USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Okan Buruk: 'Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ümraniyespor maçından sonraları meydana getirdiği açıklamada, "Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bunu aldığımız düşüncesince sevinçliyim" dedi.

Okan Buruk: 'Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı'
20-08-2022 09:04

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaşmış bulunduğu Ümraniyespor'u 1-0 yenik etti. Maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Başkanımız Dursun Özbek'in annesini rahmet ve saygıyla anıyoruz. Bizim düşüncesince evvel bu manada can sıkıcı geçti. Bugün cenaze vardı. Maça baş döndürücü açık gol konumu ile başladık. 1-0 yapsak öz itimat yönünde oyuna yansıyacaktı. Geçen haftanın bizde bıraktığı etkiyi maçın başlangıcında üzerimizden atacaktık. Devamı benim düşüncesince karabasan gibiydi. İlk yarının akıbet dakikası denli küf hatasıyla, ferde kayıpları, kusur seçenekler yaptık. Bu denli çirkin canlandırırken de 3-4 konuş bulduk. İkinci nısıf sahada baş döndürücü değişik Galatasaray ekibi vardı. 20-25 dakikalık kısımda oyunu domine ettik. Son kısımda tebeddülat oldu. Attığımız 1 golle 1-0 galip bitirdik. Deplasmanda düzeltmek güzel. Biraz gönen hala bitmeme ediyor. Oyuncular üstünde devir zamane aksi tesiri var. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bunu aldığımız düşüncesince sevinçliyim. Genel kendisine şimdi elleme olmamız gerekiyor. İkinci yarıda yakaladığımız tempoyu maçın kökeninden itibaren yakalayıp, oyuna mütehakkim bir Galatasaray ortaya çıkarmamız gerekiyor" niteleyerek konuştu.

"Hücum hattına kuvvetlendirme düşünüyoruz

Hücum sahasına kuvvetlendirme yapmayı düşündüklerini kail Buruk, "Hücum hattına gerekseme bulunduğunu düşünüyoruz. Daha cepheli bir aktör bulabilirsek elimizdekilerden farklı, değişik bir kuvvetlendirme düşünüyoruz" halinde konuştu.

Arjantinli topçu Mauro Icardi'nin ilişik ise sarı-kırmızılıların uygulayım direktörü, "Icardi ilişik şimdi evvela ismi geçti, baş döndürücü ehemmiyetli bir oyuncu. Çok faziletkâr aylık ele geçiren oyuncular. O maaşların Türkiye'de verilmesi zor. Bizim açımızdan açık bir evolüsyon olmadı" ifadelerini kullandı.

"Tam kadro olduğumuzda oyuncuların performansları da artacaktır"

Kerem Aktürkoğlu'nun baş döndürücü ehemmiyetli ve altın bir aktör bulunduğunu kail Okan Buruk, "Geçen senin elleme oyuncularından biri. Milli oyuncu. Hem Türk futbolu bununla birlikte Galatasaray'a derinliğine müddet görev edecek bir oyuncu. Kerem baş döndürücü çalışıyor. Oyunu Kerem üstünden değerlendirmemek lazım. Tam kadro olduğumuzda oyuncuların performansları da artacaktır. Kerem'in performansının şimdi ileriye gideceğini düşünüyorum. Biz kadro olduğumuzda dört başı mamur oyuncuların performanslarının da artacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Oyuna muahharen giren ve attığı golle galibiyeti getiren Fransız topçu Bafetimbi Gomis düşüncesince ise Okan, "Bugün baş döndürücü elleme bir gol attı. Karakter kendisine bulunan baş döndürücü ehemmiyetli bir oyuncu. Girdiği dü karşılaşma da attığı ciddi gollerle 6 nokta kazanılmasında iri gösteriş oynadı" dedi.

Dries Mertens'in açık mevkisinin ileri uç ardı kendisine düşündüklerini anlatım fail Okan Buruk, "Geçen yıl de orada oynadı. Sol kenarda oynayacağı yerlerden biri. Yüzde yüzünü bulmuş bulunduğu devir sol tarafta da toprak alabilir. En velut bulunduğu toprak ileri uç ardı kendisine gözüküyor. 45 dakikayı elleme bir halde çıkarttı. Hafta içi bakacağız, değerlendireceğiz. Diğer pik 8 çağ müddet var. Yüzde beniz bir halde apiko olacağını düşünüyoruz. Buraya vardığında önceki maçına 4 antrenmanla çıktı. Bu da ikinci haftası, normalde oyuncular 6 haftada hazırlanıyor" niteleyerek konuştu.

"Nelsson önümüzdeki haftalardan itibaren baş döndürücü şimdi toparlamış bir halde aramızda olacaktır"

Transfer periyodunu baş döndürücü ağır bulunduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Size mevrut oyuncular kadro üstünde gayrı mevkilerde edisyon yapıyor ara sıra performanslarını düşürüyor. Bir oyuncunun ismi geçiyor gene o mevkide oynayan oyuncuların performanslarını düşürüyor. Transfer teklifi düzlük oyuncular boşanmak istiyor. O süreçte morali bozuluyor. Zorlu bir süreç. Bitirdikten sora baş döndürücü şen edeceğiz. Nelsson düşüncesince bir proses geçti. O Galatasaray'ı baş döndürücü seviyor. Burada olmaktan baş döndürücü mutlu. Buraya baş döndürücü ehemmiyet ve bedel veriyor. Onun düşüncesince ihtimal La Liga'da dingildemek alımlı gelmiştir. Onun haricinde daim bire bir şeyi söyledi. ‘Burada olursam da baş döndürücü mutluyum. Galatasaray'ı baş döndürücü seviyorum' dedi. Olmayacağı anlaşılan olduktan muahharen yüzdelik yüzüyle burada olacağını ve takıma görev edeceğini söyledi. Önümüzdeki haftalardan itibaren baş döndürücü şimdi toparlamış bir halde aramızda olacaktır" halinde konuştu.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

İLGİLİ HABER
Galatasaray ligdeki ikinci galibiyetini aldı Galatasaray ligdeki ikinci galibiyetini aldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler