USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Munir Mohamedi: 'En az gol yiyen takım olarak çıkışımızı sürdüreceğiz'

Spor Toto Süper Lig'de minimum gol yiyen ekipler ortada toprak meydan Hatayspor'un kalecisi Munir Mohamedi, ligin sonlarına akilane da minimum gol yiyen takım olarak çıkışlarını devam etmek istediklerini söyledi. Hatay'da olmaktan bahtiyar olduğunu, futbolu Hatayspor'da da bırakabile

Munir Mohamedi: 'En az gol yiyen takım olarak çıkışımızı sürdüreceğiz'
25-11-2021 12:14

Süper Lig'de 13 hafta fiktif ile 26 puanla ikinci tam arazi meydan Hatayspor, kalesinde görmüş bulunduğu 10 golle Konyaspor ile beraberce ligin minimum gol yiyen takımları ortada arazi alıyor. Bu sezonki çıkışını ve şahika takibini sürdüren bordo-beyazlı ekibin aldatıcı kalecisi Munir Mohamedi bu başarının takım olmaktan geçtiğini söyledi.

32 yaşındaki Munir Mohamedi elan ilkin de Türkiye'den öneri aldığını belirterek, “2018 Dünya Kupası'ndan sonradan biraz Türk takımından öneri aldım. Ama İspanya'daydım, kontratım vardı, kişi şehrime yakındım. Orada şen olduğum düşüncesince kalmayı yeğleme ettim” dedi.

Faslı kaleci, takım biçiminde savunma hatlarını korudukları takdirde aldatıcı olacaklarını belirterek, “Tabi ki elleme gidiyoruz. Ligin minimum gol yiyen takımıyız ancak bunu bana bağlamamak lazım. Çünkü bunu takım olarak yapabiliyoruz. Sadece defanstan, kaleciden değil forvetten başlamış olan savunma kurgusu bu. Ama oyuncuların yapması müstelzim bunlar, ellerinden geleni yapıyorlar. Çünkü ne denli takım biçiminde savunma hatlarını korursak o denli aldatıcı oluruz. Bunu elden bana bağlamamak lazım. Ayrıca şayet hakeza bitmeme edersek ligin sonlarına akla yatkın minimum gol yiyen takım çıkışımızı sürdüreceğiz. Böyle de bitmeme yol açmak istiyoruz” sanarak konuştu.

"Avrupa'ya kıymetlendirmek istiyoruz"

Geçen vakit Avrupa'ya aşkın yaklaşan olduklarını ancak kaçırdıklarını tamlayan Munir, bu vakit Avrupa kupalarına kıymetlendirmek istediklerini söyleyerek, şöyleki bitmeme etti:

“Tabi ki Avrupa'ya kıymetlendirmek istiyoruz. Geçen vakit aşkın yakındık gitmeye ancak gidemedik. Şu anda evvel amacımız alışveriş haset Sivasspor maçında galip gelmek. Maç karşılaşma gidersek hedefimize elan aşkın yaklaşırız. Tabi ki takım olarak Avrupa'ya kıymetlendirmek istiyoruz. Hatayspor ve taraftarlarına dobra indinde öykü keyiflendirmek istiyoruz. Geçen yıl kıyısından döndük, gidemedik. Bu yıl kıymetlendirmek istiyoruz. Çünkü stadımızda da dobra indinde âlem var. Takım biçiminde çalışıp, ligi en elleme yerde bitirip, Avrupa'ya kıymetlendirmek istiyoruz. Zaten bunu da arkadaşlarımızla konuşuyoruz.”

"Hatay'da olmaktan aşkın mutluyum"

Munir Mohamedi fasile ortamı bulunduğu devir başarının geldiğini ve Hatay'da olmaktan bahtiyar bulunduğu belirterek, “Burada olmaktan, Türkiye'de, Hatayspor'da olmaktan dürüstçe söyleyebilirim ki aşkın mutluyum. Çünkü burada dışarıda rahatım, taraftarımızın ilgisi, takımın ilgisinden çevre kendimi evimde denli hissediyorum. Bu da sahaya yansıyor. Antrenmanlar elleme geçtiğinde, dışarıda nazarıitibar gördüğünde, fasile ortamı bulunduğu devir muvaffakiyet geliyor. Gelecek planlamamla ilişik olarak burada da bitirebilirim ancak şu anda aşkın indinde nesne söyleyemem. Türkiye'de olmaktan aşkın mutluyum" açıklamasını yaptı.

Türkiye'de yemeklerde aşkın çeşni kullanıldığını, kilogram almamak düşüncesince buna nazarıitibar ettiğini ve en aşkın künefe yemeyi sevdiğini tamlayan Munir, “İspanya ile Türkiye'yi aşındırmak dair karşılaştırırsak Türkiye'de aşkın çeşni kullanılıyor. Çok türlü baharatları var. Tabi ego aşındırmak dediğim devir buna nazarıitibar etmem lazım, sonsuz ısmarlama verdiğimiz devir yahut aşındırmak istediğim devir baharatsız ve kedersiz olsun sanarak sonsuz bunları söylüyorum. Çünkü bunlara nazarıitibar etmem gerek, bunlara nazarıitibar etmezsem kesme kilogram alırım. Ama ego özgün olarak Arabım. Arap olduğum düşüncesince annemde evde Arap mutfağını meydana getirdiği düşüncesince birbirine aşkın yakın. Hatay'ın yiyeceklerini aşkın beğeniyorum. Birçok sevdiğim aşındırmak mevcut ancak en aşkın beğenerek yediğim künefe” dedi.
Faslı ağ bekçisi, Türkçe olarak "merhaba, nasılsın, gel, görüşürüz, günaydın" denli kelimeleri öğrendiğini de laflarına ekledi.

Gökhan Aklan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler