USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Miodrag Radulovic: 'Türkiye için evdeki hesap çarşıya uymayabilir'

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda erte A Milli Takım'ı misafir edecek bulunan Karadağ'da Teknik Direktör Miodrag Radulovic, karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Kazanmak için sahaya çıkacaklarını vurgulayan Radulovic, “Türkiye için evdeki hesap çarşıya uymayabilir?

Miodrag Radulovic: 'Türkiye için evdeki hesap çarşıya uymayabilir'
15-11-2021 17:19

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu akıbet maçında A Milli Takım'ı misafir edecek bulunan Karadağ'da Teknik Direktör Miodrag Radulovic, Karadağ Futbol Federasyonu Tesisleri'nde planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Gruptaki en ağır ikinci takımla karşılaşacaklarını söyleyerek laflarına süregelen Radulovic, “Rakibin artılarını ve eksilerini İstanbul'daki maçtan ötürü biliyoruz. Türkiye'ye baş döndürücü hürmet duyuyoruz lakin bizim de kendimize bulunan saygımız sonsuz. Yarın baş döndürücü güzel müşterek karşılaşma bekliyorum. Bir de bizim gençlerimiz geleceğinin baş döndürücü bembeyaz bulunduğunu belirtmek istiyor. Seyircilerimizi sevindirmek için oynayacağız” niteleyerek konuştu.

Hollanda maçı öncesinde ‘Cesaretli oynayacağız' lafları hatırlatılan Radulovic, “Zaten gördüğünüz kabil yürekli oynadık ve Hollanda iyiydik. Bu gruptaki takımların nitelik şekilde birbirine baş döndürücü benzeyen bulunduğunu gösterdik. Letonya'ya bakarsanız, deplasmanda 1 karşılaşma yitirmiş o da Hollanda karşısında. Gördüğünüz kabil baş döndürücü istikrarlı müşterek grup. Son saniyeye derece da Katar'a kimin gideceği muhtemelen değil. Bu grupta gördünüz ki etraflı maçlarda ayakta kaldık, sonuna derece savaşım ettik. 2 maçta da 2-0'dan 2-2'ye getirdik. Gördüğünüz kabil en dayanıklı gruplardan birine düşmüştük. Biz biliyorsunuz ki baş döndürücü zorluklarla savaşım ettik. Seyircisiz oynadık, güneş tacı dolayısıyla pestil bulunan ve kusur canlı oyuncularımız vardı. Hakem hatalarından kıygın olduk. Grupta 4. şekilde değil, oynadığımız futbolla hatırlanacağız” açıklamasını yaptı.

“Biz bu gruptan çıkardık”

Kendisinin kariyerindeki 3. Dünya Kupası Elemeleri bulunduğunu kail Miodrag Radulovic, “Lübnan, Myanmar ve Karadağ'ın başındaydım. 3. maçımızda Norveç karşısında seyircili oynamış olsaydık, kılıç bu gruptan çıkardık. Boş statta ve 30 bin ferdin uğrunda kuşkulanmak ayrımsız değil. Norveç karşısında kesinlikle yargıcı hataları bulunduğunu da gördünüz, Hollanda karşısında peyrev varken oynadığımız oyunu da gördünüz. 30 bin ad olduğunda elbette ki yargıcı de etkileniyor” dedi. Yarınki karşılaşmada kadroda kimin olacağının ehemmiyetli olmadığını da laflarına ekleyen Radulovic, “Milli grup 11 kişilik, 16 yabanlık müşterek grup değil, 30 yabanlık müşterek takım. Vesovic de cezasını tamamladı. Herkes şu anda ulusal maçı konuşuyor. Umarım ferda güzel müşterek netice ile maçı tamamlarız” ifadelerini kullandı.

“Kazanmak için sahada olacağız”

Yarınki karşılaşmanın Türkiye namına ‘Ya her daim ya hiç' karşılaşması bulunduğunu dile getiren Radulovic, “Bu pik ne derece bedel verdiklerini biliyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın pik hulul hali varmış. Futbola ne derece ehemmiyet verdiğini de burada görüyorsunuz. Cumhurbaşkanı gelirse, namına ‘hoş geldin' deriz, lakin kılıç pik asılacağız ve akıbet dakikaya derece maçı tashih etmek için sahada olacağız. Türkiye namına evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Biz yarınki maçta elimizden geleni yapacağız ve sonra göreceğiz birçok benek alacağımızı” halinde konuştu.

Son şekilde taktik dair sorulan suali cevaplayan Radulovic, “Böyle maçlarda taktik şekilde tek bilinçlilik konuşamazsınız zira üzerine grup sizi hüsrana uğratabilir. Hollanda maçında kılıç aynısını yapmıştık. Türkiye antrenörünü değiştirdi ve acemi müşterek sistemle oynuyor. Çok titiz olmamız gerekiyor zira bunlar iri takımlar. Biliyorum ki Türkiye atılım oynayacak. İnşallah atılım oynarlar, bizim için hâlâ iyi. Bizim gençlerimiz baş döndürücü şuurlu ve müheyya durumdalar. Norveç karşısında 3'lü defans oynadık, Hollanda maçında hepsi onlara verdik ve stoperleri de öne çektiler. Bu da bizim işimize geldi. Türkiye için de müşterek şeyler hazırlıyorum” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler