USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Korona virüsle mücadelede ilaç hamlesi: Faz- 2 çalışması tamamlandı

İstanbul Üniversitesi heparin üstünde meydana getirdiği formülasyon emekleri sonrası dünyada geçmiş defa kullanıldığı tamlanan müşterek teknolojiyle soluk kanalıyla meri ilaçla Covid-19'a hakkında müspet neticeler elde etti.

Korona virüsle mücadelede ilaç hamlesi: Faz- 2 çalışması tamamlandı
02-12-2021 11:16

Faz-2 emek harcamaları tamamlanan yayılmış tasarruf düşüncesince emek harcamaları devam eden ilaca bağlı İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek: “Biz tanıdık ilacı değişik eş yolla, değişik eş endikasyonla uyguladık. Mükemmel eş klinik çalışmayla bu bilgiye ulaşıldı ve dünyada ilk” derken çalışmanın formülasyonunu üstüne saha Doç. Dr. Ayca Yıldız Peköz: “Faz-2 klinik emek harcamayı tamamladık, hastaların bütünü metin yerine evlerine döndüler. Faz-3 çalışma onayını alıp bire eş başarıyı elde edersek, en geç 2022 ortaları derece aceleci tasarruf onayı alıp hastalara ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Türkiye'nin geçmiş özgün ilacı olması amacında azimle çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz” dedi.

Dünyayı tesiri dibine meydan Covid-19 pandemisiyle mücadele umum dünyada döllenme ve ilaç çalışmalarıyla bitmeme ederken İstanbul Üniversitesi'nden pandemiyle mücadelede aşırı ehemmiyetli eş aşama geldi. 16 şahsiyet eş ekiple meydana gelen çalışmada düşük-molekül-ağırlıklı heparin maddesinin okşayıcı buhar inhaler ile uygulanması şeklinde ilaç dinamik maddesinin akciğerde lazım otama edici etkiyi sağlamış bulunduğu görüldü. 2020 senesinde pandeminin ortaya çıkmasıyla çalışmalarına süregelen ekip, Covid-19'a erinç heparinin dozajlarında meydana getirilen çalışma sonrası dünyada geçmiş el uygulanmış bulunduğu tamlanan teknolojiyle formüle edilen eş çalışma ortaya koydu. Çalışmayla değerli neticeler elde edilmesi hakkında Sağlık Bakanlığı ile “klinik töre bilimi onayı” süreci başladı. İlacın formülasyon çalışmalarını Avrupa Birliği Doktora derecesini Cardiff Üniversitesi'nden 2005'te akciğerlere ilaç hedeflemesi dalında yazdığı tezle alan, etraflıca seneler akciğere ilaç hedeflemesi üstünde dinamik İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayca Yıldız Peköz yürütürken bu senenin gücük ay ayında klinik çalışma onayı da alındı. Klinik çalışmalarını karşıcı Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erelel önderliğinde ilaç, İstanbul Tıp Fakültesi'nde yatan güneş tacı virüs hastalarına uygulandı. Günde dü düze yerine okşayıcı buhar yöntemiyle maruz ilaç 40 fahri Covid hastası üstünde denenirken, 40 şahısda de ölçün otama süreci sürdürüldü.

Kullanılan Covidli hastalarda düzelme belirleme edildi

Her dü ekip hastalar da müvellidülhumuza saturasyonu değerlendirmesine layıkıyla daima strateji edilirken toy yöntemin uygulanmış bulunduğu marazlı grubunda, 10 günün böylelikle müvellidülhumuza saturasyonu değerlerinde ve öbür klinik bulgularda düzelme gözlendiği anlatım edildi. Özellikle henüz nazik halde bulunan hastalarda yürütüm kararında açık düzelme bulunduğu belirtildi. Geliştiren otama yönteminin uygulanmış bulunduğu 40 marazlı tedavileri başarıyla tamamlanarak evlerine gönderilirken, ölçün tedavisi devam eden hastalarda derin hizmet gerekliliği ve yaşamını kaybeden şahıslar bulunduğu görüldü. Tedavi sonuçlarında, çalışmanın Covid-19 virüsünün biçim açmış bulunduğu müvellidülhumuza gereksinimi problemini iri miktarda ortadan kaldırdığı ve muafiyet direnci elde eden hastaların iyileşebildiği gösterildi.

Faz-3 neticeleri değerli olursa 2022'de aceleci tasarruf onayı gelebilir

Faz-2 emek harcamaları tamamlanan ilaç ihya süreci düşüncesince Faz-3 etabı çalışmalarına geçilecek. Doç. Dr. Ayca Yıldız Peköz, Faz-2'de elde edilmiş değerli bulguların Faz-3'te henüz aşırı isim üstünde uygulanarak müspet ilerlemeler kaydedilmesi şeklinde en geç 2022 ortalarında ilaç için, Acil Kullanım Onayı'na müracaat gerçekleştirilebileceğini belirtti. Çalışma ise dünyanın en prestijli dergilerinden hakemli Pharmaceutics dergisinde “Early Effects of Low-Moleculer Weight Heparin Theraphy with Soft-Mist Inhaler for COVID-19-Induced Hypoxemia: A Phase IIb Trial” başlığı ile Ekim sayısında da toprak aldı.

“Biz tanıdık ilacı değişik eş yolla, değişik eş endikasyonla uyguladık”

Pandemi sürecinde meydana getirilen çalışmaların önemine nazarıitibar çekici İstanbul Üniversitesi- İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek: “Korona virüse erinç akciğeri korumamız icap ettiğini ve aşırı rahatlıkla akciğerde enfeksiyona sebep olup çın mesail oluşturduğunu biliyoruz. Erken devirde pnömoni, ARDS derece ölüme götürücü nedenler olabildiği derece geç devirde de fibrozis dediğimiz kimi sorunlara biçim açıyor, ki bu marazlı düşüncesince eş müddet sonraları ahiret yolculuğu demek. Geçen yıl mart ayından itibaren heparin tedavisinin kılıç de uyguladığını filhakika temelli konuşuyoruz. Bu molekülü normalde alışkanlık veya cilt dibine uyguluyoruz. Biz tanıdık ilacı değişik eş yolla, değişik eş endikasyonla uyguladık. Nasıl uyguladık; dudak ve bronş üstünden katılması ve doğrudan akciğere ulaşmasını sağlayarak akciğer dokusunda oluşacak bulunan fibrin molekülleri veya eş ekipman katılaşmayı karşılamak üzere inhaler çeşidine dönüştürüp uygulamayı sağladı” sanarak konuştu.

“Dünyada ilk, aşırı sevinçliyiz”

Çalışmanın hastalar üstünde müspet etkisinde bırakır oluşturduğuna nazarıitibar çekici Tükek: “Yoğun, hastaneye düzelmek mecburiyetinde bulunan ağırbaşlı pnömoni nâkil insanlara inhaler yolla bu otama uygulandı. Sonuçta bakıldı ki nitekim bu yolla otama uyguladığımız hastalar aşırı henüz dobra bir duruma geldi ve en azından henüz çirkin bir duruma gitmediler. Bu da hakkıyla sevindiriciydi hakeza eş molekülün bu halde kullanılarak Covid'de yarayışlı olması, ehemmiyetli kilometre taşlarından eş tanesiydi. Bu manada da aşırı sevinçliyiz. Mükemmel eş klinik çalışmayla bu bilgiye ulaşıldı ve neşriyat durumuna çevrildi. Dünya literatürüne kazandırıldı. Dünyada geçmiş benim bildiğim, Covid'de değil, ayrıksı bölgelerde da ilk. Şu anne derece heparinin bu halde uygulandığını ego duymadım. Sürecimizin hür kurullar kabilinden da müspet onama edilip neşriyat durumuna dönüşmesi bizi başkaca bahtiyar etti” dedi.

“İlacı dünyada toy bulunan eş teknolojiyle teneffüs eliyle vermeyi başardık"

Çalışmanın klinik süreçlerini yürüteç Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erelel: “Mevcut vermiş olduğumuz ilaçlardan eş tanesini; normalde kas, alışkanlık içine geçer not ilacı değişik eş şekilde, dünyada toy bulunan eş teknolojiyle teneffüs eliyle vermeyi başardık. Bunun kırıntı çapları incelendi, gaye dokuya derece gidip gitmediğine bakıldı ve değerli neticeler alındıktan sonraları fahri insanlarda kılıç bunun çalışmasını yaptık. Hastalık başladığı devir oluşan bizim inflamasyon dediğimiz ahali arasındaki tabirde 'akciğer filmimizde buzlu camlar oluştu, batar gelişti' sanarak tanımlanan bu safhada bu devri aşırı rahatlattığını gördük. Bu ilaç, bizim ön çalışmamızda o derece sansasyonel yerine ortaya print ki kılıç gerek istemez ilaç grubuna ağırbaşlı hastaları aldık. Aslında kılıç denktaş marazlı ağırlığında çalışmaya almış olsaydık aşırı henüz değerli sonuçlarımız olurdu. Biz bu çalışma ilacında şurası gördük; hastanede geçmiş 10 günce otama ile hastaların müvellidülhumuza ihtiyacının ortadan kalktığını, derin bakıma durum oranının olmadığını ve ağırlıklı bulunan müvellidülhumuza miktarlarının ve geçer not aygıt ağırbaşlılık derecelerinin azaldığını gördük" sanarak konuştu.

“İnsanlığa kazandırmış olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz”

Uygulanan tedavinin müspet sonuçlarına nazarıitibar çekici Prof. Dr. Mustafa Erelel: “Hastaların hipoksemi dediğimiz müvellidülhumuza değerlerini çelimsiz müddette düzelttik ve henüz er devirde taburcu olmalarına araştırma görevlisi olduk. Bu tahminî yüzdelik 75 hastamızda oldu. Kontrol grubu dediğimiz alışılmış tedaviyi meydan grupta ise ne eyvah ki yüzdelik 10 yöresinde hastamız derin bakıma görmek mecburiyetinde kaldı. Biz er fasıl neticeleri üstünde çalışıyorduk bu makaleyi yayına müheyya bir duruma getirdikten sonraları dünyanın dobra dergilerinden birine gönderdik. Gururla, dünyada geçmiş yerine geçerli bu tedaviyi Türkiye'de İstanbul Tıp Fakültesi'nde, Eczacılık Fakültesiyle bu arada yapmış olduğumuz eş çalışmayla topluma ve insanlığa kazandırmış olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Bunlar halis muhlis hastalarda uygulanabilir. Bu bizim Faz-2 dediğimiz eş çalışmanın ayağı, bunun ilaç durumuna gelip halis muhlis topluma ulaştırılabilmesi düşüncesince Faz-3 dediğimiz çalışmanın yapılması lazım. Eğer kılıç bu hastalara bu ilacı verdiğimiz devir hastanelere yatış sürelerini kısaltır, derin hizmet ihtiyacını azaltır, müvellidülhumuza ihtiyacını azaltırsak ki anca bulunduğu çalışmamızda gözüktü. Çok değerli eş otama uyguladığımızı ve şahısların çelimsiz müddette içtimai yaşamına döndüklerini görebiliriz. Bazen zorluklarla ara sıra kolaylıklarla bu bir duruma derece getirdik. Çok çın mali kaynakları zat imkanlarımızla kullandık” dedi.

“Faz-2 klinik çalışmasını da tamamladık”

Çalışmanın tahminî 2 salname eş sürecin ürünü olduğuna nazarıitibar çekici İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayca Yıldız Peköz: “Bu çalışma mart 2020 senesinde Covid pandemisi çıktığında başladı. Akciğerlere doğrudan teneffüs yollarından ilacı hedefliyoruz. Bu halde olduğunda aşırı henüz ıvır zıvır miktarlarda maddeyle kılıç akciğer hastalıklarını otama ediyoruz. Virüs teneffüs yollarına yerleşiyor ve oradan vücudumuzu bitiriyor. Tedavide mevcud kimi ürünleri taradık. Bunlardan eş tanesi de heparindi. Heparin bire eş vakitte 15 yıl ilkin Cardiff Üniversitesi'ndeki doktora tezimdi, akciğerlere heparin hedeflemiştik. Biz formülasyon tarafını hususi aerosol formuna getirip aşırı toy eş teknikle dünyada geçmiş el bizim gerçekleştirdiğimiz eş teknikle geliştirdik ve hocamıza doğrulama ettik. Çok güzel, değerli sonuçlarımız var, şu anda Faz-2 klinik emek harcamayı tamamladık. Totalde 80 hastayla çalıştık, bizim tedavimizi meydan hastaların bütünü metin eş halde evlerine döndüler ki ağırbaşlı olaylardan oluşuyorlardı. Solunumu biricik başına yapamayan, haricen destekle teneffüs sağlanan hastalardı. Bu ilacı uygulamayıp ölçün otama meydan hastalar da entübe hastalar ve zayiat oldu” ifadelerini kullandı.

“Akciğerlerdeki lokalizasyonu yüzdelik 50'nin üzerinde


Çalışmaya bağlı ilim verici ve Türkiye'de gerçekleştirmekten alım çalım duyduğunu anlatım fail Doç. Dr. Ayca Yıldız Peköz: “Solunum eliyle tahsil edilen mahsulat mevcut piyasada bizim ki değişik eş dizayn, değişik eş yürütüm sistemi. En yakını nebulizatörler ve Covid-19 pandemisinde İtalya'daki keyif mensubu kayıpları bu nebulizatörlerden oldu. Bizim aşırı henüz değişik eş teknolojiyle akciğerlere emektar sima teknolojiler dediğimiz nebulizatörlerden aşırı henüz eş tomar miktarda ilacı gönderebiliyoruz. Akciğerlerdeki lokalizasyonu yüzdelik 50'nin üstünde olmakta bu da aşırı iri eş gelişme. Biz çoğumuz bu ülkenin çocuklarıyız ego burada talih okullarda okudum. Türkiye'nin geçmiş özgün ilacı olması amacında azimle çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz. Her ne olursa olsun, şu anne derece da aşırı kapılar kapanmış oldu yüzümüze ama bu azimle, sabırla ilerleyeceğiz. Bu iri ekibin azmiyle geçmiş Türk mülkü özgün ürünü umum dünyaya kılıç çıkartacağız. Bizim başvurumuz Covid-19 semptomlarını yok etmede aldığımız eş onaydı Sağlık Bakanlığı'ndan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan Faz-2, ilerleyici günlerde bu onaylar da alınırsa öbür akciğer rahatsızlıklarında da kullanılabileceğini düşünüyoruz” dedi.

“2022'de aceleci tasarruf onayı alıp hastalara ulaşabileceğimizi düşünüyorum”

Faz-3 evresine müteveccih mütekellim Doç. Dr. Ayca Yıldız Peköz: “Faz-3 emek harcamaları filhakika şu anda en takıldığımız kısımlardan biri şimdiye derece dudak ağıza zat mali kaynaklarımızla bu etaba getirdik. Faz-3'te az buçuk henüz iri bütçelere gerekseme var, 300, 500 isim yahut binli kişilerle çalışmamız gerekiyor. Burada kimi desteklere ihtiyacımız olacak. O nedenden dolayı şu anda aşırı mutluyuz, gururluyuz. Eğer Faz-3 çalışma onayını alıp, klinik emek harcamaları tamamlarsak ve onda da bire eş başarıyı elde edersek 2022 yılının içinde bunu yapabileceğimizi düşünüyorum. 2022 ihtimal ortaları derece en geç, bence henüz er fark olabilir. Dolayısıyla aceleci tasarruf onayı alıp aceleci eş halde hastalara ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Biz toy eş öz bulmadık. Biz mevcud tedavileri düzem formunu değiştirip hastaya uyguladık ve bu Covid-19 endikasyonunda uyguladık. Tamamen toy eş teknoloji, dünyada da geçmiş el kullanılacak bulunan eş teknoloji. Makalemiz aşırı prestijli eş ilim dergisinde yayınlandı. Yaklaşık 7 impact faktörü bulunan eş dergide yayınlandı. Bu da ne buyurmak oluyor; dünyada bundan sonraları bu geliştirmiş olduğumuz ürünü tanıdı, rüştümüzü ülke haricinde da kanıtlama ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.



Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

İLGİLİ HABER
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Omicronla ait endişelerimiz var Prof. Dr. Tevfik Özlü: 'Omicronla ait endişelerimiz var'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler