USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Okul öncesi ile nitelikli öğrencileri uyum eğitimlerine başladı

Okul öncesi tahsile ve 1. sınıflara başlamış olan küçük öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığınca yaşama geçirilen okula uyum eğitimlerinin ikinci gününde okula başlamanın coşkusunu yaşadı.

Okul öncesi ile nitelikli öğrencileri uyum eğitimlerine başladı
06-09-2022 16:06

Milli Eğitim Bakanlığınca bu sene meydana gelen okula uyum eğitimleri çerçevesinde meslek öncesi, iptidai kaliteli ve rüştiye iptidai öğrencilerine dünkü uyum eğitimi programı uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda evvel devir velilere bilgilendirme yapılırken ikinci devir ise okula dünkü başlamış bulunan meslek öncesi eğitim ve 1. sınıf öğrencileri hem uyum eğitimine müdahale he bununla ortak meslek heyecanı yaşadı.

Bu çerçevede Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Yücetepe İlkokulu'na velileriyle beraberce mevrut küçük öğrenciler meslek sıralarını doldurdu. Uyum eğitimi programı kapsamında meslek yönetimi ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla çocuklarıyla beraberce ailelere gruplar şeklinde okulun iç ve aut ortamı tanıtıldı.

Çocukların okula oryantasyonunun sağlanması düşüncesince ayrışık oyunlar oynandı, öğrenciler birbiriyle kaynaştı.
Birinci sınıf talebesi bulunan çocuğunu okula getiren velilerden Didem Canol, ateşli bulunduğunu belirterek, “Onlar da baş döndürücü heyecanlılar. Biz onlardan ihtimal hâlâ baş döndürücü heyecanlıyız lakin evvel devir bizim düşüncesince hâlâ elleme oldu. Veliler kendisine okulu önce gezdik ve dolaştık. Bugün çocuklarla bu arada geldik. İnşallah onlar düşüncesince de elleme bir sene olacak. İlk günün velilere ayrılması bence baş döndürücü elleme olmuş. Biz en azından okulu gezerek öğretmenimizle tanıştık. Çocuklar hâlâ elleme ısınma süreci geçiriyorlar, oldukça güzel” dedi.

Birinci sınıfa başlamış bulunan küçük öğrencilerden Mehmet İncetahtacı evvel günün elleme geçtiğini, dostlarıyla eğlendiklerini anlatarak bu sene eğitim öğretimin elleme geçmesini diledi.

Kardeşini annesiyle beraberce okula getiren 4. sınıf talebesi Şevval Kartal, “Alışması düşüncesince dolaştık. Gayet elleme bir duygu. 1. Sınıfa başladığımda onun kabilinden az buçuk çekingendim. Annem gezdirdi beni. Şimdi de ego kardeşimi gezdiriyorum. Acıktı ve tost yiyor. Ödevler az buçuk yoruyor lakin okulum oldukça güzel” diyerek konuştu.
Yücetepe İlkokulu'nda birinci sınıfa başlamış bulunan Kıvanç Akay ise okumanın elleme bir nesne olduğunu, dostlarının kendisini sevdiğini söyledi.

“Öğrencilerden önce kılıç okulu tanımış olduk”

Birinci sınıfa başlamış bulunan Beren Dinçer elleme hissiyat içinde olduğunu, 3 ay aradan sonraları okulu görmenin coşkusunu yaşadığını tabir etti. Beren Dinçer'in velisi Murat Dinçer ise okula uyum eğitimleri üzerine “Öğretmenimizi, okulu saymak açısından iyiydi. Daha elleme oldu. Öğrencilerden önce kılıç okulu tanımış olduk” derken evvel devir velilere maruz uyum eğitiminde geçmişi hatırladığını, baştan sıralara oturmanın elleme bir nesne bulunduğunu dile getirdi.

“Annesini hâlâ evvel okula götürmüş kabilinden hissediyorum”

Torununu Yücetepe İlkokulu'ndaki uyum eğitimine getiren Leyla Kahraman ise emektar zamanların gözünde canlandığını anlatarak, “Çok heyecanlıyım, baş döndürücü elleme bir duygu. Eskiler gözümde canlandı. Annesini hâlâ evvel okula götürmüş kabilinden hissediyorum. Şimdi de torunumu getirdim. Güzel, başarılı, sağlıklı, rahat bir sene geçsin. Allah çocuklarımıza bilinç açıklığı versin. Pandemide filhakika çocuklarımız baş döndürücü geride kaldılar, ağır eyyam yaşadık. Büyükler gene atlatır da çocuklarda baş döndürücü kalımlı bir boyut oldu. İnşallah onu da atlatırlar. Sağlıklı, doyurmak bir sene olsun” ifadelerini kullandı.

Okula uyum eğitimlerinin üçüncü, dördüncü ve beşinci günlerinde kollar sınıf öğretmenleri ile beraberce uyum haftası etkinliklerine katılacak. Çocuklar uyum eğitiminin akıbet dü gününde hepsi sınıf düzeyinde sürece müdahale kendisine etkinliklere hepsi sınıf dostlarıyla beraberce katılarak birleşme fırsatı bulacak.

Huzeyfe Tarık Yaman - Gürkan Sayın

İLGİLİ HABER
Okul öncesi ile kaliteli öğrencileri uyum eğitimlerine başladı Okul öncesi ile kaliteli öğrencileri uyum eğitimlerine başladı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler