USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kültür turizmi rotasındaki Şanlıurfa ve Gaziantep, bayram tatilinden umutlu

Barındığı zamanı değerleri ve biricik yerel lezzetleriyle sene süresince yüzbinlerce domestik ve ecnebi turisti ağırlayan Gaziantep ve Şanlıurfa'da, Kurban Bayramı tatili zımnında turizm hareketliliği bekleniyor.

Kültür turizmi rotasındaki Şanlıurfa ve Gaziantep, bayram tatilinden umutlu
05-07-2022 14:03
Gaziantep

Kurban Bayramı tatilini görmek talip vatandaşlar, zamanı ve kültürel değerlerinin beraberinde damaklarda unutulmaz tatlar bırakan dernekevi lezzetleri ile dikkati çekici Gaziantep ve Şanlıurfa'yı yeğleme ediyor.

Doluluk payı yüzdelik 80'ne vasıl Gaziantep ve Şanlıurfa'daki gezinsel işletmeler ise ağırlayacakları misafirleri düşüncesince hazırlıklarını sürdürüyor.

Gaziantep'te hem tarih bununla birlikte lezzet yolculuğu

UNESCO'nun gastronomi branşında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na müdahale etmiş olduğu Gaziantep'te, dünyaca adlı sanlı "Çingene kızı" mozaiğinin toprak almış olduğu Zeugma Mozaik Müzesi, Rumkale, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı, Gaziantep Kalesi ve hayvan bilimi bahçesi az daha aşırı sayıda gezilecek gezinsel düzlük bulunuyor.

Müzeleriyle ziyaretçilerini tarihte geziye çıkaran kent, ilkin baklava edinmek az daha 400'e DOĞRU kemirmek ve tatlıyı da tatma fırsatı sunuyor.

Tarihin el değmemiş noktası Şanlıurfa

Kültür ve liberalizm turizminin müşterek arada sunulmuş olduğu Şanlıurfa'da ise Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atılmış olduğu toprak kendisine söylenti edilen Balıklıgöl, "tarihin el değmemiş noktası" sanarak vasıflandırılan UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe, Karahantepe, mahruti kubbeli evleriyle bildik zamanı Harran ilçesi ve natürel güzellikleriyle uyanıklık çekici Halfeti, misafirlerin en aşırı ilişik gösterdiği bölgeler kendisine uyanıklık çekiyor.

Kentin ayrışık dernekevi yiyecekleri de ziyaretçiler kabilinden ilişik görüyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Soner Bacaksız, AA muhabirine, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla turizmcilerin umutlarının da yükseldiğini söyledi.

Kurban Bayramı nedeniyle tahsil edilen rezervasyonların arttığına ayraç fail Bacaksız, şunları kaydetti:

"Bölgemizdeki firez turlarına ilişik iyice fazla. Yaz aylarında Karadeniz'den sonraları firez turlarına en müşterek tomar istek yayınlanan toprak Güneydoğu'dur. Misafirlerimiz 2 yahut 3 akşam konaklamalı tatillerini bölgemizden kullanırken tatilin 9 güne çıkmasıyla şimdi levent boylu tatil planlarını hazırlamaya başladı. Bölgemizdeki otellerin doluluk oranlarına baktığımızda yüzdelik 80 civarında. Tatil haftasında yüzdelik 90'ların hesabına çıkmasını bekliyoruz. Gelen ziyaretçiler, müzelerimize iyice ilişik gösteriyor. Halfeti, Rumkale, Zeugma Antik Kenti ve Göbeklitepe bölgemizin öne çıkan ve ışıltılı görüşme yerlerimizdir."

"Şanlıurfa, ziyaretçilerini en iyi halde ağırlayacak"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da tatilin turizm düşüncesince müşterek nasip bulunduğunu söyledi.

İnsanların bayram nedeniyle müşterek firez turizmine çıkabileceklerini tabir fail Ayhan, "Kültür yolculuğuna çıktıkları devir en aşırı dem alacakları toprak Şanlıurfa'dır. Balıklıgöl, Göbeklitepe, Karahantepe ve Harran bölgesindeki zamanı değerleriyle Şanlıurfa ziyaretçilerini en iyi müşterek halde ağırlayacaktır. Kurban Bayramı tatilinde tamamı firez muhip insanlarımızı Şanlıurfa'ya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Lezzet ustaları da heyecanlı

Gaziantep'teki baklava üreticisi Levent Aktaş ise ziyaretçiler düşüncesince bayramda emek yapacaklarını belirterek, "Gaziantep gastronomi şehri olmakla bu arada zamanı manada aşırı zenginiz. Gelen ziyaretçilerimiz yemeklerini, tatlılarını yiyorlar, zamanı ve gezinsel yerlerini geziyor. Kentten ayrılırken ise yakınlarına baklava götürüyorlar." dedi.

Kebap ustası İbrahim Çadır da salgından sonraları geçmiş kere tepme bayram yaşayacaklarını tabir ederek, tatili okazyon bilici ziyaretçilerin gastronomi kentinin lezzetleri düşüncesince şehre atak edeceklerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler