USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Parkinsonun en yaygın belirtisi istirahat halinde titremedir'

Vücutta titremeye niçin bulunan nice dert olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ali Zırh, “Bu görüngü en kesif yerine el titremesi biçiminde görülmekle birlikte, bedenin birlikte yarısında dizi film ve bacakta, birtakım durumlarda de topu topu vücutta gözlenebilir. Bu hastalıklarda huzur

'Parkinsonun en yaygın belirtisi istirahat halinde titremedir'
02-01-2023 16:06

Titreme (tremor) rahatsızlığı insanda katı baş döndürücü vaziyette bulunabiliyor. Titreme diyince akıllara önce ahali ortada “Titrek felç” namına tanımlanan Parkinson rahatsızlığı geliyor. Parkinson titremesinin istirahat halinde iken ve bir çok çok kez ati yaşta ortaya çıktığını dile getiren Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, Parkinson titremesinin öbür titremelerden kesinlikle fark edilebileceğine değgin şu detayları verdi: “Parkinson beyinde “dopamin” üreten nöronların kaybedilmesi ve buna ilişkin namına bu maddenin azalması kararında ortaya çıkan ortak hastalıktır. Hastalığın en karakteristik belirtilerinden birisi bedenin ortak tarafında ortaya çıkan ve “para sayar” tarzda niteleyerek seslenme edilen istirahat halinde titremedir. Bu bulgulara hareketlerde yavaşlama, beniz hatlarında donukluk, “maske yüz” niteleyerek deyim edilen beniz hali, ıvır zıvır adımlarla öne kıvrık volta kabilinden bazı ayrıksı bulgular eklenebilir. İstirahat halinde ortaya çıkan titreme durumlarına, çoklukla ati yaşlardaki hastalarda rastlanır. Çok yoğun tanıdık ortak ayrıksı titreme hali ise ellerin havaya kaldırılıp, havada tutulması esnasında bulunduğu kabilinden bedenin ortak iş yapması esnasında ortaya çıkan, fakat istirahat esnasında sıfır titremelerdir ve doğrudan çabucak yarıya yakını ailesel özgülük taşımakta olup, kalıtımsal yolla ailenin güre bireylerine de iletilebilmektedir. Bu gruptaki titreme olayları “Esansiyel tremor” başlığı altında incelenir ve Parkinson hastalarına göre, hâlâ er yaşlarda görülebilmektedir. Bu dü gruptaki titreme olgularının yanı sıra, ortak de enerjik akım eylemi esnasında ortaya çıkan ve sertliği diğerlerine uyarınca hâlâ ortak tomar bulunan titreme yakınmaları mevcuttur. Bu tipteki titreme hareketlerine bir çok çok kez sekte nakil yahut alevlenmiş karın travmaları sonra yahut multipl skleroz kabilinden asap sistemini yaygın namına markajcı emraz sonra rastlanır.”

Titreme ile ortaya çıkan hastalıklarda 'Beyin pili' yöntemi
Titreme yakınmalarının bir çok çok kez gün saatlerinde ortaya çıktığını ve hastaların telaşlı yahut anlayışlı olma durumlarında, nevrotik huzursuzluğun arttığı durumlarda şiddetlendiğini, uykuda ise titreme durumunun gözlenmediğini deyim fail Dr.Zırh, titreme ile ortaya çıkan rahatsızlıkların tedavisi ile ait şunları söyledi: “Parkinson kabilinden titreme ile ortaya çıkan akım bozukluklarının ve öbür kâffesi titremelerin giriş tedavisi derman tedavisidir. Ancak bu rahatsızlıkların tedavisinde aradan seneler geçtikçe tahsil edilen ilaca hoşgörü gelişme göstermesi veya erdemli dozda ve levent boylu mütemadi derman kullanımına ilişkin taraf etkilerin ortaya çıkması kabilinden durumlarda yahut titreme gelişigüzel muhtelif derman tedavisi ile durdurulamıyorsa cerrahi otama bulunan akıl pilleri bu hastaların dirim kalitelerine ehemmiyetli seviyede ulama sağlayabilmektedir. Beyin melez ameliyatı tababet dilinde “nöromodülasyon” dediğimiz, akıl içine yerleştirdiğimiz terbiyeli elektrotlar ile hastalıktan mesul yerlere yalıtım akımı vererek çor bulgularını düzeltmeye çalıştığımız ortak otama yöntemidir. Bu formül ile beyindeki maksat bölgelerdeki hücrelerin aktivitelerini baskılayabiliyor veya uyarabiliyoruz. Bu ameliyatları hastalanmış ayık iken, konuşa konuşa ve hastalanmış ile aykırı yardımlaşarak yapıyoruz. Başta Parkinson iktisap etmek üzere, “Esansyel tremor” denilen titreme olgularında da uyguladığımız bu otama sebebiyle içtimai yaşamdan kopan, başkalarının yardımı ile yaşantısını devam etmek mecburiyetinde bulunan bir çok çok hastalanmış günce yaşantısına arka dönüp serbest yaşayabiliyor; ehemmiyetli ortak bölümü da mesleklerini esasen yürütme edebilme şansı yakalayabiliyorlar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler