USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Milli bilardocu Semih Saygıner, 'en buğulanmış evren şampiyonu' unvanını doğrultmak istiyor

Saygıner, 'Hepimizin düşsel evren şampiyonasına gidip böke olmak, onun düşüncesince çalışıyoruz.' dedi.

Milli bilardocu Semih Saygıner, 'en buğulanmış evren şampiyonu' unvanını doğrultmak istiyor
24-11-2021 12:45
Ankara

Milli bilardocu Semih Saygıner, 60'lı yaşlarında da bilardo oynamayı ve "en buğulu evren şampiyonu" unvanını kazanarak, elleme ortak imza ile bu sporu tasarruf buyurmak istediğini belirtti.

Semih Saygıner, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın Ankara'da toy faaliyete güzeşte Türkiye Bilardo Federasyonunun tesislerinde evvel kere düzenlenmesini ve bilardonun geldiği yeri AA muhabirine değerlendirdi.

Gölbaşı'nda nesir edilen tesisin herhangi ortak yönüyle hâlâ elleme olması düşüncesince Başkan Ersan Ercan ve dümen kurulunun çalıştıklarını aktaran Saygıner, "Biz sporcular da arsıulusal tecrübelerimizi aktarıp tesisin hâlâ elleme olması düşüncesince elbette ki fazlalık eleştirilerimizi getiriyoruz. Yeni açıldı, eksiklikleri mümkün fakat umumi açıdan bakarsanız ihtimal nice spor dalında kaçınan denli elleme ortak kuruluş yapıldı. Bu açıdan bizler mutluyuz." sanarak konuştu.

Bilardonun hakeza ortak tesise kavuşmasının aşırı ehemmiyetli bulunduğunu kaydeden Semih Saygıner, "Tesiste hoppadak turnuvanın yapılması değil ayrımsız sürede gençlerin yetiştirilmesi, bu sporda giderek ülkeyi asimilasyon edecek ve muvaffakiyet kazanacak adayların oluşması düşüncesince aşırı ehemmiyetli ortak adım. Tüm topluluk namına ve öz adıma mutluyum." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve evren bilardosunda levent boylu senelerdir adından uydurma ettirdiğinin hatırlatılması dair de milli sporcu, şöyleki konuştu:

"En az 3 sene hâlâ oynarım doğrusu 60 yaşına denli oynarım. Hatta şöyleki ortak lafım vardı, '60'tan sonraları oynamam' diye. Düşünüyordum, bakıyorum iyiyim arkadaş, taş denli oynuyorum doğrusu 62 yaşlarında da oynayacaksam oynarım. Hedefim elbette ki hâlâ yukarılara çıkmak. Önümüzde Dünya Şampiyonası var, hacısı hocası böke olmaya gidiyor. Çok çetin ortak iş, zira ortak ad oluyor. Hepimizin düşsel Dünya Şampiyonası'na gidip böke olmak. Eğer kendime elleme bakarsam o güne denli 'en buğulu evren şampiyonu' unvanını kazanabilirim belki, bu elleme olur, elleme ortak imza olabilmekte yani."

"Türkiye'de 10 bilardocu sayabilirim ki hayattaki herkesi yenebilir"

Federasyonun öz tesislerinde Türkiye Şampiyonası'nın yapılmasıyla ilgilendiren Semih Saygıner, şunları kaydetti:

"Tesisimizde bu evvel turnuvamızdı, herhangi ortak sportmen tashih buyurmak istiyor. Arkadaşlarım da kazanacak kapasiteye sahip, evren çapında hakkıyla aşırı kandırıcı oyuncularımız var. Bugün Türkiye'de 10 bilardocu sayabilirim ki hayattaki herkesi yenebilir. O sebepten dolayı benim Türkiye'de ortak kadem kazanmam Dünya Kupası tashih buyurmak denli çetin bundan sonraları eskisi denli değil. Eskiden ego güle oynaya gelip kazanıyordum turnuvaları fakat bundan sonraları anca değil tabiri yerindeyse taş denli oynuyor bundan sonraları millet. Bir yandan da bu tabloyu kullanmak beni bahtiyar kılıyor. Çünkü toy kuşak mevrut oyuncular hakikaten dünyada aşırı elleme işler yapıyor, ego de hala yaşıma karşın elleme oynamaya çalışıyorum."

Türkiye'den toy "Semih Saygıner"lerin çıkması düşüncesince tesisin katkısının sorulması dair de görmüş geçirmiş bilardocu, "Bilardo sporunun Türkiye'deki basar açısına aşırı ağır katkıda bulunacak ortak kuruluş oldu. Burada nasıl birtakım şirketler arkalamak düşüncesince sponsorluk düşüncesince güç sarfiyat edecekler. Burası ince iri ortak kuruluş hoppadak bizim branşımızda değil, bilardonun tamamı branşlarında burada aktiviteler yapılacak. Ulusal, arsıulusal nice turnuvaya ev sahipliği yapacak. O sebepten dolayı tesisin hâlâ elleme duruma gelebilmesi düşüncesince maddesel açıdan şirketlerin dayanak noktası olacağını düşünüyorum." biçiminde konuştu.

Sponsorluk desteklerine gerekseme bulunduğunu dile getiren milli bilardocu, "Amatör spor' sanarak deyim ettiğimiz sporlarda nasıl haricen yardıma gerekseme var. Bu kuruluş de o açıdan kaçırılmayacak ortak okazyon zira televizyonlar deli dolu verecek, emlak süresince emlak haricinde halis muhlis maçlar sayısal şekilde yayımlanıyor. Dolayısıyla bilardo şu anda şirketlerin reklam yapabileceği tamamı mecralara sahip, dayanak noktası bekliyoruz." ifadelerini kulandı.

"Dünya klasmanında evvel 20 süresince 4 Türk sportmen var"

Türkiye'deki ve emlak dışındaki turnuvalar düşüncesince toy hedeflerinin sorulması dair Semih Saygıner, "57 yaşındayım fakat sıhhatim yerinde, spor yapıyorum kendime elleme bakıyorum, performansımdan mutluyum aşırı elleme maçlar çıkardım. Daha da elleme maçlar çıkarabilirim. Dünya çapında da elleme maçlar çıkarıyorum, klasmanda da yerim tek bitik değil." sanarak konuştu.

Milli bilardocu Semih, "Dünya klasmanında şu an evvel 10 içindeyim, 10. sıradayım. Tayfun Taşdemir 9. sırada, Murat Naci Çoklu 11. sırada, 15. tam da anlaşılan Lütfi Çenet var. Dolayısıyla evren klasmanında evvel 20 süresince 4 Türk sportmen var. Yani bizler de elimizden geldiği denli ülkemizi en elleme biçimde asimilasyon etmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Milli bilardocu Çapak: "İstiklal Marşı'mızı dinletmeyi aşırı isteriz"

Gölbaşı'ndaki toy tesislerde planlı Türkiye 3 Bant Erkekler Bilardo Şampiyonası'nın 2. aşamasını ele geçiren milli bilardocu Mehmet Can Çapak da "Öncelikle bilardoya dil verici ego ve nice arkadaşım, sevenler, izleyenler, destekleyenler bu tesisi banko adalet ediyordu." dedi.

Mehmet Can, açıklık ayındaki 3. hamle ve bitiş aşamasının böylelikle şampiyonun anlaşılan olabileceği organizasyonda hedefinin şampiyona bulunduğunu deyim ederek, şöyleki konuştu:

"Tesisimizin evvel turnuvasında bunu taçlandırmak isterim. Şu anda milli kol oyuncusuyum. Bu sene da gene kandırıcı şekilde milli takımda sürdürmek istiyorum. Amacımız elbette bu turnuvaların böylelikle ülkemizi dünyada, Avrupa’da en elleme biçimde asimilasyon edebilmek. Onun düşüncesince de aşırı çalışıyoruz. Türkiye Şampiyonası'nın devamında Mısır'da düzenlenecek Dünya Kupası, arkası sıra Dünya Ferdi Şampiyonası'nda ülkemizin bayrağını göklere çektirmeyi ve İstiklal Marşı'mızı dinletmeyi aşırı isteriz. Ben ve tamamı milli kol dostlarım tamamı sportmen dostlarım bunu aşırı istiyor. Onun düşüncesince misyonumuz herhangi ortak turnuvaya en elleme biçimde hazırlanıp kandırıcı olmak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler