USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ODTÜ, Türkiye'nin eğitimdeki geçmiş "NFT" sertifikalarını öğrencilerine sunma etti

ODTÜ, darülfünun birincilerine sertifikalarını blokzincir üstünde insana hususi hazırlanmış, para aktarımı edilemeyen "NFT" sayısal koşa kopyalarıyla sundu.

ODTÜ, Türkiye'nin eğitimdeki geçmiş
29-07-2022 16:05
Ankara

ODTÜ, blokzincir üstünde insana hususi müstahzar ve nakil edilemeyen Türkiye'nin eğitimdeki önceki Non-Fungable Tokens- Nitelikli Fikri Tapu (NFT) sertifikalarını darülfünun birincilerine ikram etti.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, NFT'lerin, blokzincir teknolojisinin sunmuş olduğu olanaklardan bir tanesi bulunduğunu ve etap sertifikası yada destur diplomalarının dirim boyu kaybolmayacağı, sayısal yerine ibdai ve değiştirilemez biçimde blokzincir üstünde saklanabileceği indinde olanak sunduğunu anlatım etti.

ODTÜ'nün Türkiye'de önceki kat mezunlarına müteveccih NFT hazırladığını tamlayan Kök, "Bu sene etap sertifikalarıyla başlattığımız süreci doğacak sene diplomaları da kapsayacak halde bollatmak düşüncesince çalışmaya bitmeme ediyoruz." dedi.

Lisans destur diplomalarının esas olup olmadığına müteallik arsıulusal bölgede türlü teessürat yaşanabileceğine ayraç fail Kök, "Özellikle diplomalar, şu an düşüncesince e-Devlet üstünden sorgulanabiliyor. Ancak arsıulusal bölgede bu diplomaların doğruluğunun sorgulanması düşüncesince indinde ölçün elan bulunmuyor. Bu nedenden kuşkulu diplomalar ve giranbaha vesikalar halen elmek ve telefon kadar yöntemlerle doğrulanmaya çalışılıyor ve gönül sorunu özellikle kazanmak neredeyse rastgele devir son alınamıyor, türlü müşkülat doğuyor. Bu bağlamda, ODTÜ yerine bu zorluklara hal oluşturabileceğini düşündüğümüz blokzincir teknolojileri üstündeki yenilikleri yakından izleme ediyoruz." diyerek konuştu.

Blokzincir teknolojisinin merkeziyetsiz indinde yapıda olduğu için her insana açıkça ve belirgin bilgiler verdiğini vurgulayan Kök, evren genelinde diplomaların da NFT yerine verilebilmesi düşüncesince türlü arayışların bulunduğunu, ODTÜ'nün de indinde evren üniversitesi yerine global düzeydeki bu arayışlara ulama vermeye başladığını aktardı.

NFT sertifikalar düşüncesince merasim düzenlendi

Öte taraftan ODTÜ'yü etap ile bütünler mezunlara müteveccih anadan görme "Lisans Derece Mezunları Sertifika Töreni" ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Törende, Türkiye'de indinde önceki yerine darülfünun birincilerine basma birincilik sertifikalarının yanı esna bu sertifikaların insana hususi hazırlanmış, nakil edilemeyen NFT sayısal koşa kopyaları da verildi. Bölüm birincilerine maruz plaketlerin üzerinde, rastgele indinde mezunun nazirsiz blokzincir cüzdan adresleri yazıldı.

Rektör Prof. Dr. M. Verşan Kök, mezunlara hitaben şunları kaydetti:

"Üniversitemizin size sunmuş olduğu eğitim, tedrisat ve araştırı boyunca kazandığınız bilim ve becerilerle bundan ahir düzentileme yaşamında aşırı kalburüstü olacağınıza eminim. Yaşamınızın bundan ahir sürecinde hem özlük hayatınıza aynı zamanda gayrı şahısların dünyasına dokunarak atasözü ve bedel eklemek düşüncesince aşırı çalışın. İnanın, kazanmış olduğunuz neticeler sizi, hayallerinizi temin yolculuğunda aşırı bahtiyar edecektir. Kendinize güvenin, hayallerinizden katiyen vazgeçmeyin. Koyduğunuz hedeflere erişmek düşüncesince yılmadan çalışın. Azminizi rastgele daima deli dolu tutun. Azminiz size engelleri, krizleri aştıracak, maksata ulaştıracaktır. Biliyoruz ki en akıllıca kararları ve manalı değerleri içeren en berk stratejiler fark azimle uygulanmadıkça neticeye ulaşamaz."

Mezunlarından, dizge hayatlarında ve maşer boyunca transformatör gösteriş oynamalarını, ülkenin sorunlarının aşılmasında mürşit ve imam olmalarını beklediğini anlatım fail Kök, "ODTÜ mezunlarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mebde ve devrimlerini, laikliği, eş koca eşitliğini, hukukun üstünlüğünü, aklın ve bilimin doğrularını rastgele devir savunacaklarına içten inanıyorum." dedi.

ODTÜ birinci, ikinci ve üçüncüleri, etap sertifikalarıyla baş başa şehadetname ve hediyelerini Prof. Dr. Kök ile ilişkin bulundukları medrese dekanlarının elinden aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler