturulacak.

- Uygulanması müstelzim yönetsel yaptırımlar cümle kabilinden kendi kendine hesaplanarak karşılaştırmalar yapılabilecek, bu sayede vebal oranı sıfıra indirgenecek.

- Denetim süreçleri ve yönetsel yaptırımlar birlikte halis muhlis biçiminde gerçekleştirileceği düşüncesince denetlemelerde iş yükü ve devir kaybı azalacak, maliyet tasarrufu elde edilebilecek.

- Denetimler ile yönetsel yaptırımlar kararında oluşan ve çözümleme edilmesi müstelzim bitmeyen büyüklükteki data kaynakları henüz hızlı, şümullü biçimde esenlik yöntem yapıcılarının erişimine sunulacak.

- Sağlık tesislerinin denetleme süreçlerinin merkezi data tabanından izlenebilir olması sağlanacak.

- Sağlık tesislerinin kağıtsız denetimi gerçekleştirilerek topu topu süreçlerinde dijital transformasyon tamamlanacak.

- Tüm veriler, etkileşimli arayüz üstünden çözümleme edilebilecek ve kıyas yapılabilecek.

- Sağlık tesislerinin denetlenmesi ve neticeleri enstantane kendisine seyredilip raporlanacak.

- Sistem kabilinden açılan elmek ve uyarılarla denetleme süreçleri düzenli, transparan ve bilgilendirici olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler