USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Menopoz kadın sağlığı için akıbet değil, yeni bir dönem'

Menopoz devri karşı açıklamalarda mevcut Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş, “Bu zamanın fiziksel, ruh bilimsel ve ayrıca toplumsal namına kâffesi yönleriyle ele katılması gerekiyor. Menopozun kadın eşeysel sağlığı için bir akıbet değil, sade

'Menopoz kadın sağlığı için akıbet değil, yeni bir dönem'
03-11-2021 14:02

Medicana Kadıköy Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş ratıp dönümü devri için açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına layıkıyla menopoz, mebiz faaliyetlerinin sonlanması ile maaş menstrüasyon döngüsünün temelli şekilde sona ermesidir. Menopozu 'üreme kabiliyetini kaybetmek' halinde kıymetlendirmek hesabına kadın bedeninin tenasül işlevine akıbet vermesi ve tenasül sistemini bu doğrultuda baştan şekillendirmesi şekilde yorumlamanın hâlâ akıllıca olacağını tamlayan Dr. Öndeş, “Menopoz kadın eşeysel sağlığı için bir akıbet değil, sadece yeni ve değişik bir dönemdir. Kadın eşeysel sağlığının bu yeni devri üç değişik evrede gerçekleşir. Bunlar; önce gösterge ve bulguların ayırt edilmiş olduğu premenopoz dönemi, akıbet menstrüasyon kanaması nedeni ile başlamış bulunan ratıp dönümü devri ve menopozdan bir sene sonradan başlayarak ihtiyarlık zamanına derece bitmeme fail postmenopoz devri halinde sıralanır” dedi.

“Menopozun er devri çoğunlukla 45-47 gözyaşı ortada gerçekleşir”
Premenopozda tanıdık belirtilere yer veren Dr. Öğr. Üyesi Banu Öndeş, “Premenopoz şekilde bilinen menopozun er devri çoğunlukla 45-47 gözyaşı ortada gerçekleşir fakat birtakım 50 hoşnutluk derece da gecikebilir. Menopoz önceleri en kesif tanıdık ve ratıp dönümü başlangıcını ayraç fail önce gösterge skor kanamalarındaki düzensizliktir. Bu çağda kanamalar ayrımsız ay içinde ansızın aşkın kat görülebildiği gibi, bir aydan aşkın müddet süresince on paralık nezif gerçekleşmemesi de mümkündür. Premenopoz çağda tanıdık bir başka gösterge acı basması halinde anlatım edilen anide eğin sıcaklığı değişikliğidir. Yüz kızarması ve geceleyin terlemesi de bu hale haremlik edebilir. Bu çağda ağırbaşlı değiş canlı organlardan bir başkası ise bünyenin en iri organı bulunan cilttir. Cildin epidermis şekilde bilinen en yukarı tabakası premenopoz dönemiyle baş başa incelmeye adım atar ve deride gevşeme, kılcal damarlarda belirginleşme, ten yaralarının iyileşmesinde rötar ve ciltte duygunluk kabil sorunlar görülebilir. Üreme sisteminin dönüşümünün başlangıcı ile vücutta hormonal tadilat de meydana gelir. Bu çağda hormon düzeylerinde meydana mevrut anide değişikliklerin hab düzensizliği, asabiyet hali, depresif önsezi durumu, hafızada kilo verme ve nazarıitibar dağınıklığı, önsezi gidiş dalgalanmaları kabil psikosomatik rahatsızlıklara tarz açabilir. Bu durumların ağırbaşlı neticeler doğurabilir. Bunun önüne devredilmek için premenopoz dönemindeki bayanların proses için akıllıca bilgilendirilmesini önerdi ve icabında meraklı yardıma başvurmaları gerekiyor” halinde konuştu.

“Uzman hekimler çeşidinden totaliter şekilde ele katılması gerekiyor”
Menopoz devrinde meydana mevrut sorunları çoğunlukla premenopozoal çağda yaşanmış bulunan belirtilerin bitmeme etmesi halinde açıklanan Dr. Öndeş,“Kadınların kısaca yüzdelik 75'inde yunak basması ve geceleyin terlemesi şikayetleri ratıp dönümü devrinde de bitmeme ayar ve bu gidiş sıklıkta uykusuzluk hastalığına tarz açar. Menopoz dönemindeki bayanların yüzdelik 53'ünde uykusuzluk görülür. Hem tenasül hem genital sistemlerde meydana mevrut bu DOĞRU ayrım devrinde kesif idrara çıkacak ihtiyacı, lüzum yaparken yanma veya kırıklık hissi, ruhsal gerilim inkontinansı şekilde tanımlanan öksürme, aksırık kabil hallerde lüzum kaçırma, vajinal zayıflık ve alışveriş esnasında dert kabil ürogenital sorunlar gelişebilir. Tüm bu problemlerin, dalında bilirkişi hekimler çeşidinden totaliter şekilde ele katılması gerekiyor. Özellikle lüzum kaçırma ve vajinal zayıflık kabil sorunlar ferdin gövde algısını ve özgüven düzeyini tesir riski açısından ağırbaşlı problemlerdir” ifadelerini kullandı.

“Menopozla baş başa vücutta meydana mevrut tadilat hormon, mineral kabil birtakım maddelerin yitirilmesine tarz açabileceğini tamlayan Dr. Öndeş, ''Bu noktada, dimdik bir ratıp dönümü süreci için, kaybedilen hormon ve minerallerin haricen kuvvetlendirme ile hesabına konması halinde kaynaklanan replasman tedavileri yeğleme edilebilir. Bu otama yöntemi ile zayıflayan mızrap dokusu güçlendirilebilir, yunak basması ve geceleyin terlemesi kabil sahn standardını etkileyen huzursuzluklar giderilebilir ve ilkin ratıp dönümü devrinde bundan sonradan yayınlayan kalp-damar rahatsızlığı kabil ağırbaşlı vakayiname hastalıkların meydana hulul riski azaltılır” dedi.

Son şekilde nenopozu hem fiziki bununla ortak zihnî bir proses şekilde ele almanın otama seçeneklerini akıllıca yakalamak hesabına iri önem taşıdığını anlatım fail Dr. Öndeş, “Sağlıklı ratıp dönümü periyodunu kurmak için totaliter bir otama planı yapmanın ve hastanın dayanaklık etmek gereksinimi duyduğu mevzuları kusursuz biçimde ele almanın gerekiyor. Alanında bilirkişi hekimlerce yapılacak bulunan esnetilmiş bir otama planı ile menopozun fiziki ve ruhsal neticeleri iyileştirilirken, osteoporoz ve faziletli kolesterin kabil ortaya çıkan yeni çor riskleri de arama dibine alınır. Bu sayede menopozla yeni bir giriş gerçekleştirmek ve bu süreci 'Gençliğin Bir Başka Dönemi' şekilde berhayat olmak mümkündür” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler