USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD'dan asgari ücret düşüncesince şişkinlik üstünde bindirim önerisi

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, "2022 yılı düşüncesince belirlenecek asgari ücret zammının, çalıştıran üstündeki asgari ücret mevhibe yüklerinin müşterek bölümü hafifletilerek kesinlikle sene sonu pahalılık oranının üstünde olması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

MÜSİAD'dan asgari ücret düşüncesince şişkinlik üstünde bindirim önerisi
09-11-2021 16:00
İstanbul

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD’ın 2021-2023 devri Yönetim Kurulu’nun lansman toplantısında meydana getirdiği konuşmada, MÜSİAD'ın 26. Olağan Genel Kurulu'nda MÜSİAD’ın 7’nci Genel Başkanlığı vazifesini üstlendiğini anımsatarak, patronaj oturmuş üyeleri, emlak içi-yurt dışı ofis başkanları ve üyeler ile beraberce uzlaşma ortamında çalışacaklarını belirtti.

MÜSİAD'ın 2021-2023 hedeflerini, çalışkanlık planı ve stratejilerine yer veren Asmalı, "MÜSİAD kendisine 31 senedir gücümüzü üyelerimizden alarak ilerliyoruz. Şubeleşme ve bağlantı merkezlerimizi iri ortak çabucak açtık, açmaya da bitmeme ediyoruz. Yurt ortamında 88 şubeye, emlak haricinde ise 74 ülkede 81 bağlantı noktasına ulaştık. Değişik sektörlerde çalışkanlık yayınlayan 11 bin üyemiz ve 60 bin firmamız ile 1 milyon 800 bin insana istihdam sağlıyoruz. Oluşturduğumuz ek bedel ile Türkiye ekonomisinin gelişme göstermesine doğrultu veriyoruz." diyerek konuştu.

Asmalı, doğacak çağda esbak tecrübeleriyle, bugünün yeniliklerini birleştirerek, "Yüksek Ahlak Yüksek Teknoloji" ilkesiyle Türkiye'yi görülmemiş ufuklara taşıyacaklarını aktararak, 50 insandan oluşan patronaj oturmuş ile bu arada aldıkları bayrağı hâlâ ileriye kullanmak düşüncesince heyecan, azim ve kararlılıklarının mükemmel bulunduğunu söyledi.

Yeni çağda nice hususi aktiflik planladıklarını belirterek sene sonuna derece yapacakları etkinliklere dikkati çekici Asmalı, şunları kaydetti:

"Bu hafta sonu 25’inci Uluslararası İş Forumu kapsamında 3 hususi tayyare ile 500’ü epey iş kadını ile arkadaş ve karındaş memleket Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gidiyoruz. Yurt dışı şubelerimiz ve gayrı toplu tartışma üyesi hissedar memleket temsilcilerinin iştirakı ile 1.000’i epey iş adamından oluşan heyetle Bakü’ye adeta sürüm yapıyoruz. Üç devir sürecek bu etkinlikte, ilkin işgalden kurtarılmış Karabağ’da yapılacak altyapı-üstyapı envestisman imkânlarını ve ticari iş birliklerini konuşacağız. Şube başkanlarımızın iştirakı ile umumi hile oturmuş toplantımızı 3-4 Aralık’ta Bursa’da yapacağız. Burada ‘Otomotiv Teknolojileri ve Yan Sanayisinde Yeşil Dönüşüm’ başlığını, dalında bilirkişi konuklarla masaya yatıracağız. 22 Aralık’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 4’üncüsünü düzenleyeceğimiz Vizyoner’21 etkinliğimiz olacak. Bu etkinliğimizde ‘Fark Et’ mottosu ile dalında bilirkişi konuklarımızla 'dijitali, girişimi, iklimi, dönüşümü, değerleri/fark et' diyeceğiz."

Asmalı, MÜSİAD'ın Türkiye’nin yetiştirici kimliğini, ek komünist enerjisini ve inovatif nema hamlesini topu topu dünyaya ulaştırmak düşüncesince çalıştıklarını ve buna bitmeme edeceklerini bildirdi.

Türkiye’nin domestik ve ulusal istihsal gücüne, gelişigüzel manada ek bedel sağlayabilmek üzere dünkü çevrim hedeflerini 7 anne iç kulak altında kurguladıklarını tamlayan Asmalı, bahis konusu maddeleri şöyleki sıraladı:

“G-20 ülkelerinin tamamında MÜSİAD ofislerinin güçlendirilmesi ve ticari diplomasinin artırılması, Körfez İşadamları İrtibat Ofisi’nin kurulması, emlak haricinde minimum ortak MÜSİAD Expo Fuarı’nın düzenlenmesi, MÜSİAD Uluslararası Tahkim Merkezi’nin kurulması, dar ihracatın desteklenmesi, bu doğrultuda gelişigüzel üyemizin lojistik, insanoğlu kaynakları, ifa sistemleri kabil enfrastrüktür süreçlerinin güçlendirilmesi, iktisat diplomasisi faaliyetleriyle sefirikebir ve ticari ataşelerin Anadolu’daki iş kullanıcılarını ile ortak araya getirilmesi, MÜSİAD Ticaret Ofisi’nin (MTO) kurulması.”

"2023 senesinde 250 bilyon dolarlık ihracat hedefinin ferah ferah aşılacağına inanıyoruz"

Mahmut Asmalı, gelişigüzel bölgede evren çapında işlere imza atan müteşebbis ve yatırımcılarla, dünyaya kip olacak iş modelleri kurguladıklarını, ekin ve konuşma faaliyetlerine MÜSİAD Sanat markasıyla sene boyu devam eden muhtelif etkinliklerle bitmeme edeceklerini, Genç MÜSİAD ve MÜSİAD Kadın’ın projelerini desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye'nin ilkin keyif dalında meydana getirilen akliyeci yatırımlar ve iri dönüşümle, Kovid-19 salgınını dünyada en dobra yönetmen ülkelerden birisi bulunduğunu tamlayan Asmalı, mütekâmil ekonomilerin bile, iri teessürat yaşamış bulunduğu bu zamanda Türkiye'nin, salgının iktisat üstündeki tesirini hudutlu tutmayı başardığını aktardı.

Asmalı, Türkiye'nin ocak-ekim dönemindeki ihracat başarısına dikkati çekerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"MÜSİAD kendisine Türkiye ekonomisinin, ilkin görev ihracatının çoğalması ile beraberce 2023 senesinde 250 bilyon dolarlık ihracat hedefini ferah ferah aşacağına inanıyoruz. Hatta bu rakamın 300 bilyon dolar seviyesine çıkabilmesini de pekala kabil görüyoruz. Bunun düşüncesince MÜSİAD üyesi ihracatçılar ile gerçekleştirdiğimiz hususi araştırı kapsamında 3 asliye izlem belirledik. Bu stratejiler; ek değerli, efdal teknolojili mamüllerin ihracatına müteveccih stratejilere ciddilik vermek, emlak dışı geri görev merkezlerine odaklanmak, bu kapsamda gelişigüzel muhtelif enfrastrüktür periyodunu güçlendirmek, e-ihracat ve dar ihracatı desteklemek. İhracatımızın mihman ortak halde artım kaydetmesi, aut tecim dahası verici ortak memleket özelliğine kavuşmamız ve sürdürülebilir ortak nema düşüncesince Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya eksiksiz beklenen dünkü ihracat pazarlarına MÜSİAD kendisine talibiz. Bu sebeple MÜSİAD kendisine ticari diplomatlık çalışmalarımıza da ciddilik verdik."

Türkiye'nin e-ihracata müteveccih nice avantaja eş olduğuna yer veren Asmalı, "Bunları 5 iç kulak altında sıralayabiliriz; Ülkemizin jeo-stratejik konumu, 30 milyon benzeyen canlı nüfusu, bölgesindeki muvazeneli siyasal yapısı, 4 saatlik pervaz mesafesinde 1,6 bilyon şahsiyet sektöre ve 28 trilyon dolar Gayrı Safi Milli Hasıla’ya seslenme edebilme potansiyeli, 1 bilyon doların üstünde ihracat karşılayıcı uran ve tecim şehirlerine eş olması. Bu avantajları akıllıcasına yönetebildiğimiz takdirde, e-ihracatta memleket kendisine baş döndürücü değiştirilmiş ortak pozisyona ulaşabileceğimize inanıyoruz." diyerek konuştu.

"Asgari ücretin sene sonu şişkinlik oranının üstünde olması gerektiğine inanıyoruz"

MÜSİAD Başkanı Asmalı, Türkiye gündemini çalışır fail en ehemmiyetli konulardan birinin nema iskonto sonucu olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Faizlerin dü yönü var. Getiri yönü ve maliyet yönü. Sanayiciyi alakadar maliyet yönü şu demek oluyor ki kredilerdir. Dolayısıyla faizlerin efdal olması istihsal maliyetlerinin efdal kalmasına sebep olabilmekte ve enflasyonun efdal çıkmasını sağlamaktadır. Sanayici ve iş kullanıcılarını cemiyeti kendisine bizi alakadar bölümü da burasıdır. Faizler ne derece düşerse istihsal maliyetleri de itimat faizlerinin gevşemesine ilişkin kendisine ayrımsız oranda düşecektir. Bu gidişat enflasyonun düşmesine ulama sağlayacaktır. Bu bağlamda yatırımların, üretimin ve istihdamın önündeki en iri bariyer kendisine gördüğümüz nema oranlarının düşürülmesini MÜSİAD kendisine destekliyoruz."

Tüm bunların indinde çalışanların hâlâ dobra maddesel şartlar altında çalışması, hayatlarını hâlâ gönençli ortak halde sürdürmeleri, alıntı güçlerinin artmasının, minimum onlar derece işverenler kendisine çıkarlarını de mutlu edeceğini tamlayan Asmalı, "Bu bağlamda 2022 yılı düşüncesince belirlenecek asgari ücret zammının, çalıştıran üstündeki asgari ücret ihsan yüklerinin ortak bölümü hafifletilerek behemehâl sene sonu şişkinlik oranının üstünde olması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Asmalı, Paris İklim Anlaşması'nın hava krizi ile uğraş kapsamında ortak cenah film film infaz ile iş yaşamına ehemmiyetli sorumluluklar yüklediğini anlatarak, "Bu kapsamda MÜSİAD kendisine dü asliye amacımız bulunuyor; ön hamle gelişigüzel bölgede sürdürülebilirliği desteklemek, ikinci hamle ise otomotivden gıdaya, ulaşımdan enerjiye, müheyya giyimden tarıma kadar, gelişigüzel sektörde, istihsal zincirinde oluşabilecek karbon fut izini azaltmaya müteveccih planların öncüsü olmak. Özellikle ekincilik sektöründe hâlâ ortak tomar verim kesbetmek üzere ekecek ıslahı, sulama ve gübreleme otomasyonları, kurnaz basma yönetimi, kırılan ilaçlama, izlenebilirlik yazılımları kabil muhtelif teknolojilerin kullanılmasına doğrultu verici yeşil kalkınma devrimini sonuna derece destekliyoruz." biçiminde konuştu.

MÜSİAD olarak, vatandaşların değiştirilmiş mesleksel ve fen eğitimlere yönelmelerini, çıkarlarını geliştirerek, ekonomiye ek bedel sağlamalarını dilek ettiklerini özetleyen Asmalı, buna ulama bildirmek gayesi ile ayrı ayrı sektörlerde mesleksel ve fen eğitimlere müteveccih gereksinimi belirleme edecek şümullü ortak pedagoji bilimi tutanağı üstünde çalıştıklarını, kalifiye boşluk öge ihtiyacının bu tip eğitimlerin hızlandırılması ve yaygınlaştırılmasıyla karşılanabileceğine inandıklarını dile getirdi.

Asmalı, çelimli ortak ekonomiye eş Türkiye'nin, kazı ve hukukun, kazı ve eşitliğin, sulh ve güvenin, zenginlik ve mutluluğun bilgili bulunduğu ortak dünyanın baştan mensur edilmesinin en iri öncüsü olacağını belirtti.

"Bütün konuşu müesseselerinin birbiriyle uzlaşma ortamında çalışmasını akıllıcasına olacaktır"

Mahmut Asmalı, ortak iş kadını kendisine düzem artışlarının çıkarlarını uğur boncuğu halde etkilemediğini söylemenin akıllıcasına olamayacağını belirterek, idmansız maddenin ilkin ad çekme ilişkin kendisine artım gösterdiğini söyledi.

Kur artışlarının biricik ve en ehemmiyetli dizginleme nedeninin nema artışı kendisine görülmesini akıllıcasına bulmadıklarını tabir fail Asmalı, "Faiz artışları behemehâl enflasyonun 5-6 benek üstünde olması gerekir' tarzındaki ortak söylemi de akıllıcasına bulmuyoruz. Kaldı ki kılıç sanayiciyiz. Dolayısıyla ana paraya gerekseme duyuyoruz. Bu noktada da bankaların nema indirmesini, konuşmamla belirttiğim kabil akıllıcasına buluyoruz." dedi.

Asmalı, çalışanların hakkıyla şişkinlik karşısında ezilmemesini ve enflasyonun baş döndürücü üstünde ortak aylık artışını desteklediklerini vurgulayarak, "Bütün bunları yaparken eksiksiz yükü de çalıştıran kesimine yüklenmesini akıllıcasına bulmuyoruz. Dolayısıyla ihtimal şişkinlik payı derece ortak eşya işverene yüklenir fakat onun üstündeki ihsan yükünün amme çeşidinden karşılanmasının akıllıcasına olacağını düşünüyoruz." diyerek konuştu.

Merkez Bankası'nın amacının paranın istikrarını bildirmek olduğunu, zımnında bu manada meydana getirilen çalışmaların bulunduğunu, siyasilerin de çecik erinç aritmetik özgülemek durumunda bulunduğunu aktaran Asmalı, "Dolayısıyla bu manada özek bankalarının, siyasilerle ahenkli emek harcaması icap ettiğini düşünüyoruz. Eğer bu derece kırılan ortak çağda firmalar arası farklılıklar olursa bu hâlâ iri ortak korku getirebilir. Bu manada gönlümüz ve isteğimiz Türkiye'nin eksiksiz konuşu müesseselerinin birbiriyle uzlaşma ortamında çalışmasını akıllıcasına olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"İnsanlarımız artırım yapınca ya komünist almaktadır döviz alıyor, bu algının değişmesi lazım"

MÜSİAD Başkanı Asmalı, idmansız husus tedarikinde yaşanmış bulunan problemlerin her insanın malumu olduğuna ayraç ederek, idmansız husus ve boşluk meful yatırımlarının banko motivasyon edilmesini edilmesi icap ettiğini dile getirdi.

Altın ve döviz haricindeki ferdî tasarruflarını değerlendirebilecekleri ayrıksı enstrümanlar üstünde çalıştıklarını özetleyen Asmalı, "İnsanlarımız artırım yapınca ya komünist almaktadır döviz almaktadır ortak kez bu algının değişmesi lazım. İnsanlarımızın şurası bilmesi lazım; dakika aldığımız gelişigüzel döviz giderek ortak avlu pahalılığı kendisine da zat karşısına çıkabiliyor." cevabını verdi.

Asmalı, zat bünyelerine arsıulusal akrediteli kuvvetlendirme merkezi kurulmasını önemsediklerini, bu çevrim yaşama geçireceklerini belirtti.

İşsizlik ile alakadar ağırbaşlı çalışmalarının olacağını tabir fail Asmalı, ilkin boşluk öge noktasında ağırbaşlı başağrısı yaşadıklarını, mekanizma liselerinin güçlendirilmesi ve piyasasının gereksinim duyan boşluk elemanın bu halde karşılanmasını desteklediklerini, dünkü çağda buna hususi anlatım hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

"Atanmış ekspertizden vazgeçiliyor"

Mahmut Asmalı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaretinde tayin edilmiş ekspertiz konusunu görüştüklerini belirterek, tayin edilmiş ekspertizden vazgeçileceğini, mekanizma üstünden firmalara ekspertizi yeğleme hakkı verileceğini, oradaki formu müteahhitlerin, satıcıların dolduracağını ve suistimalleri Sermaye Piyasası Kurulu'nun denetleyeceğini bildirdi.

Türkiye'de gelişigüzel sene 750 bin konuta gerekseme olduğuna ayraç fail Asmalı, "Her sene esasen 100-150 bin ev açığı var. Hükümetin yer geliştirip müteahhitlerin önünü açması lazım. Yeni ev yapımına gayret verilmeli." dedi.

Asmalı, İstanbul'da yer arzında dava olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşümün de ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Gelecek çağda yatırımların ortak hacim hâlâ artacağını tabir fail Asmalı, "Şu anda firmalarımız on paralık bulunmadığı derece koyu ortak dileme ile erinç karşıya. ek sığa artışı olacaktır." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler