USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Yarınımızın güvencesi gençlerimize inanıyoruz

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, "Gençlerimizin ayrımlı mesleksel ve beceri eğitimler ile menfaatlerini geliştirerek, ekonomiye ilişik bedel sağlamalarını istek ediyoruz." dedi.

MÜSİAD Başkanı Asmalı: Yarınımızın güvencesi gençlerimize inanıyoruz
21-01-2022 15:35
İstanbul

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, "Yarınımızın güvencesi gençlerimize inanıyoruz. Gençlerimizin ayrımlı mesleksel ve uygulayım eğitimler ile çıkarlarını geliştirerek, ekonomiye eklenmiş bedel sağlamalarını istek ediyoruz." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD'dan meydana getirilen açıklamaya uyarınca Başkan Asmalı, Üsküdar Bağlarbaşı Perakende Pazarlama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde planlı karne töreninde öğrencilerle ortak araya geldi.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Yetkin, Muhammet Ali Özeken, MÜSİAD Perakende ve E-Ticaret Sektör Kurulu Başkanı Ali Gökhan Er, Bağlarbaşı Pazarlama ve Perakende Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Gürle, MÜSİAD üyeleri ve velilerin katılmış bulunduğu törende terbiye bilimi bilimi alanındaki gelişmeler değerlendirildi.

Açıklamada törendeki değerlendirmelerine toprak sunulan Asmalı, mesleksel ve uygulayım eğitimin ehemmiyetli bulunduğunun altını çizerek, MÜSİAD'ın Türkiye'nin gerekseme duyduğu faziletli vasıflı eğitimde mürşit edinmek istediğini aktardı.

Başkan Asmalı, kalifiye iş gücünün yetişmesini önemsediklerini tabir ederken, iş dünyası kendisine mesleksel becerileri faziletli iş gücü profilinin aralık öge değil aranan öge kendisine görüldüğünü bildirdi.

Mahmut Asmalı, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin ayrımlı mesleksel ve uygulayım eğitimler ile çıkarlarını geliştirerek, ekonomiye eklenmiş bedel sağlamalarını istek ediyoruz. Bu süreci isteklendirme geçirmek düşüncesince ayrımlı sektörlerde mesleksel ve uygulayım eğitimlere müteveccih gereksinimi belirleme edecek şümullü ortak düzentileme yürütüyoruz. Değişen dünyada ayrımlı cümle gruplarında gerekseme mahsus yetkinlikler, uygulayım bilimi ile beraberce ayrımlı ortak doğrultu kazandı. İleri uygulayım bilimi uygulamalarıyla bütünleşmiş terbiye bilimi bilimi sistemi gerekliliğinin yanı esna vasıflı iş gücüne mahsus ihtiyacın artması, bu günlerde mesleksel ve uygulayım eğitimi mecburi kıldı.

Geçtiğimiz zamanlarda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaşama geçirdiği 'Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri' projesi çerçevesinde açılan bellik okullar mesleksel tahsile ayrımlı ortak dem kazandırdı. MÜSİAD kendisine bu girişime önderlik geçirmek şişman ortak onur. Çünkü biz gençlerimizin oluşturduğu potansiyelin farkındayız. Sadece yegâne ortak kesim yada belli başlı ortak meydan değil, rastgele bölgede nitelikli, gelişmiş, bilirkişi beyinler bakmak en şişman hedefimiz. Yarınımızın güvencesi gençlerimize inanıyor ve enerjilerine güveniyoruz. Türkiye geneline yayılan bu plan ile onlarca tematik ortaöğretim oluşturulması, mesleksel tahsile kuvvet katacaktır."

MÜSİAD'ın deneyimsizlik yapılanmaları ile Türkiye'nin ciharıyek indinde geleceğin iş kullanıcılarını ve girişimcilerini yetiştirdiğini ayraç fail Başkan Asmalı, MÜSİAD ailesinin canlı üyeleriyle henüz da güçlendiğini belirtti. Asmalı, Hem MÜSİAD'ın, bununla beraber Genç MÜSİAD'ın kapılarının gençlere sonuna derece açıkça bulunduğu çağrısında bulundu.

Proje ile iş dünyası düşüncesince muktezi bulunan ve aranan değerlerin yetiştirilmesi hedefleniyor

Verilen bilgiye göre, MÜSİAD ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş donanmasında "Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri" projesi kapsamında yaşama geçirilen infaz ile baştan düzeltilmiş edilen Üsküdar Bağlarbaşı Perakende Pazarlama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sektörel bazlı kalifiye iş gücü yetiştirerek iş dünyasını desteklemeyi hedefliyor.

Proje ile MÜSİAD'ın Türkiye'nin gerekseme duyduğu faziletli vasıflı eğitimde mürşit ortak gösteriş üstlenmesi, iş dünyası düşüncesince muktezi bulunan ve aranan değerlerin yetiştirilmesi, darülfünun eğitimine seçenek olabilecek kalitede terbiye bilimi bilimi hizmeti sunulması, terbiye bilimi bilimi şartlarının tamamen en fevk ölçüde konumlandırılmasının sağlanması ve MÜSİAD'ın öteki çırçıplak maşer kuruluşlarına ve ayrışık kurumlara dayanıklı kendisine esin vermesi amaçlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler