USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanlığı, okullardaki Kovid-19 olaylarında izlenecek yolu 18 dayanıklı vakayla anlattı

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 Rehberi'ne, okullarda karşılaşılabilecek koronavirüs olaylarında yapılması gerekenleri 18 sağlam görüngü üstünden aktaran ortak departman ekledi.

Sağlık Bakanlığı, okullardaki Kovid-19 olaylarında izlenecek yolu 18 dayanıklı vakayla anlattı
18-11-2021 10:18
Ankara

Bakanlık çeşidinden Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi güncellendi.

Rehbere katılan "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" bölümünde, birlikte yahut çabucak çok Kovid-19 olayının belirleme edilmiş yer aldığı ekol servisleri ve sınıflarda, peçe kuralına uyulduğu ve uyulmadığı hallerde yapılması gerekenler anlatıldı.

Tüm ekol mensuplarının aşılarını tamamlamalarının referans edilmiş yer aldığı rehberde, derslik mevcutlarının toplumsal ara kuralına akıllıca halde planlanmasının önemi vurgulandı.

Okullarda, şart tüketiminin cins yer aldığı derece açıkça havada yapılması gerektiği belirtilerek, "Sınıf içre yapılmış zorunluluğu varsa tavanı faziletli olan, havalandırmanın dobra halde sağlandığı ve eşhas arası mesafenin sağlandığı bölgelerde yapılması sağlanmalı, maskenin çıkartıldığı sürenin endamsız bulunmasına hizmet gösterilmeli ve maskesiz öğrenciler ortada mesafenin korunmasına nazarıitibar edilmelidir." uyarısında bulunuldu.

Aynı sınıfta 10 güneş içre çabucak çok hikâye çıkması yerinde sınıftaki tamamı öğrencilerin "yakın temaslı" namına ikrar edilerek evlerine gönderileceği hatırlatıldı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı çeşidinden tavsiye edilen enfeksiyon arama önlemlerine mükemmel uyumun bulunmadığı durumlarda, birlikte artı vakanın belirleme edilmiş yer aldığı sınıftaki tamamı mektepli ve öğretmenlerin "yakın temaslı" ikrar edileceğinin altı çizildi.

Okullarda karşılaşılabilecek kip Kovid-19 olayları

Rehberde, okullarda meydana gelebilecek Kovid-19'la ilgilendiren 18 kip vakaya toprak verilerek, bunlar karşısında elbette birlikte kere izlenmesi gerektiği de belirtildi. Bu vakalardan birileri ve yapılması gerekenler şöyle:

Soru: Bir sınıf, 10 güneş içre dü öğrencinin PCR testinin artı çıkması dolayısıyla karantinaya alınmıştır. Temasın 5'inci gününde meydana getirilen PCR testinde sınıftaki öğrencilerin çokları (örneğin 20 insandan 10'u) artı çıkmıştır. Bu halde bu derslik düşüncesince ne yapılmalıdır?

Cevap: Karantinaya tahsil edilen sınıftaki 5'inci güneş meydana getirilen PCR testinde artı çıkan öğrenciler evde izolasyona alınır. Diğer öğrenciler, bu marazlı öğrenciler ile karantina boyunca değinme etmedikleri düşüncesince PCR testleri olumsuz çıkan öğrenciler beniz yüze öğrenime bitmeme eder.

Soru: Bir sınıfta öğrenciler ortada evvel hikâye çıktıktan sonradan 10 güneş içre bambaşka birlikte öğrencinin ve ailesinin artı çıkmış yer aldığı belirleme ediliyor. Bu halde ne yapılmalıdır?

Cevap: talebe rahatsızlığı evden de sınıftan da almış olabilir. İki boyut ayrılamayacağı düşüncesince çocuğun PCR testinin artı çıkmış yer aldığı günden itibaren derslik karantinaya alınır.

Soru: Bir sınıfta öğrenciler ortada koşa kardeşler artı çıkıyor. İkiz kardeşler birlikte tane hikâye mı olmadan dü hikâye namına mı ikrar edilmelidir?

Cevap: İkiz evlatların ayrımsız evde yaşaması yerinde kuma değinme dolayısıyla birlikte tane hikâye namına ikrar edilir. Ancak koşa ayrıntılar ayrımlı evlerde kalıyor ve ayrımsız sınıfa gidiyor ise dü hikâye namına ikrar edilir ve derslik karantinaya alınır.

Soru: Bir Kovid-19 olayının belirleme edilmiş yer aldığı sınıfta öğüt verici ve ekol haricinde riskli teması olmadığını tamlayan alan öğretmeninin ikinci hikâye olması yerinde elbette akıntı edilmelidir?

Cevap: Branş öğretmeninin dersteki peçe istimal vaziyeti sorgulanır, peçe kullanımının kurallara akıllıca olması yerinde ikinci hikâye namına ikrar edilmez. Pozitif öğrencinin yer aldığı sınıfta evvel olaydan ahir 10 güneş içre öğrenciler ortada Kovid-19 olayı çıkması yerinde derslik karantinaya alınır. Ayrıca okuldaki öğretmenlerin değinme vaziyeti dobra değerlendirilmelidir.

Soru: Ailedeki Kovid-19 olayı dolayısıyla DOĞRU temaslı hale sakıt öğrencinin karantinası elbette olmalıdır? Okula ne devir dönmelidir?

Cevap: Ailesinde Kovid-19 belirleme edilen öğrenci, DOĞRU temaslı ikrar edilir. Aile içre artı hikâye ile değinme bitmeme etmiş yer aldığı düşüncesince ailenin yalıtım süresi bitene derece evde kalır, bu sürenin böylelikle belirti gelişmezse beniz yüze öğrenime arka döner.

Soru: Kovid-19 artı alan öğretmenin peçe kullanması bulunmayan veya akıllıca değil, girmiş yer aldığı tamamı sınıflar karantinaya alınacak mı?

Cevap: Branş öğretmeninin kuralına akıllıca peçe takmadığı halde peçe kullanımının ters yer aldığı sınıftaki öğrenciler ortada 10 güneş içre evvel vakanın çıkması yerinde derslik karantinaya alınır.

Soru: 10 güneş içre sıfır fakat ayrımsız sınıfın içerisinde devamlılık bildirme edecek halde PCR pozitiflikleri olması yerinde derslik karantinaya alınacak mı?

Cevap: Bu halde ev veya ekol dışı DOĞRU mekân teması düşünülür, derslik karantinaya alınmaz. Sınıfın karantinaya katılması düşüncesince öğrenciler ortada 10 güneş içre 2 yahut üstünde Kovid-19 olayı saptanması gerekir.

Soru: talebe servislerinde 10 güneş içre çabucak çok öğrencide PCR pozitifliği saptanması durumunda, serviste mevcut öğrenciler dışında, artı öğrencilerin bulunmuş yer aldığı sınıfların hepsi karantinaya alınacak mı?

Cevap: Tüm servisteki öğrenciler, sürücü ve serviste vazifeli personel karantinaya alınır. Karantinaya tahsil edilen bu öğrencilerin sınıflarında 10 güneş içre ikinci Kovid-19 olayı çıkması yerinde derslik karantinaya alınır.

Soru: Aynı sınıfta öğrenciler ortada 10 güneş içre dü Kovid-19 olayı çıktığında DOĞRU temaslı namına belirlenen mektepli mükemmel aşılıysa izolasyona alınır mı olmadan okula bitmeme ederler mi?

Cevap: En az dü düze aşılı, akıbet 180 güneş içre rahatsızlığı geçirmiş yahut rahatsızlığı geçirdikten ahir çağda minimum birlikte düze aşılama yaptırmış öğrenciler, DOĞRU temaslı olmaları yerinde koruyan önlemlere (maske kullanımı, eşhas arası mesafe, hijyen) uyarak zat semptomlarını da strateji ederek günce yaşamlarına ve beniz yüze öğrenime bitmeme edebilirler. Semptom gelişim göstermesi durumunda, semptomun ortaya çıkmış yer aldığı gün, gelişmemesi yerinde temasın 5'inci haset PCR testi yaptırırlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler