USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Otizmli Muhammet ve ailesi hususi eğitimle 'iyileşme' luğu yaşıyor

Konya'da yaşayan, 2,5 yaşlarında konulmuş olan otizm teşhisi sonrası 3 senedir hususi pedagoji bilimi meydan 6 yaşındaki Muhammet Emin Dağdeviren ve ailesi "iyileşme" luğu yaşıyor.

Otizmli Muhammet ve ailesi hususi eğitimle 'iyileşme' luğu yaşıyor
20-11-2021 14:50
Konya

Ailesi, 2,5 yaşlarında otizm tanısı konulmuş olan Muhammet Emin Dağdeviren'i Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfına (SOBE) getirdi.

SOBE'ye vardığında kendini anlatım ika becerisi sıfır ve ayrışık tutum bozuklukları yayınlayan Muhammet Emin, burada 3 sene ayrışık eğitimler aldı.

Eğitimler ve hususi özen kararı otizm belirtileri ortadan koruyucu ıvır zıvır Muhammet ve ailesi, SOBE'den yetkilendirilmiş olmanın sevincini yaşadı.

Özlem Dağdeviren, AA muhabirine, oğlunun rahatsızlığını, tesadüfen, keyif ocağındaki müşterek hemşirenin dikkati kararı öğrendiklerini söyledi.

O fasıl otizmden bilgili bile olmadığını dile getiren ana Dağdeviren, "Birkaç inceleme sonrası oğluma otizm teşhisi konuldu. O hatırat anlatamam, o hatırat anlatacak tek söz bulamıyorum. Bir de oğlumun resmini çekip otizm olduğuna müteallik o tutanağı elime vermeleri elhak benim bittiğim andı. Otizm teşhisi konulduğunda baş döndürücü ağladım. Oğlum uyurken başucunda baş döndürücü ağladım, baş döndürücü yaş döktüm. Sonra Allah razı olsun müşterek dostum vesilesiyle SOBE Vakfını öğrendik." sanarak konuştu.

Oğluyla delik teması ihdas etmek en şişman mutluluğu oldu

SOBE'nin otizmli çocuklarla uygun ilgilenen müşterek çalım bulunduğunu ve oğlunun burada pedagoji bilimi görmüş olduğu 3 yılda topluma engelleme namına baş döndürücü obje öğrendiğini özetleyen Dağdeviren laflarını şu şekilde sürdürdü:

"SOBE'ye başlamadan evvela çocuğum cıvıl cıvıl ortama on paralık girmiyordu. Parkta kaydırmaya çabalıyordum, gidiyordu. Ben ardı esna sonsuz koşturuyordum. Göz teması yoktu, ismi söylenince dönerek bakmıyordu. SOBE'ye başladık, baktım gözle görülmektedir tebeddülat mevcut çocuğumda. Artık anlatmaya, dostlarıyla oynamaya, parka götürünce kaçmamaya, benimle oturup geveze etmeye başladı. Ben bunları gördükçe müşterek ana şekilde baş döndürücü bahtiyar oldum. Bu sevincimi de elhak öğretmenleriyle sonsuz paylaştım. 7/24 öğretmenleri arayabiliyordum. SOBE bizlere baş döndürücü obje kattı. Emeği sabık her insana baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Bugüne geldik, bugün oğlumun mezuniyeti var. Çok mutluyum, baş döndürücü şükür tutanağı kalktı ve bundan böyle tek korkum yok."

Muhammet Emin'in pedagoji bilimi sürecinde kendisini en bahtiyar fail şeyin, çocuğunun kendisiyle delik teması kurarak hitabı bulunduğunu kail Dağdeviren, "Benimle gözümün içerisine gereğince hitabı beni o denli bahtiyar etti ki. Belki bir aşırı insanoğlu düşüncesince bu sade müşterek durumdur lakin benim düşüncesince baş döndürücü önemliydi. Gözümün içerisine gereğince 'Anne ego acıktım. Bir obje verebilir misin?' diyince müşterek afalladım, müşterek şaşırdım, baş döndürücü bahtiyar oldum. Şu an üstelik 'Anne bana bakar mısın?' diyince bu beni baş döndürücü bahtiyar ediyor. Göz hücre bakmak... İyi ki SOBE var. Allah bin kez razı olsun. Bugün oğlumun mezuniyetini yaptık. Rabb'im inşallah buradaki eksiksiz küçüklere bunu yaşatsın. Bu dobra anı, haset onlar da yaşasın." ifadesini kullandı.

Hüseyin Dağdeviren de ıvır zıvır yaşta almış olduğu eğitimle evladının otizm belirtilerinin ortadan kalktığını anlatarak şu şekilde konuştu:

"Oğlumuz burada pedagoji bilimi görmeye şimdi önceki başladığı devir kılıç buradan ürün alacağımızı düşündük. Çünkü buraya başladığı devir otizmin belirtileri ortadan kalkmaya başladı. evladımız delik teması kurmaya, konuşmaya başladı. Buradaki öğretmenlerimizin ilgisinden kaynaklandı bu. Gerçekten dobra davrandılar çocuğumuza. Allah razı olsun, böylecene çocuğumuzun düzelme devri SOBE'de başladı, sonraları inkişaf kaydetti. Nihayetinde otizm tutanağı kalktı ve buradan, SOBE'den yetkilendirilmiş oldu. Emeği sabık herkesten Allah razı olsun."

"Konya otizm toprak kayması almaya başladı"

SOBE Vakfı Eğitim Direktörü Alperen Sağdıç ise vakıf şekilde amaçlarının otizmli evlatları topluma vermek bulunduğunu söyledi.

Muhammet Emin'in SOBE'ye, başta anlatım becerilerinde sınırlılık ve bazısı sorunlu davranışlarla başladığını tamlayan Sağdıç, "3 senenin nihayetinde almış olduğu pedagoji bilimi sonucunda bugün Muhammet Emin'i 8. mezunumuz şekilde yetkilendirilmiş etmekten alım çalım duyuyoruz, baş döndürücü mutluyuz. Amacımız yetkilendirilmiş sayımızı artırmak, şimdi baş döndürücü otizmli bireye misyon vermek." dedi.

SOBE'nin şu anda kestirmece 200 ferdin pedagoji bilimi kabul etmek düşüncesince esna beklediği müşterek ehemmiyetli müşterek vakıf olduğuna yer veren Sağdıç laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu açıdan Konya ili de esasen otizm toprak kayması meydan müşterek şehre dönüşmeye başladı SOBE Vakfıyla. Daha baş döndürücü insana, şimdi baş döndürücü otizmli fert ve ailesine misyon verebilmek düşüncesince faaliyetlerimizi artırmaya çalışıyoruz, eğitmen yetiştiriyor, değişik illerde otizme müteveccih misyon verici kurumlara müşavirlik yapıyoruz. Bu kurumlara ilmî dayanaklı uygulamaları anlatıyor öğretmenlerini yetiştiriyoruz. Bu elleme eğitimi değişik devletlere de ihraç etmeye başladık. Azerbaycan'la müşterek çalışmamız var. Bu açıdan baş döndürücü muyluyuz."

Eğitmen Melis Hamurcu ise 2 senedir Muhammet Emin ile ayrışık icraat yaptıklarını belirterek, "Biz Muhammet Emin'i tanıdıkça ferdî pedagoji bilimi planı hazırladık. Programları belirleyip sene süresince onlara çalıştık. Tabii nice obje çalıştık; bağlaşım gibi, başta kendini anlatım edebilmesi düşüncesince geveze gibi. Muhammet Emin'in matematiğe hevesi vardı, onun üzerinde de baş döndürücü çalıştık. Şimdi alma yapabiliyoruz, sürüm yapabiliyoruz. Çok şimdi çabuk ilerlemeye başladık. Sonra Muhammet Emin değme beceriyi özgür hazırlamaya başladı ve bu dobra güne mevrut olduk. Onu yetkilendirilmiş ettik. Bu tarifi sıfır müşterek duygu. Umarım değme hoca bunu yaşar." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler