USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Muradiye OSB genişliyor

Manisa Muradiye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, enfrastrüktür inşaatının esas atma töreninde verdiği müjdeyle Muradiye OSB'nin genişleyeceğini belirterek, “Manisa'da önce kere müşterek birleştirme endüstri bölgesi ekincilik sahalarına

Muradiye OSB genişliyor
18-07-2022 22:04

Manisa Muradiye OSB, enfrastrüktür inşaatlarına planlı törenle başladı. Yaklaşık 265 milyon TL bütçe ile başlanılan 1. aşama enfrastrüktür yatırımlarının dükkanlardan elde edilmiş gelirlerle tamamlanması hedeflenirken, 2. aşama çalışmalarına da elden derhal sonra başlanacak. Sıcak asfalt ve artıma tesisi yatırımlarının da süresince toprak alacağı 2. aşama madun ve üstyapı çalışmalarıyla salname yüzdelik 3 faizle 13 sene vadeli Dünya Bankasından güven kullanılması planlanıyor. 18 maaş ortak müddet süresince tamamlanması hedeflenen enfrastrüktür ve satih istila yatırımlarıyla Muradiye OSB kısaca 4 sene arasında ‘Yeşil OSB' statüsü kazanacak.

Altyapı yatırımlarının baş töreninde mütekellim Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “Bölgemizin kronikleşmiş ortak aşırı problemini göreve geldiğimizden kısaca 1,5 salname müddet arasında çözüme kavuşturduk. Bugün enfrastrüktür üstyapı ve ayıklama yatırımlarına başladığımız şişman ortak gündür. Yaklaşık 265 milyon TL'lik bütçeyle girdiğimiz 1. aşama yatırımlarını ağız ağıza dükkanlardan elde ettiğimiz, ortak yönünü da edecek olduğumuz gelirle tamamlamayı hedefliyoruz. 2. aşama şekilde adlandırdığımız ısıdam asfalt ve ayıklama yatırımları düşüncesince de Sanayi Bakanlığından 13 sene vadeli salname ürem payı yüzdelik 3 bulunan ortak güven kullanacağız. Kredimiz de bakanlıkta anık bekliyor” dedi.

“Muradiye OSB tevessü alanımız onaylandı”
Konuşmasında Muradiye OSB'nin genişleyeceği müjdesini sağlayan Başkan Kıvırcık, “Korona virüs salgınından sonraları Avrupalıların Çin'deki tedbir zincirleri bozuldu. Bu şirketler yüzünü Türkiye'ye çevirdi. Önümüzdeki 5, 10 salname süreçte Türkiye Avrupa'nın envestisman üssü durumuna gelecek. Bizler de sanayiciler şekilde buna anık olmalıyız. Sanayicimizi nite akıllıca parsel sahibi yapmaktayız diye yola çıktık. Birkaç pare seçtiğimiz bölgenin arasında en sorunsuz endüstri sahasına en akıllıca endüstrisi yapılabilirlik yaparak Muradiye Organize Sanayi Bölgesinin tevessü endüstrisi şekilde geçtiğimiz aylarda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza başvurularımızı yaptık. Muradiye Organize Sanayi Bölgesi tevessü alanımız Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank çeşidinden 5 Temmuz 2022 zaman 22.00'da onaylanmıştır. Bize de neşe arifesinde müjdesi verilmiştir. Bu şişman plan Manisa'mıza yararlı olsun” diye konuştu.

“Manisa'da önce kez ortak OSB, ekincilik sahalarına genişlemeyecek”
Manisa'da ilkleri başaracaklarını anlatım fail Kıvırcık, “Manisa'da önce kez ortak OSB, ekincilik sahalarına genişlemeyecek. Manisa'da önce kez ortak OSB 500 metrekareden 50 bin metrekareye genişliğinde sanayicisini süresince barındıracak. Manisa'da önce kez ortak OSB esas maliyetlerini hesaplayarak sanayicisine akıllıca fiyata mekân tahsis edilecek. İnşallah 1 ay arasında toprak tarzı komisyonumuzu topluyoruz. Yıl sonu itibarıyla de ön satışla parselleri sanayicimize tahsis edeceğiz” dedi.

Törende mütekellim AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, “Bugün Manisa geçtiğimiz sene 5 bilyon doların üstünde dış satım rakamını yakaladı. Bu seneki rakamlar da bizlere gösteriyor ki bu sene da 5 bilyon doların üstünde ortak rakamla sene tamamlanacak. İnşallah Muradiye Organize Sanayi Bölgesi de eksiksiz altyapılarını tamamlayıp mükemmel kapasiteyle çalışmaya başladığında bu rakamı aşırı hâlâ yukarı seviyelere çekip Manisa'ya da türkiye ekonomisine de sonuç aşama şişman katkılarda bulunacak” ifadelerini kullandı.

“Muradiye OSB müteharrik ve üreten Türkiye'nin en kemiksiz göstergesidir”
Muradiye OSB'ye mevrut envestisman talepleriyle Türkiye'nin üretime çevrilmiş gelişmesine bitmeme ettiğini kail AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, “Bu genişliğinde endamsız müddette eşme oluşturarak enfrastrüktür inşaatlarına başlanmış olması takdire şayandır. Bugün endüstri bölgesi sıfır ilimiz kalmadığı kabil ilçelerimizde de bu mevzuda şişman ortak gayretle çalışıyoruz. Türkiye genelinde yerleşmiş 350'den ortak tomar OSB'de ve koyu ortak biçimde Muradiye OSB'de de aldığımız envestisman talepleri müteharrik ve üreten Türkiye'nin en kemiksiz göstergesidir. Kendi markalarını üreten, zat ihtiyacını zat karşılayan herhangi ortak ay ortak ay evvelkinden hâlâ ortak tomar dış satım paylarını koyan ülkemizin geleceği ak pak yarınları tehlikesiz ellerdedir” diye konuştu.

Törende mütekellim AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Muradiye bölgesi aşırı iyi toprağıyla da mümbit, yazı yaban diye seslenme edebileceğimiz aşırı iyi ortak yer. Fakat anca ortak vaziyete getirildi ki bu semt ne eyvah ki CHP'li ortak kasaba belediyesi yönetimi yüzünden ortak yanda konutlar, villalar ortak yanda üretimevi alanları oluşturuldu. Halbuki Muradiye OSB bu işin en başlangıcında reşit olsaydı bu biçimde karman çorman ortak semt durumuna gelmemiş olurdu. Geçenlerde ortak coşkunluk evet elden yöntem gerçekleştirmek hesabına birtakım öğür temsilcileri toplandılar orada eylem, burada gelişim ‘şöyle oldu, hakeza oldu' Bunu yaparken erişmek ortak beslemek lazım. Bunlara ki müsaade verdi. Buradaki fabrikaları, bu tahavvül merkezlerine ki ruhsatname verdi. Kendi zihniyetleri, zat belediyecilik anlayışları verdi. Ne eyvah ki Muradiye'yi bu bir vaziyete getirdiler. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın dünkü devirde dünkü iktisat modeli çerçevesinde çabuk ortak biçimde ihracata müteveccih büyüyor. İnşallah önümüzdeki süreçte sanayicimizin istihsal noktasında, ihracatları noktasında aşırı şişman problemleri yok. Sabit gelirle geçinen kesimimizin birtakım sıkıntıları vardı, ortak yönünü giderilmiş ettik, sene başlangıcında gene iyileştirmelerimizi yapacağız” dedi.

Muradiye OSB yönetiminin endamsız müddette aşırı ehemmiyetli işler başardığını kail Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Son 2 senedir yaptığı yatırımlarla gelişmelerle hem enfrastrüktür eksiklerini hem üstyapı eksiklerini giderirken gene ortak OSB çatısı altında maliyetleri de en uzuv düşürerek yatırımcılarımızın da rakiplik enerjisini negatif etkilemeyecek biçimde bu gelişmeyi sağlamayı amaçlamakta. Ben Osman Kıvırcık ve kadrosuna teşekkürname ediyorum. Burada hakkıyla iyi ortak grup oluşturdular. Güzel ortak ivme yakaladılar. Ben inanıyorum 1,5 sene sonrasına geldiğimizde altyapısıyla üstyapısıyla herhangi ortak şeyi tamamlamış kurumsal yapısı alegori güçlenmiş ortak düzenli endüstri bölgesi durumuna dönüşmüş olacak. Manisa dü düzenli endüstri bölgesiyle anılıyor olacak” diye konuştu.

Konuşmaların arkası sıra planlı törenle Muradiye OSB'nin enfrastrüktür inşaatının önce kazması vuruldu.
Törene; Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık ve Tamer Akkal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Altuntaş, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İlker Özdemir, Muradiye OSB yönetimi ve sanayiciler katıldı.

Aykut Yeniçağ - lider Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler