USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Mide baypass ameliyatı oldu, 177 kilodan 59 kiloya düştü

Almanya'da canlı 27 yaşındaki bacı Şeyma Burcu Kayacık, Samsun'da bulunduğu gastrik bypass ameliyatı sonra 118 kilo vererek, 177 kilodan 59 kiloya düştü. Şeyma'nın kilo verdiğini gören ablası, eş kardeşi ve anası de Almanya'dan Samsun'a gelmiş olarak bire bir doktora ameliya

Mide baypass ameliyatı oldu, 177 kilodan 59 kiloya düştü
29-01-2022 10:06

Aşırı kiloları dolayısıyla esenlik sorunları yaşamaya başlamış bulunan Şeyma Burcu Kayacık, hem elleme müşterek aut görünüşe buluşmak hem de sağlığını arka tashih etmek düşüncesince gastrik bypass ameliyatı olmaya değişmeyen verdi.

Almanya'da hâlâ ilkin ağır bulunan müşterek tanıdığını gören ve elbette zayıfladığını soran Kayacık, Medicana International Samsun Hastanesi'nde otama gördüğünü kail yakınından operasyonu meydana getiren Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kerim Güzel'in bilgilerini alarak Samsun'da gelmiş şekilde ameliyat olmaya değişmeyen verdi.

177 kiloya derece çıkan Şeyma Burcu Kayacık, ailesinin rızası olmamasına karşın Samsun'da gastrik bypass ameliyatı oldu. Ameliyatın arkası sıra sağlığına mülaki ve 177 kilodan 59 kiloya sakıt Kayacık'ı gören çok kiloluluk hastası ablası, anası ve eş kardeşi de Almanya'dan Samsun'a gelmiş şekilde gastrik bypass ameliyatı oldu.

“177 kilodan 59 kiloya derece düştüm, müşterek tomar bahtiyar ve huzurluyum”

Ameliyat sonrası 118 kilo verici Şeyma Burcu Kayacık, “2 yıl evvela 177 kilo ağırlığa ulaşmıştım. Almanya'da hemşireyim. İşte çalışırken dem kabul ika üzere esenlik problemleri yaşamaya başladım. Tanıdıklarım Samsun'da otama olabileceğimi söyledi. 2 yıl evvela ameliyat oldum ve 177 kilodan 59 kiloya derece düştüm. Çok mutluyum ve huzurluyum. Ameliyat olmaya değişmeyen verdiğimde akrabalarım müşterek tomar huzur çıktı. Televizyonda görmüş bulunduğu haberlerden ötürü ameliyat olmama menfi bakıyorlardı. Annemle bu arada Samsun'a gelip ameliyat oldum. Benim kilo verdiğimi görür görmez ablam da buraya gelip ameliyat oldu. O da ameliyatın arkası sıra 60 kilo verdi. İkimizin kilo verdiğini görür görmez annem ve abim de ameliyat olmaya geldi ve ameliyat oldu. Yani ailemden ben, ablam, annem ve eş kardeşim Doç. Dr. Kerim Güzel çeşidinden otama edildik. Bu ameliyatı kızarmak isteyenlere tavsiyem, tek şeyden korkmasınlar. Ameliyat zannedildiği derece ağır değil” dedi.

Anne Kayacık: “Şeyma'nın kilo verdiğini görür görmez evvela Fatma sonraları ego ve oğlum da ameliyat olduk”
Kızlarından görüp ameliyat olmaya değişmeyen verici Naziker Kayacık, “10 yıldır şeker hastalığı hastasıyım. Kızım müşterek tomar kilolarından ötürü metabolik cerrahi operasyonu eylemek istiyordu. Duyduğum biçimsiz haberlerden ötürü ameliyat bulunmasına ısıdam bakmıyordum. Sonrasında kızım Şeyma Samsun'da ameliyat oldu. Şeyma kilo vermeye başlayınca öteki kızım Fatma da kibarlaşmak düşüncesince ameliyat kızarmak istedi. Dr. Kerim Güzel öteki kızımı da ameliyat etti. Diğer kızım da kilo verdi. Şeker hastası ağır müşterek komşum vardı. Onun zayıfladığını gördüm. Samsun'da ameliyat bulunduğunu söyledi. Oğlum Resul ile beraberce Samsun'a gelmiş şekilde hepimiz de gastrik bypass ameliyatı olmaya değişmeyen verdik. Ameliyat evveliyat şekerim 500'e derece çıkıyordu. Ameliyat sonrası şekerim 100'lere derece düştü. Yapılan operasyonlardan müşterek tomar memnunuz. Tüm şifahane burada bizlerle müşterek tomar ilgilendiler” diyerek konuştu.

Resul Kayacık: “Ablalarım zayıfladı, ego de 150 kilodan 80 kiloya atlanmak istiyorum”

Ablalarının zayıfladığını gören ve kendisi de anası ile beraberce kibarlaşmak düşüncesince Samsun'a ameliyat olmaya mevrut 150 kilo ağırlığındaki Resul Kayacık (22), “2 ablam Samsun'da göden baypass ameliyatı oldu. Ben de birçok yıldır bu ameliyatı istiyordum fakat müşterek taraftan da korkuyordum. Ben de ablalarım üzere Samsun'da ameliyat oldum. Ameliyattan biraz devir sonraları tek ağrım kalmadı. Şu anda 150 kilo ağırlığındayım. 2 ablam ve annem de benimle ayrımsız ameliyatı oldular. Benim amacım ameliyat daha sonra 80 kiloya derece düşmek. Benden evvela ameliyat bulunan ablalarımdan bir tanesi 118, bir tanesi de 60 kilo verdi. Ameliyat evveliyat ağır dem alıyordum. Ameliyatın arkası sıra dem almam ve öteki esenlik sorunlarımda belirgin müşterek iyilik yaşandı” halinde konuştu.

“Şeyma'nın zayıfladığını görür görmez ayrımsız aileden 3 insana hâlâ gastrik bypass ameliyatı yaptık”

Cerrahide itimat duygusunun asal alındığını tabir fail Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kerim Güzel, “Kayacık ailesinde evvela ameliyata Şeyma ile başladık. Şeyma'nın baş döndürücü kiloları vardı. Daha muahharen ayrımsız aileden 3 kişiyi hâlâ ameliyat ika fırsatımız oldu. Obezite müşterek el sağlığı sorunu. Hareketsizlik, yiyecek alışkanlıklarındaki ayrım ve yiyecek sahasının değişim yapmak dolayısıyla çok kiloluluk aldı başını gidiyor. Obezite ayrımsız sürede metabolik sendrom, hiper tansiyon, şeker hastalığı ve dokunmabana demek. O sebepten kesinlikle otama edilmesi gerekiyor. İlk yerine Şeyma'nın tedavisi ile işe başladık. Şeyma Kayacık otama düşüncesince bizlere vardığında 177 kiloydu. Şeyma ameliyatın arkası sıra 59 kiloya derece düştü. Onun zayıfladığını gören ana ve 2 kardeşi de bizlere gelmiş şekilde ameliyat oldular. Biz aileye gastrik bypass ameliyatı yaptık. Şeyma ve Fatma'nın aldatıcı ameliyat ve kilo vermelerinin arkası sıra ana Naziker ve eş kardeşleri Resul Kayacık'ı da göden bypass ameliyatı yaptık” ifadelerini kullandı.

Gastrik bypass ameliyatının korkulacak müşterek yanının olmadığına nazarıitibar çekici Doç. Dr. Kerim Güzel, şunları söyledi:
“Ailede ana veya babada çok kiloluluk var ise çocuklarda çok kiloluluk olma şansını 2 katına çıkartıyor. Yeme alışkanlığı ailede çocukken kazanılıyor. Ailede birinde çok kiloluluk var ise diğerlerinde de çok kiloluluk olma ihtimali müşterek tomar yüksek. Her ameliyatta son yerine riziko vardır. İnsanlar ameliyat sözünü duyar duymaz çekiniyorlar. Çevresinde ameliyat reşit ve iş yaşamayan bireyleri gördüklerinde hâlâ hazırlop biçimde ameliyat oluyorlar. O sebepten duygudaşlık gerçekleştirmek lazım. Çoğu insanoğlu da ayrımsız davranışı sergileyebilir. Obezitede evvela seçeneğin cerrahi harekât olmadığını müşterek tomar elleme aşina kızarmak gerekiyor. Biz Kayacık ailesinde bulunan tedavilerde rejim ve alıştırma programına uysak da kilo veremedik. Sağlık problemleri oluşmaya başlayınca da cerrahi prosedür yaptık. Cerrahi prosedür bizi çok kiloluluk ve çok kiloluluğun kere açacağı öteki hastalıklardan korudu. O sebepten cerrahiden müşterek tomar müşterek tomar korkmasınlar. Bu ameliyatlarda merkezin, ekibin ve cerrahın deneyimi müşterek tomar önemlidir. Bu ameliyatlarda başağrısı çıkacak payı binde 3 ile yüzdelik 1 ortada mütebeddil ıvır zıvır müşterek riske sahip. Yeter ki görmüş geçirmiş merkezler ve karmaşık merkezlerde bu ameliyatlar olunsun.”
Şeyma Kayacık'ın 118 kilo verdiğini gören ablası Fatma Kayacık'ta 129 kiloyken bulunduğu ameliyatın arkası sıra 64 kilo ansızın vererek, 65 kiloya derece düştü. Resul Kayacık, 150 kilodan 80 kiloya derece düşmeyi hedeflerken, ana Naziker Kayacık da 99 kilodan 65 kiloya düşmeyi hedefliyor.

Erdi Demür
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler