USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gebelerin acemi kimse koronavirüse yakalanmalarında artma yaşandığını vurgulayarak, "Bu, salgının seyrinde acemi birlikte durum. Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalılar." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca: Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalı
22-09-2021 23:56
Ankara

Video konuşma yöntemiyle planlı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının arkası esna yazılmış izah işleyen Koca, görüşmede salgının seyrinin, spesifik bazısı grupların müstevli karşısındaki toy durumunun, okullardaki seyrin ve telkih programının değerlendirildiğini belirtti.

Bakan Koca, "Son 3 haftayı içerisine düzlük çağda kalan çabukluk ile beraberce hikâye sayılarında yaşanmış bulunan artış, kontrolü çelim sınırlara yaklaşıyor. Salgının başladığı günden bu yana bildiğimiz kıl payı rahatsızlığı tuzak müşterek insan tahminî 3 insana bulaştırıyor. Bu gidişat salgının arama dibine alınmasını güçleştirmeye bitmeme ediyor. Kayıplarımız benzeşim halde efdal seyrediyor." bilgisini paylaştı.

Aşının varlığının salgına için en şişman çelim bulunduğunun altını çizen Koca, "Buna karşın hikâye sayısı ve kayıplarımız artarken, tedbirlere uyumda ise buna koşut müşterek artma olmuyor. Daha can sıkıcı bulunan ise tedbirlere uymakta kesel gösterdiğimiz ortadadır. Salgın telkih ile engellenebilir. Ancak aşıların tesirini çelimli halde gösterdiği hudutlu müşterek devir dilimi var. Bu devir diliminde camianın şişman bölümünü aşılayamazsak, aşılanmasının üstünden uzun uzun müddet sabık yurttaşlarımız gine tehdide bariz bir duruma gelebilir." uyarısında bulundu.

"Hatırlatma dozu tarihi mevrut yurttaşlarımızın çabucak aşılanmaları gerekli"

Aşılanmayanlar ortada virüs dolaşımda kaldıkça çorak müşterek çorak fasit daire ile karşılaşılmasının mübrem bulunduğunu vurgulayan Koca, "Kısır döngüyü kıracak olanın çabucak döllenmek ve anımsatma dozları bulunduğunu belirleme yazar uygulamaya aldık. Hatırlatma dozu tarihi mevrut bulunan yurttaşlarımızın çabucak aşılanmaları bu manada sonuç etap gereklidir." ifadelerine arazi verdi.

"Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalılar"

Koca, Bilim Kurulu'nun, muafiyet sistemi eneze vatandaşları hususi namına ele aldığını ve telkih olma durumlarını değerlendirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu vaziyette bulunan yurttaşlarımızın aşılarını bütünlemek kıl payı hususi müşterek emek vermek yürütüyoruz. Benzer vaziyette gebelerimizin de hastalığa yakalanmalarında artma yaşanmıştır. Bu salgının seyrinde toy müşterek durum. Gebelerimizin telkih olmalarında müşterek duraksama olmaması gerektiği müşterek kez hâlâ bilgi kurulumuzca ortaya konmuştur. Anne adaylarımız duraksama etmeden aşılarını olmalılar."

Yüz yüze eğitim

Okulların, salgının seyri açısından DOĞRU takibini icra ettikleri hususi müşterek düzlük bulunduğunu dile getiren Koca, şu halde bitmeme etti:

"6 Eylül'den bu yana okullarımızda çıkan rastgele olayı cankulağı izliyoruz. Yaş gruplarının çalışkan olaylar içerisindeki dağılımında müşterek farklılık olup olmadığını strateji ediyoruz. Bugüne genişliğinde alarm sağlayan müşterek gidişat olmadığını ve beniz yüze eğitimin müspet halde bitmeme ettiğini görüyoruz. Endişeye yöre verecek müşterek gidişat olmadığını bilmenizi isterim.

Bilim Kurulumuz, münteşir aşılamadan ilk en sonuç kapananın kâffesi derecelerde okullar olmasını en er açılanın ise gene okullar olmasını ısrarla belirtmişti, aşının çoğalması ile beraberce bundan sonra okulların en sonuç kapanan değil, katiyen kapanmayan kuruluşlar olması dair ısrarlıdır. Eğitimin süreleri, günlere dağılımı, sınıfların düet yada müselles öğretime geçmesi, ibret sürelerinin azaltılması icabında hafta sonları da terbiye yapılması karışma kâffesi alternatiflerin uygulanması dair kararlıdır. Bölgesel namına gerekmesi şeklinde il hijyen sonucu ile kâffesi tedbirlerin yaşama geçirilerek, kâffesi derecelerde okulların bariz kalmasında ısrarcıdır."

"Sıra ikinci düze döllenme oranlarımızı yayınlayan haritamızın maviye dönmesinde"

Sağlık Bakanı Koca, telkih programının plana akıllıca bitmeme ettiğini vurgulayarak, "Hızla amaç nüfusumuz minimum dü düze aşılı bir duruma geldiğinde, salgının çorak döngüsü sona evliya olacak. Bildiğiniz kabilinden 2 düze döllenme paylarını yayınlayan haritamız bundan sonra yayında. Bu, bizlere toy müşterek amaç gösteriyor. İlk düze döllenme paylarını yayınlayan haritamız baş döndürücü şişman seviyede maviye döndü. Şimdi esna ikinci düze döllenme oranlarımızı yayınlayan haritamızın maviye dönmesinde. Bunu rastgele daim beraberce başarabiliriz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler