USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kriminal incelemelerdeki materyallerin üretimi düşüncesince sanayiciye AR-GE desteği

Kriminal araştırmalarda geçer ve dünya dışından ithal edilen demirbaş ile sarfiyat malzemeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı kabilinden yerel sanayiciyi motivasyon düşüncesince SAHA EXPO'da tanıtıldı.

Kriminal incelemelerdeki materyallerin üretimi düşüncesince sanayiciye AR-GE desteği
13-11-2021 17:38
İstanbul

Kriminal tetkiklerde geçer ve diyar dışından ithal edilen demirbaş ile harcama malzemeleri SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Hibrit Fuarı'nda tanıtıcı Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı, bu mamüllerin yerel ve ulusal alegori üretilmeleri üzerine sanayicilere AR-GE desteği veriyor.

İstanbul Fuar Merkezi'ndeki fuarda kurulan Kriminal Daire Başkanlığı standında, kriminal tetkiklerde geçer pus izi malzemeleri, şahsi koruyan donanımlar, degaje meydan ışıklandırma lambası, şarjlı el projektörü, hareketli UV el feneri, fenomen noktayı inceleme çantası, baş döndürücü dalavere boylu erke kaynağı, iz tasrif sehpası (reprostad), "ninhydrin" ve "super glue" kabinleri kadar mahsulat toprak aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü İsmail Şahin, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, fuarda, ulusal kalkınma hamlesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öngörüsü ve öncülüğünde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun direktifiyle dışa bağımlılığı en organ düşürmek düşüncesince ithal ettikleri malzemeleri yerel üreticilere tanıttıklarını anlattı.

Geçmişte ithal edilen mamüllerin birçoğunu şu an yerel ve ulusal bir duruma getirdiklerini aktaran Şahin, bu mamüllerin elan nitelikli bulunduğunu ve Avrupa'da rakiplik ortamı sağlandığını belirtti.

Artık ithal edilen mamüllerin ihraç edilmeye başlandığına dikkati çekici Şahin, "İthal ettiğimiz demirbaş ve harcama materyallerin ortak kısmını burada sanayicilerimize, firmalarımıza gösteriyoruz. Burada elan geçmiş ürettiğimiz, ithal ettiğimiz materyallerin tanıtımını yaptıktan sonraları girişimciler, 'Evet ego bunu yapabilirim.' diyor. Biz bunlara rastgele muhtelif AR-GE desteğini veriyoruz. Gerçekten devletimizde bunu yapabilecek kalitede insanlarımız, mühendislerimiz mevcut." dedi.

Fuardaki kriminal inceleme aracının özelliklerinden de bahseden Şahin, kabahat meydana ulaştığında fenomen adına alelacele geçiş ettirilen aracın, uran donanımları yardımıyla suçun ki ve ya kimlerce gerçekleştirildiğine değgin endamsız müddette bilgelik verdiğini söyledi.

Bu bilgiyi anketör insanlara vererek, şüphelinin yakalanmasını sağladıklarını özetleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Burada tercih ettiğimiz tamamı mahsulat yerel ve milli. Avrupa'dan mevrut uzmanlar, 'Bu uzlaştırıcı neye istinaden, kesinlikle yaptınız?' diyorlar. Şu anda Avrupa'ya mevzuyla alakadar hem deneme hem bilgelik alegori ibret veriyoruz. Aracımızın içinde balistik, kimyevi tetkikat yapılabiliyor. Bununla alakadar çeker ocaklar var. İçinde drone sistemi var. Bir vakaya gittiğimizde bundan sonraları açıktan da fenomen yerinin görüntüsünü alabiliyoruz. İçerisinde rastgele muhtelif atış tarafını belirleme edecek kitlerimiz oluyor. Mesela ortak ikamet, iş noktayı ve ya taşıt olabilir. Bir kurşun darp ettiğinde, o merminin ne istikametten geldiğine, bunun kimler kabilinden yapıldığına değgin çalışmamızı aracımızı fenomen adına getirerek yapabiliyoruz. Aracımız 360 etap rastgele noktayı görebilecek alıcı sistemine sahip. Gördüğü bireyin kimliklendirmesini de yapabiliyoruz. Tamamen yerel ve ulusal imkanlarla, içindeki demirbaş yük ve kitler de yerel imkanlarla sanayicilerimiz kabilinden mamul aygıt ve edevatlardır."

Şahin, ulusal kalkınma hamlesi kapsamında dışa bağımlılığı azaltması, ülkenin gelişim göstermesi ve istihdamın çoğalması düşüncesince tamamı AR-GE çalışmalarını etme üzerine sanayicilerle firmalara dayanak noktası vermeye müheyya olduklarını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler