USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bölüt açılıyor

Ankara'da gerçekleştirdiği baş döndürücü sayıda projenin arkası sıra İstanbul’a Next Level markası ile antre işleyen Pasifik, yurt envestisman ortaklığı kurarak çecik açılıyor.

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bölüt açılıyor
07-12-2021 13:09
Istanbul

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan güzeşte hafta izin meydan Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PSGYO), Tera Menkul Kıymetler liderliğindeki serbest eş şirketler birliği marifetiyle 9-10 Aralık tarihlerinde arzu toplayacak.

Halka bildirme önceleri planlı matbuat toplantısında mütekellim Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yatırımcılara ayrımlı eş emlak envestisman ortaklığı modeli sunduklarını, geliştirici eş firması bölüt açtıklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri roadshow’larda kurumsal yatırımcılardan baş döndürücü müspet dönüşler aldıklarının altını çizen Erdoğan, başta gayrimenkule müteveccih arzu patlamasının yaşandığı ve borsanın sonsuz üstün dereceli tazelediği hakeza eş çağda ferdî yatırımcıya hem gayrimenkule hem borsaya envestisman ika fırsatını eş arada sunduklarını aktardı.

PSGYO'nun portföy yapısı ile sektördeki nice şirketten ayrıştığına dikkati çekici Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Aslına bakarsanız ağız ağıza plan geliştirmeye odaklı eş GYO yapıyoruz. Sonuçta Pasifik geliştirici eş ortaklık ve kılıç onu bölüt açıyoruz. Portföyümüzde şu anda geliştirdiğimiz birbirinden hususi dü plan var, Merkez Ankara ve Next Level İstanbul. Merkez Ankara projemiz Türkiye’nin eş tane parselde en iri kompozit tasarruf projesi olmasının yanı esna Emlak Konut projeleri ortada adanmış rekorları ağız eş proje. Next Level İstanbul projemiz ise kentin dört dörtlük kalbinde, Levent’in Etiler girişinde, kentin en iyisi olmaya aday, baş döndürücü hususi eş proje. Bu dü projemiz de her insanın hayalinde olan, başta emlak yatırımcısının derin uyanıklık gösterdiği, çıkar potansiyeli faziletkâr bulunan projeler. Biz Pasifik GYO’yu bölüt açarak, yatırımcıları en evvela bu dü projemizin çıkar potansiyeline yüzdelik 20 indirim ile kuma buyurmak istiyoruz.

Tabii ki bu halde bizlere kuma bulunan halis muhlis yatırımcılarımız gelecekteki projelerimize ve onların çıkar potansiyeline de kuma reşit olacaklar. Gelecek çağda başta İstanbul’da toy planlar yükseltmek istiyoruz. Biz işlerimizi baş döndürücü dobra karşılayıcı eş şirketiz. Bunun en iri kanıtı da eskiden gerçekleştirdiğimiz projeler. Dolayısıyla böylesi gizil sunan eş GYO’ya, emlak piyasasının ve borsa endekslerinin baş başa yükseldiği eş çağda envestisman yapmanın ferdî ve kurumsal yatırımcılara hem endamsız vadede bununla beraber ılımlı ve derinlemesine vadede baş döndürücü ehemmiyetli eş ürem potansiyeli sunacağına inanıyoruz."

Erdoğan, Pasifik GYO ile yatırımcıları icar getirisine odaklı gayrimenkullere değil, plan geliştirip yapmış olup satmaya odaklı eş GYO’ya kuma ettiklerini belirterek, bu sayede yatırımcılara baş döndürücü şimdi hazır para eş portföy sunduklarını anlattı. Pasifik yerine emlak envestisman ortaklıklarına yaklaşımlarının ayrımlı bulunduğunu özetleyen Erdoğan, “Ana stratejimiz plan yükseltmek ve bunu yaparken de oldukça faziletkâr ek bedel oluşturmak. Biz geliştiriyoruz, yapıyoruz ve satıyoruz. Yatırımcılara baş döndürücü şimdi hazır para eş portföy sunuyoruz. Sonuçta yaptığımız iş konuşu eş iş ve kılıç ortaklarımızın da bu hasılattan payını almasını istiyoruz." dedi.

"Hem gayrimenkule bununla beraber aksiyon piyasalarına bire eş anda yatırım"

Fatih Erdoğan, geliştirici eş ortaklık yerine piyasaya toy eş sağ aralık kazandıracaklarının altını çizerek, ayrıksı geliştirici şirketlere de sağlam olacaklarını dile getirdi.

Önümüzdeki çağda şimdi baş döndürücü sayıda geliştirici firmanın GYO kurarak bölüt açılmasını beklediklerini özetleyen Erdoğan, “Herkes gayrimenkule envestisman yapamayabilir. Ancak ıvır zıvır birikimlerle GYO hissesi alarak, en kalburüstü planlara envestisman gerçekleştirmek mümkün. Böylece ıvır zıvır yatırımcı hem gayrimenkule bununla beraber aksiyon piyasalarına bire eş anda envestisman yapabilir. Hem yatırımcı sektördeki faziletkâr çıkar potansiyelinden yararlanır, bununla beraber GYO’lar krediye girmeden, borçlanmadan projelerini itmam imkânı elde eder.” sanarak konuştu.

Erdoğan, bölüt arzın zamanlamasına müteveccih yerine ise müstevli sonrası ortaya çıkan bildirme kısıtları ve enflasyonist ortamın emlak ve aksiyon yatırımlarını şimdi da alımlı bir duruma getirdiğini aktardı. Sermaye endüstrisi katılımcılarının ve serbest yatırımcı kitlelerinin, Pasifik GYO bölüt arzını eş okazyon yerine göreceğini vurgulayan Erdoğan, bölüt arzdan elde edilecek gelirin yüzdelik 30’u ile ortaklık borçlarının kapatılarak pres sermayesine dayanaklık buyurmak sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

"Ciddi oranda eş arzu alacağımızı öngörüyoruz"

Erdoğan, bölüt bildirme gelirinin yüzdelik 70’lik bölümünü bitmeme fail ve gerçekleşecek toy planların geliştirilmesinde kullanacaklarını belirterek, "Ana maksadımız bölüt bildirme geliri ile gelecek senelerde geliştirilecek planların de finansman yükünün tesirini asgariye indirip, karlılığımızı maksimum oranda artırmak. Halka ferahlamak toy planlara borçlanmadan öz kaynaklarla dönüşmek bununla beraber şirketimizi büyütebilmek, emlak piyasasını pekitmek demek. Bu janr bölüt küşade eş ortaklık olmakla kurumsal altyapımızı da baş döndürücü ağırbaşlı güçlendirdik." biçiminde konuştu.

Regülasyonlara yayımcı olmanın GYO'lara ulama sağladığını kail Erdoğan, "Gelecek nesillere şimdi çelimli eş ortaklık bırakabileceğiz. Bu önceki bölüt arzımız değil, şimdi ilkin grubumuzun çay firması Orçay'ın sonuç etap güzel eş halde bölüt arzını gerçekleştirdik. Halka bildirme sonrası kayar performansıyla da yatırımcısının yüzünü güldürmüştü. Halk arzların kurumsallaşma anlamında baş döndürücü ağırbaşlı yardımı oluyor, GYO'larda bu şimdi da fazla." ifadelerini kullandı.

Fatih Erdoğan, sonuç 2 senedir bölüt arzların baş döndürücü pop olduğuna aksan yaparak, şöyleki bitmeme etti:

"Bu sene bölüt arzlar üstün dereceli kırdı. Son devre borsada hepsi endeksler üstün dereceli kırıyor. 3-4 aydır emlak sektöründe ağırbaşlı eş yükseliş var. Yatırımlara iri uyanıklık var. TL envestisman enstrümanlarının en önemlilerinden birisi gayrimenkuldür, ötekisi de kayar senedidir. Biz bunun ikisini ansızın sunuyoruz. Çünkü bizim GYO'ya envestisman karşılayıcı yatırımcı hem aksiyon almış olmaktadır hem gayrimenkule envestisman yapmış oluyor. Sürekli bu gelişimimizi bitmeme ettirip çıkar potansiyeli faziletkâr bulunan projelerle yatırımcımızı işlerimize kuma etmiş oluyoruz. Kısa, ılımlı ve derinlemesine vadede baş döndürücü iri eş çıkar potansiyeli sunuyoruz. Kurumsal yatırımcılardan roadshow'larda baş döndürücü iri uyanıklık gördük. Ciddi oranda eş arzu alacağımızı da öngörüyoruz. Gayrimenkul devir meydan ve tutar açısından iri eş yatırım. Biz burada yatırımcı kitlesine 'Gayrimenkul yatırımı yapamadıysanız aksiyon hakkında size eş okazyon sunuyoruz' diyoruz."

"Yüzde 25,23’ü bölüt açılıyor"

Tera Yatırım Genel Koordinatörü Metin Seyhan ise, “Kurumumuz 2021 yılı zarfında gerçekleştirmiş bulunduğu 3 güzel bölüt arzdan sonra, emlak dalının ehemmiyetli firmalarından bulunan Pasifik GYO’nun bölüt arzını gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyor. Gerçekleştirmiş olduğumuz bölüt arzlarda hedefimiz, Borsa İstanbul’un ve kapital piyasalarının şimdi çelimli bir duruma gelmesi, sürdürülebilir, yatırımcılara inanma verici eş envestisman ortamı sağlanmasıdır.” dedi.

Seyhan, bölüt arzın detaylarına bağlı yerine da şunları söyledi:

“Pasifik GYO bölüt arzında 67,5 milyon saymaca kalburüstü kayar karşılığında bölüt bildirme büyüklüğü 1,1 bilyon yöresinde olup, bu çerçevede firmanın yüzdelik 25,23’lük bölümü bölüt küşade olacak. Talebin eş tomar olması halinde, yekûn bölüt bildirme edilen payların yüzdelik 20’sine istikbal fail ortaklık ortaklarının 13 milyon 500 bin TL saymaca kalburüstü oranı bölüt bildirme edilecek. Söz konusu ek satışın tamamının gerçekleşmesi halinde, yekûn 81 milyon saymaca kalburüstü kayar bölüt bildirme edilecek olup, bu vaziyette bölüt duruluk oranı ise yüzdelik 30,28 olacaktır. Sermaye artırımı ve kuma satışı eliyle ortaklık paylarının bölüt arzında satış, Tera Yatırım liderliğinde oluşturulacak şirketler birliği kabilinden gerçekleştirilecektir. Halka bildirme edilecek 67 milyon 500 bin TL saymaca kalburüstü payların, yüzdelik 40’ı iklim içi ferdî yatırımcılara, yüzdelik 40’ı iklim içi kurumsal yatırımcılara ve yüzdelik 20 oranındaki bölümü ise iklim dışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar düşüncesince tahsis edilmiştir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler