USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye ekonomisine yansımaları

İş adamı Hasan Hüseyin Önder, Rusya ile Ukrayna ortada yaşanmış olan savaşı ve savaşın Türkiye ekonomisine yansımalarını değerlendirdi. Türkiye'nin bu mevzuda yaklaşımı ve almış olduğu kararların akla yatkın bulunduğunu tamlayan Önder, "Türkiye'nin şu anki durumu, da

Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye ekonomisine yansımaları
02-03-2022 17:57
İş adamı Hasan Hüseyin Önder, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı ve bu durumun ticarete yansımaları için İhlas Haber Ajansı'na (İHA) hususi açıklamalarda bulundu. Ukrayna'daki savaşın bütün dünyayı etkilediğini vurgulayan Önder, “Bizi ilgili yan elbette ki iktisadi anlamda. Bunun neticeleri Avrupa'ya yansıdığı zaman, nedeniyle bizim seslenme ettiğimiz kamet rastgele cenahtan bulunduğu için, cazibe sektöründen oluşum sektörüne derece etkileniyor. Biz de oluşum sektöründe Avrupa'ya dış satım yapıyoruz. Dolayısıyla Almanya'da birlikte akse çıkmış bulunduğu zaman, bunun da doğalgaz yönünde Rusya'ya tabi olduklarını düşüğümüz zaman, hem gezim yönünde hem tekstilde bu evren ne derece dokunca görecekse kılıç de o derece dokunca göreceğiz. Bunların yansıması dünyada da şimdi sonraları ortaya çıkacak. Bizde de elden çağ ferda olmayacak” halinde konuştu.

“Muhalefetin ne tarafta bulunduğu bilinmiyor”

Önder, ihtilaf partilerinin S-400'leri konuşmasını eleştirerek, "Muhalefet bunları konuşuyor, ne tarafta oldukları bilinmiyor. S-400'ler bundan sonraları bizim, parasını vermişiz, almışız. Artık bu fenomen bitmiştir. Haklı olsan da çelimli değilsen birlikte bilinçlilik tabir etmez. Haksızsan güçlüysen sen DOĞRU oluyorsun. S-400'ünü verirsen eş füzesini atar, seni imha eder. Aynı çağ Ukrayna'da yaşanılanlar gibi. ABD, cücük kabil Avrupa'yı çevresine toplamış, kişi günahına kuma yazar şer yaparken Ukrayna da aynısını yapıyor. Avrupa'nın da eli kanlıdır, Amerikan'ın da. Ukrayna'daki vakada da Zelenskiy'e doğal doğal taş yağı lambası verdiler. ‘Seni Avrupa Birliği'ne alacağız' dediler, NATO'ya söylediler. Buna güvenerek Zelenskiy de ABD'ye üs ihdas lafı verdi.

ABD'nin çekirdeksel füzelerinin, tabanca gücünün burnunun altına gelmesine izin boy bos mi? Dolayısıyla Ukrayna'yı da ateşe attı. Avrupa'yı da kuma etti, tabanca vermeye kalkıyorlar. Kimleri kandırıyor bunlar? Rusya ile de ticaretlerini yapıyorlar. Rusya çağ halâ Almanya'ya doğal doğal taş yağı lambası veriyor. Peki bu parayı kesinlikle ödeyecekler, erişmek ki Almanya parayı ödüyor. Ödememiş olsa musluğu kapatır, erişmek ki birlikte mal girişi yapılıyor. Bunların bütünü göstermelik, Zelenskiy de izin etti. Rusya'nın meydana getirdiği da adamlık dışı, yasasız birlikte durum. Fakat kimesne kişi güvenliğini hiç kimseye kaptırmak istemiyor” dedi.

“Amerika, müşterilerini sokağa açığa vurmak istiyor”

“Savaş bitse de akse bitmez” diyen iş kadını Önder, Ukrayna ile aşırı dobra tecim yaptıklarına değinerek, “2018'de Ukrayna'daydım. Bu gidiş o günlerden belliydi, 2014'te Rusya gine bombalamıştı. 2018'de de Ukrayna ile Rusya halkları ortada tek mesele yoktu. Rusya-Ukrayna müsabakasını izlerken, şarkılar söylüyorlardı. Sokak savaşları bekleniyorsa hayal. Bana uyarınca birlikte aşırı kaynak Amerikan stüdyolarında, Hollywood'da aranje gerçek olmayan görüntüler. İnsanları sokaklara döküp katlettirmek istiyorlar. Biz Ukrayna'yı bulunmayan sayamayız. Yüzde 20 ihracatımız varken yüzdelik 50'ye çıkarttık. Dolayısıyla kılıç onlarla aşırı dobra tecim yapıyoruz. İHA, SİHA'ları saymazsak, birlikte aşırı ürünümüzü onlara pazarlayabiliyoruz ayrıca kılıç oraya kimliklerimiz ile gürbüz gidebiliyoruz. Çok şen girebiliyoruz, orada Türkiye kabil davranabiliyoruz. Yatırımlarımızı yapıyoruz, yapım şirketlerimiz çalışıyor, ürünlerimizi pazarlayabiliyoruz. Şuan rastgele bilinçlilik kesildi bitti, adamlar aş arıyor. Marketler kapalı, sınırlanmış besin var” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin almış bulunduğu kararlar mükemmel”

Rusya ile Ukrayna ortada yaşanmış olan savaşta, Türkiye'nin yaklaşımı ve adımlarını akilane bulunduğunu tabir fail Önder, “Cumhuriyet çağında kırgın en dobra kırgın kararlar şimdilerde alınıyor. Biz iş kadını kendisine tecim yapıyoruz. Ticaret yaşamdır, kılıç Ukrayna ile tecim yapmamız lazım, Rusya ile tecim yapmamız lazım. Biz ölçülü çizgide Rusya'ya gönül rahatlığı da gelebiliyoruz, istediğimizi de söyleyebiliyoruz. Bir taraftan da ticareti gerçekleştirmek zorundayız, bulunmayan sayamayız. Türkiye'nin şu anki durumu, davranışları, almış bulunduğu kararlar dört dörtlük denecek seviyedir” niteleyerek konuştu.

İsmail Yasin Akçın - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler