USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli sumsuk oyuncusu Kevser, Gençler Dünya Şampiyonası'nda giranbaha madalya düşüncesince sumsuk sallayacak

Kariyerinde 3 Türkiye şampiyonluğu ile Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü mevcut ulusal yumruk oyuncusu Kevser Tütüncü, Gençler Dünya Şampiyonası'ndan giranbaha madalya ile değiştirmek istiyor.

Milli sumsuk oyuncusu Kevser, Gençler Dünya Şampiyonası'nda giranbaha madalya düşüncesince sumsuk sallayacak
09-11-2022 13:06
Kastamonu

İspanya'da 13-27 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası'na Türkiye Boks Federasyonu Kadıdağı Kamp Merkezi'nde hazırlanmakta olan 17 yaşındaki Kevser, birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor.

Şampiyonaya günde eş idmanla hazırlanmakta olan Kevser, darülfünun eğitimini tamamlayıp kendisi kabilinden değerli sporcuların yetişmesine yardım gelmek istiyor.

Kevser Tütüncü, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, boksa 2019 senesinde başladığını söyledi.

Boksa başlamasında babasının şişman emeği olduğunu tamlayan Kevser, "Ailemde boksa dikkat var. Babam destekçim, gelişigüzel devir arkamda durdu. Başarımı babama borçluyum." dedi.

Dünya Şampiyonası'na dip biçimde hazırlandığını dile getiren Kevser, şu biçimde bitmeme etti:

"Kariyerimde 3 Türkiye şampiyonluğum var. 2021 Avrupa ikincisi, 2022 Avrupa üçüncüsüyüm. Önümüzde Dünya Şampiyonası var. Emin adımlarla çalıştık. Antrenörlerimize ve kendimize istinaden çalışmaya bitmeme ediyoruz. Bir bronzum, müşterek gümüşüm var, inşallah esna kalburüstü madalyada. En güzelini en iyi yere bıraktım. Kendime güveniyorum. İnşallah kalburüstü madalya ile ülkeme döneceğim."

Trabzon Üniversitesi Antrenörlük Bölümünde müşterek numara sınıfta pedagoji bilimi gördüğünü özetleyen Kevser, "Kendim kabilinden değerli sporcular beslemek isterim ancak şu an önümde Dünya Şampiyonası var. Dünya şampiyonluğunun peşi esna olimpiyat şampiyonu kazanmak istiyorum." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler