USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kur korumalı TL tevdiat enstrümanı bankacılık sektörünü müspet etkileyecek

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Ekonomi yönetimi çeşidinden benzeyen sürede açıklayan düzem korumalı TL tevdiat enstrümanı bankacılık sektörünü müspet etkileyecek." dedi.

Kur korumalı TL tevdiat enstrümanı bankacılık sektörünü müspet etkileyecek
02-01-2022 12:29
İstanbul

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Tasarruf sahiplerinin birikimlerini kırat hareketliliği karşısında esirgeme dibine düzlük ürünün, yatırım vadelerinin uzamasına araştırma görevlisi olacağını ve bankacılık sektöründeki döviz ve mehil uyumsuzluğundan kaynaklı riskleri azaltacağını düşünüyoruz." dedi.

Uyan, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine, Türkiye ekonomisi, katılma para sektörü, Kuveyt Türk'ün 2021 yılı değerlendirmesi ve 2022 yılına dair öngörülerini paylaştı.

Geride bırakılan 2 yılın, acemi tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerini en örgen azaltmak gayesiyle ister resmi makamların gerekse hususi firmaların odağının insanoğlu sağlığı çerçevesinde şekillendiği ortak çevrim bulunduğunu tamlayan Uyan, nice kol kıl oranı finansın da salgından ehemmiyetli seviyede etkilendiğini tabir etti.

Uyan, müstevli devrinde sayısal teknolojilerin öneminin artmasıyla beraberce yaşama geçirilen yenilikçi çözümlerin, gelecekte ortaya çıkabilecek benzeri krizlere huzur piyasanın bağışıklığını güçlendirdiğini vurguladı.

Salgın sürecinde bankaların, süreçlerini yeniden gözden geçirerek hâlâ enli ortak muamelat setini dijitale çekmek kıl oranı çalışmalarını hızlandırdığını aktaran Uyan, "Müşterilerin sayısal farkındalıklarının artması, yenilikçi çözümlerin bankacılık sektöründe hâlâ çabuk ortak halde yaşama geçirilmesini sağlayıcı ortak süreci başlattı. Temassızlık, ulaşılabilirlik, suhulet ve mücahede kıl oranı unsurlar, bu sürecin müşterilere getirmiş bulunduğu en ehemmiyetli faydaların başlangıcında geliyor. Ürün kalitesinin yanı esna bundan böyle misyon ve repertuvar kalitesinin de derece derece ehemmiyet kazandığını tabir edebiliriz." niteleyerek konuştu.

Uyan, Kuveyt Türk'ün, sayısal dönüşümün önemini salgından baş döndürücü evvela ayırt fail ortak katılma para kuruluşu bulunduğunu bildirdi.

2012 yılından bugüne sayısal bölgede nice projeyi yaşama geçirdiklerini tabir fail Uyan, şöyleki konuştu:

"Dijital inkılap kere haritamızı ise 2019 senesinde netleştirerek 3 salname kere haritamız kapsamında çalışmalara hızlıca başladık. Zorlu müstevli sürecine karşın kere haritamızda bulunan projelerde ağırbaşlı mesafeler katettik. Dijital inkılap dalında şu 3 yeri odağımıza alıyoruz; alıcı merkezli yapıların yaşama geçmesiyle kalan alıcı memnuniyeti, süreçlerde sayısal teknolojilerin çalışan kullanımıyla kalan verimlilik, verinin çalışan kullanılması sebebiyle pazarlamadan finansa data tabanlı proaktif eylem alınmasını sağlayacak altyapıların oluşturulması. Bu önceliklerimiz doğrultusunda sayısal inkılap amacında ‘Rotamız dijital, odağımız insan’ anlayışından ivaz vermeden ilerliyoruz. Müşterilerimizin sesine kulak vererek, onlardan aldığımız arka bildirimlerle geliştirdiğimiz mahsul ve süreçlerimiz sebebiyle müşterilerimize farklılaştırılmış ve mutasavver ortak repertuvar sunabilme olanağına sahibiz."

"2021'de yüzdelik 10'lar mertebesinde ortak repo görebiliriz"

Ufuk Uyan, 2021 yılına esenlik endişelerinin yanı esna global piyasalardaki ipham ve risklerle başladıklarını hatırlattı.

Bu devirde önceliklerinin hem çalışanların hem de alıcıların sağlığını ön planda epilepsi müşterilere en dobra hizmeti vermeyi bitmeme etmek bulunduğunu vurgulayan Uyan, 2021 yılının ikinci çeyreğinden itibaren kalan döllenme oranları ve kapanmaların sona ermesinin konuşu aktivitenin yeniden canlanmasına, hem taşınmazlar süresince hem de taşınmazlar haricinde dünyalık ve misyon talebinin ağırbaşlı oranda artmasına bozukluk bulunduğunu söyledi. Uyan, buna dair kendisine yükselen emtia, erke tutarları ve tedbir zincirlerinde yaşanmış bulunan aksaklıkların, global manada efdal şişkinlik ortamının oluşmasına etken bulunduğunu belirtti.

Uyan, global piyasalardaki risklerin indinde Türkiye ekonomisinde mütebeddil makroekonomik dinamikler ve buna dair kendisine döviz kurlarında yaşanmış bulunan dalgalanmanın dolarizasyona ve veznedar bilançolarındaki aktif-pasif uyumsuzluğundan kaynaklı riziko ve maliyetlere kere açtığını kaydetti.

Uyan, tarz bankalarının salgının etkilerini en örgen azaltmak düşüncesince belli ortak servet gelişme göstermesine gittiği mütekâmil ülkelerde, kapanmalarla beraberce duran üretimin bozukluk bulunduğu alışılagelen dışı talebin, buna dair kendisine yükselen dünyalık ve erke fiyatlarının, bilhassa mazi misyon sektörlerinde oluşan istihdam açığı ve tedbir zincirinde yaşanmış bulunan aksaklıkların efdal şişkinlik ortamının oluşmasına etken bulunduğunu anlattı.

Ham husus ve enerjideki sunma sıkıntılarının yanı esna tedbir kesintilerinin 2022 senesinde da süreceğine müteveccih sinyallerin, global çapta kendisini yayınlayan efdal şişkinlik ortamının bu sene da bitmeme edebileceğini gösterdiğini kaydeden Uyan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Makroekonomik dengelerin değişmiş bulunduğu bu dönemde, Türkiye ekonomisinin de özlük iç dinamiklerinin etkisiyle enflasyonist baskılara maruz kaldığını görmekteyiz. Ancak öteki taraftan Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte kaydettiği yüzdelik 22 ve üçüncü çeyrekte sergilediği yüzdelik 7,4 düzeyindeki büyümeyle 2021 senesinde ağırbaşlı ortak repo performansı sergilemektedir. Artan aut istem ve ihracatçılara meydana getirilen desteklerle beraberce akan bariz tarafında da müspet ortak tabela bizi karşılamaktadır. 2021 yılı nihayetinde ülkemizin yüzdelik 10'lar mertebesinde ortak repo performansı göstermesi beklenmektedir. 2022 senesinde repo üstündeki belirleyici asliye etkenin aut istem olacağını düşünmekteyiz. Bu sebeple 2022'nin, efdal hariç satım rakamlarıyla akan dengede hâlâ ortak tomar düzelme kaydedilen ortak sene olmasını beklemekteyiz."

"Dijital kanallar ve tümleşik baş döndürücü kanallı stratejiler, 2022'de de en ehemmiyetli trendlerden birisi olacak"

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, sayısal bankacılığın, kullanıcı sayısı ve yararlanma yoğunluğunun sonuç senelerde kazanılmış bulunduğu ivmenin koronavirüs sürecinde hâlâ da arttığını vurguladı.

Dijital bölgede yetkinliklerini geliştirerek müşterilerinin mahsul ve servislere bedava ve okunabilen erişimini sağlayıcı ve yaşamı kolaylaştırıcı inovatif analizör üreten para kurumlarının müstevli sonrası devirde baş döndürücü hâlâ değerli olmasının belkili olacağını vurgulayan Uyan, "Dijital kanallar ve tümleşik baş döndürücü kanallı stratejiler, 2022'de de en ehemmiyetli trendlerden birisi olacaktır." dedi.

Uyan, bu sayede, hizmetlerin şişman bölümünün sayısal kendisine sunulmasından çevre iş yükü azalacak bulunan şubelerde, müşterilere maruz hizmetin kalitesinin ağırbaşlı derecede artacağını söyledi.

İnsan kaynağına bulunan ihtiyacın ise rastgele devir bulunduğu kıl oranı mihrak noktası olmaya bitmeme edeceğini tabir fail Uyan, "Çünkü maruz hizmetler sayısal ortama taşınıyor olsa da tamamı bu süreçlerin gerisinde insanoğlu emeğiyle ortaya çıkan teknolojiler ve analizör toprak alıyor. Bu sebeple gelecekte para sektöründe ‘rotası dijital, odağı insan’ olan, şu demek oluyor ki insancasına ilişkilerindeki çelimli yanlarına ek kendisine sayısal yönü de donanımlı olan, teknolojik alışkanlıkları yakından izlem fail çalışanlara hâlâ ortak tomar istem olacağını söyleyebiliriz." niteleyerek konuştu.

Uyan, piyasanın 2022 ajandasında bulunacak en ehemmiyetli maddelerin uygulayım bilimi yatırımları, alıcı deneyimi ve insanoğlu deposu yetkinliği bulunduğunu bildirdi.

Spesifik bölgelerde çalışkanlık yayınlayan FinTech'lerin yanı esna 2022'de acemi kurulacak bulunan sayısal bankaların tüketicilere antre yapacağı da düşünüldüğünde, bulunan bankaların müşterilerine sunmuş olacağı yalın, çabuk ve hal odaklı deneyimin baş döndürücü şişman ehemmiyet sunma edeceğinin aşikar bulunduğunu tabir fail Uyan, "Dijital dönüşümün, bugüne denli enli mahsul yelpazesi ve efdal alıcı sayısıyla ön plana çıkan bankaları ayrımlı ortak bölgeye götürmesi, 2022 senesinde hâlâ devim bilimi ortak bankacılık sahası göreceğimizin sinyallerini veriyor." dedi.

"Yeni ürün, yatırım vadelerinin uzamasına araştırma görevlisi olacak"

Ufuk Uyan, acemi konuşu modelin, ceninisakıt nema ortamı ile yatırımların desteklenerek büyümenin ve istihdamın sürdürülebilir bir vaziyete getirildiği, kompetitif kırat pozitif yanları ile ihracatın artırılması ve ithalatın düşürülmesi kanalıyla akan açığın akan fazlaya dönüştüğü ve nihayetinde aut borca bağımlılığın ortadan kaldırıldığı ortak makroekonomik müstevi sunmayı amaçladığını kaydetti.

Ekonomik repo ile koşut akıntı fail bankaların da bu süreçte acemi konuşu manken doğrultusunda gerçek piyasanın kalan talebine müstelzim cevabı vereceğini tamlayan Uyan, şöyleki bitmeme etti:

"Yeni devirde rastgele bankanın, özlük kadran ve olanakları doğrultusunda gerçek tüketicilere müstelzim finansman desteğini sağlayacağını düşünüyoruz. Kuruluşundan beri gerçek ekonominin çarklarının dönmesine yardım sağlayıcı ortak katılma para kuruluşu kendisine kılıç de rastgele devir bulunduğu kıl oranı acemi devirde de kaynaklarımızı gerçek piyasanın ve iklim ekonomisinin rüçhan gereksinimlerine yönlendireceğiz, aut tecim sektörleri bilhassa edinmek kıl oranı müşterilerimizin gereksinimlerini karşılayacak acemi mahsulat ihya çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz."

Uyan, bu noktada, iktisat yönetimi çeşidinden DOĞRU sürede açıklayan kırat korumalı TL yatırım enstrümanının bankacılık sektörünü müspet etkileyeceğini söyledi.

Tasarruf sahiplerinin döviz talebini ağırbaşlı oranda yıpratıcı bu ürünün, döviz mevduatlarından Türk lirası mevduatlara geçişleri sağladığını gördüklerini tamlayan Uyan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tasarruf sahiplerinin birikimlerini kırat hareketliliği karşısında esirgeme dibine düzlük bu ürünün, yatırım vadelerinin uzamasına araştırma görevlisi olacağını ve bankacılık sektöründeki döviz ve mehil uyumsuzluğundan kaynaklı riskleri azaltacağını düşünüyoruz. Döviz kurlarında istikrar oluşmasına araştırma görevlisi bulunan bu ürün, ortak taraftan gerçek sektördeki kırat risklerini azaltırken, öteki taraftan müşterilerin, bankacılık sektöründen hâlâ birebir faiz/kar biçimli Türk lirası finansman bulmasına da araştırma görevlisi olacaktır.

Kur korumalı yatırım ürünlerinin ayrımsız sürede yastık altı birikimlerin düzene girmesinde de ehemmiyetli gösteriş oynayacağını ve böylece bankaların ecnebi eşme gereksinimini minimal seviyeye indireceğini düşünüyoruz. Yeni devirde bankacılık sahası yükümlülükleri bünyesinde döviz cinsi varlıkların oranı azalıp Türk lirası cinsinden tutulan mevduatların oranı arttığında deli dolu ve pasifteki döviz uyumsuzluğunun da azalmasıyla beraberce bankaların dengelem yönetiminin hâlâ da kolaylaşmasını ve taşınmazlar dışı sendikasyon kredilerine bulunan ihtiyacın akla yatkın düzeylere inmesini bekliyoruz. Bununla beraberce kırat hareketliliğinin azaldığı, riziko göstergelerinin gerilediği senaryoda bankaların bulunan taşınmazlar dışı borçlarını restorasyon noktasında da zorlanmayacağını düşünüyoruz."

"Tarım, gezim ve erke kıl oranı ayrımlı sektörlerde penetrasyonumuzu artıracağız"

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, Kuveyt Türk kendisine kullandırdıkları görüntü miktarını müstevli devrinde artırmaya bitmeme ederek 2021'in üçüncü çeyreğinde 95 bilyon TL'ye çıkardıklarını bildirdi.

Yine üçüncü çeyrek sonu bakımından kemiksiz eş ortak geçmiş senenin ayrımsız zamanına layıkıyla yüzdelik 36 artırarak 1,4 bilyon TL'ye yükselttiklerini hatırlatan Uyan, bütün aktifleri 186,9 bilyon TL'ye, öz varlıkları 9,3 bilyon TL büyüklüğe yükselttiklerini tabir etti.

2021 yılını hedefleri paralelinde tamamladıklarını vurgulayan Uyan, 2022 yılına dair beklentilerini şöyleki açıkladı:

"2022 senesinde da çelimli dengelem yapımız, efdal deli dolu kalitemiz ve muvazeneli deli dolu kompozisyonumuzla ortak taraftan katılma para sektöründeki kılavuz kaptan konumumuzu sürdürürken, öteki taraftan bankacılık sektöründe evvela 10 veznedar arasındaki konumumuzu sağlamlaştırmaya bitmeme edeceğiz. 2021 senesinde bulunduğu kıl oranı 2022 senesinde da kaynaklarımızı gerçek piyasanın gereksinimlerine yönlendireceğiz, müşterilerimizin gerekseme duyduğu tamamı mahsul ve hizmetleri müşterilerimize en DOĞRU noktada sağlamaya bitmeme edeceğiz.

Finansman desteklerimizi çeşitlendirerek tarım, gezim ve erke kıl oranı ayrımlı sektörlerde penetrasyonumuzu artıracağız. Tüm bunları gerçekleştirirken ortak taraftan bankacılık sektöründen aldığımız piyasa payını artırırken, öteki taraftan katılma finansın bankacılık sektöründen almış bulunduğu payın artmasına da yardım sağlayacağız. Aktif kalitesi ve akışkanlık açısından sakınımlı yaklaşımımızı acemi yılda da sürdüreceğiz ve bu bölgede sektörden müspet yönde ayrışmaya bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler