USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Petrol Ofisi, 2021 senesinde madeni yağlar sektöründeki büyümesini sürdürdü

Petrol Ofisi alışveriş paylarını, madeni yağ ve kimyasallar pazarında yüzdelik 31'e, madeni yağ pazarında ise yüzdelik 29,7'ye çıkardı.

Petrol Ofisi, 2021 senesinde madeni yağlar sektöründeki büyümesini sürdürdü
01-02-2022 12:20

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) verilerine göre, Türkiye madeni yağ ve kimyasallar pazarı 2021 senesinde tahminî yüzdelik 10.2 büyüyerek mecmu 384 bin 682 tonluk satışa ulaştı. Verilen bilgiye göre, Türkiye madeni yağ ve kimyasallar pazarında Petrol Ofisi, kaydettiği stabil büyümesini bitmeme ettirdi ve gelişigüzel dü alandaki liderliğini de güçlendirerek sürdürdü. İmza attığı başarılara diri pandemi periyodunun ikinci senesinde da bitmeme fail Petrol Ofisi, 2010'da üstlendiği madeni yağ ve kimyasallardaki liderliğini, alışveriş payını yüzdelik 31'e çıkartarak, 12'inci yılına taşıdı. Akaryakıt dağıtma şirketi, madeni yağlar pazarında ise 2019'da ulaştığı liderliğini, 2021'de alışveriş payını yüzdelik 29.7'ye taşıyıp güçlendirerek, gece gündüz sürdürdü.

Maxima markası ile binek taşıt yağlarında yüzdelik 20.4'e ulaştı
PETDER verilerine göre, çelimli gelişmesine bitmeme fail fuel oil dağıtma firması gelişigüzel dü bölgede liderliklerini sürdürürdü. Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarındaki elden hoppadak topu topu bölgelerde satım tonajlarını ve alışveriş rakamlarını geliştirdiği gözlemlenen fuel oil dağıtma şirketinin Maxima markası ile binek taşıt yağlarında alışveriş payını yüzdelik 20.4 çıkartarak kaydettiği çoğalma ise özen çekti.

Toplam satışta 148 bin tona, ihracatta ise 11 bin tona ulaştı
Petrol Ofisi, 2021 senesinde mecmu satım rakamını 148 bin tonun üstünde taşıdı. İç pazarın yanı esna global pazarda da satışlarını güçlendiren fuel oil dağıtma şirketi, 4 kıtada 33 ülkeye icra ettiği madeni yağ ihracatını da 11 bin tonun üstünde çıkarttı. Akaryakıt dağıtma şirketi, madeni yağlar dalında da encam teknolojisi, erdemli istihsal ve ambarlama kapasiteleri ile öne çıkıyor. Akaryakıt dağıtma şirketi, tahminî 140 bin tonluk salname istihsal ve 66 bin tonluk ambarlama kapasiteli Kocaeli Derince'deki madeni yağ fabrikası ile 400'den ortak tomar ensesi kalın mahsul gamına sahip. Tesiste arazi düzlük alanındaki en mütekâmil merkezlerinden birisi konumundaki Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi - POTEM de, gerçekleştirdiği yılda tahminî 150 bin imtihan ile de ilkin amme kuruluşları peyda etmek neredeyse topu topu sektöre misyon veriyor.

“Faaliyetlerimize, yatırımlarımıza ve başarılarımıza mücahede kesmeden bitmeme ediyoruz”
Petrol Ofisi'nin pandemi koşullarındaki performansına aksan karşıcı Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper, “Küresel pandeminin getirmiş bulunduğu diri şartlar, iştirak yerine gelişigüzel bölgede yakaladığımız stabil başarılarımızı aksi etkileyemedi diyebilirim. Hatta bu diri koşulların kuvvetlendirdiği bütünlük el birliği ruhumuzla, yardım sağladığını da söyleyebilirim. Son 4 yılda sektörümüz, nice manada olumsuzluğun yaşandığı yukarı caba ‘kusursuz fırtınalar' geçirdi. Ancak ülkemizin en iri şirketlerinden biri, bu topraklarda zade Türkiye'nin en iri değerlerinden birisi yerine Petrol Ofisi, gücü ve azametine reva ortak şekilde, gelişigüzel devir bulunduğu denli bu diri süreçleri de muvaffakiyet ile ve ayrıca henüz da güçlenerek geride bırakmıştır. Tüm bunlar, icap EPDK ve gerekse PETDER verilerindeki rakamlarda da konkre yerine görülebiliyor. PETDER'in 2021 yılı madeni yağlar ve kimyasallar tutanağına baktığımızda, Petrol Ofisi'nin elden hoppadak topu topu bölgelerde satışlarını geliştirdiği, pazarın üstünde büyüme kaydettiği ve bu bölgede mevcudiyetindeki dü liderliği de pekiştirerek, gece gündüz sürdürdüğü görünüyor. Bu aşırı ehemmiyetli ortak başarı. Ancak madeni yağ dalında erişilen bu rakamlara, pandemi koşullarının yanı esna ortak taraftan dev ortak sayısal dönüşüm, ortak taraftan Texaco üretim, satım ve dağıtımına hazırlıklar ile önceki üretimine başlanması, gayrı taraftan acemi yatırımlar yapılırken acemi mahsulat geliştirilirken, acemi alıcılar kazanılırken ulaşıldı. Dolayısıyla madeni yağlar dalında elde edilmiş bu başarı, şirketimiz açısından aşırı henüz değerli. Bu başarıda imzası bulunan düzentileme arkadaşlarımızdan, paydaşlarımıza, dağıtıcılarımızdan bayilerimize denli her insana teşekkürname ediyorum” dedi.

“Lidere reva biçimde gelişigüzel koşulda, en iyiye, en doğruya, en mükemmele odaklandık”
Şirketlerinin hem fuel oil hem de madeni yağ ve kimyasallar dalında yalnızca alışveriş ve ya sektör önderi olmadığını, sektörüne, ülkesine katkıda bulunma, dayanıklı olma denli sorumluluklar da taşıdığını tamlayan Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, “Çok çelimli ortak altyapımız, istihsal teknolojimiz, gücümüz ve yeteneğimiz var. Fakat en önemlisi, başarıya kani ve satı aşırı çelimli ortak aileyiz. Bununla birlikte, akaryakıtta bulunduğu denli madeni yağlar ve kimyasallar dalında da Türkiye'nin en iri dağıtma ağına sahibiz. 400'ü epey ensesi kalın mahsul gamımız ve topu topu ülkeye yaygın tahminî 20 bin satım noktamız ile Türkiye'nin elden hoppadak topu topu madeni yağ ihtiyaçlarının, encam teknolojili mahsulat ve erdemli misyon kalitesi ile ülkü çözümlerine, kolay, çabuk muvasala imkanı sağlıyoruz. Teknolojiyi aşırı seviyor ve kullanımını daim gündeş tutuyoruz.

“Yarının gereksinimlerini bugünden çalışıyoruz”
Hem bulunan ihtiyaçlar, hem de yarınlar düşüncesince POTEM ile acemi mahsulat üretiyor, bulunan ürünlerimizi daim geliştiriyoruz. Başta otomotiv peyda etmek neredeyse ait topu topu alanlardaki gelişimleri yakından izleme ediyoruz. Distribütörlerimiz, bayilerimiz ve müşterilerimizle ortak halis muhlis olarak, hem bugün hem de geleceğe müteveccih düşünüyor, çalışıyor, mahsul ve hizmetlerimizi geliştiriyor, envestisman yapıyoruz. Son çağda performans, randıman artışı ve artırım sağlayıcı yağlarımızı sektöre sunduk. Geçen sene da nice bölgede acemi ürünlerimizi hizmete sunduk. Hibrit araçlara müteveccih ortak motosiklet yağımızı ve tüketicilerimizin gereksinimleri doğrultusunda kullanıma amade antifrizli ürünlerimizi tüketicilerimizle tanıştırdık. Bununla beraberce ehemmiyetli global markalardan Chevron ile dünyaca adlı sanlı Texaco markalı madeni yağ ürünlerinin Türkiye'de üretimi, satım ve dağıtımına bağlı sözleşmeyi Eylül 2020'de imzalamıştık. Bu 70 salname DOĞRU dostluğumuza yaslanan ve ayrımsız sürede global ortak markanın ülkemize bulunan emniyet ve inancını yayınlayan iş birliğinde, planlama ve hazırlıklarını tamamlayarak Türkiye'de Texaco madeni yağlarının önceki üretimine Kasım 2021'de başladık. Pandemi koşullarında ve nice bölgede ayrımlı çelimli icraat yürüttüğümüz bu dönemde, iç pazarda acemi müşteriler, ihracatta acemi devletler kazandık, satışlarımızı arttırdık. Tüm bu diri koşullara rağmen 2021 senesinde da, PETDER verilerine de yansıyan rakamlarla birlikte, gelişigüzel bölgede büyüme kaydettik, hem madeni yağlar ve kimyasallar, hem de madeni yağlar pazarlarında liderliklerimizi gene geliştirerek ve istikrarla sürdürdük. Tüm bu nedenlerle 2021'de elde ettiğimiz bu başarı, biz düşüncesince aşırı henüz kıymetli. Emeği sabık her insana teşekkürname ediyorum” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler