USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kavurucu sıcaklara dikkat: 'Kalp krizi riski sıcak havalarda artıyor'

Son günlerde hava sıcaklıkları yüksekliğiyle dikkat çekerken uzmanlar uyarıyor. Prof. Dr. Kadriye Kılıçkesmez, “Kalp krizi riski sıcak havalarda naşir ki artıyor fakat bunun yanı sıra önsezi rahatsızlığı bulunan hastaların bu havalarda aşırı henüz tetik olması gerekiyor.

Kavurucu sıcaklara dikkat: 'Kalp krizi riski sıcak havalarda artıyor'
27-07-2022 11:06
Meteoroloji uzmanları sonuç günlerde kalan sıcaklara huzur uyarılarda bulunurken etibba başta his hastalıklarının sıcak havalara dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kent Hastanesi Kardiyoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Kadriye Kılıçkesmez de his krizi riskinin sıcak havalarda artabildiğini belirtti. Prof. Dr. Kılıçkesmez, Covid-19'un kalbe etkisine bağlı konuşurken Covid ahir insanlarda dert kaynaklı oluşan vaziyetlere müteveccih bilim verdi.

“Kateter laboratuvarımız 24 vakit işlev veriyor”

Hastanede meydana gelen çalışmalara müteveccih mütekellim Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kent Hastanesi Kardiyoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Kadriye Kılıçkesmez, “Tüm dünyada ve vatanımızda his rahatsızlıkları ölümün en yoğun nedeni, önceliğimiz çabuk hastalara dahil etmek. 7 çağ 24 vakit usulüyle kateter laboratuvarımız işlev veriyor. Bu hizmeti tatil, neşe kesintisiz hiçbir ayırt etmez değme devir sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra baş döndürücü karambol girişimler; kap değişimleri, kapaklara mavra girişimleri vb işlemlerin hepsini laboratuvarımızda yapıyoruz. Çok derinliğine zamandır kapanık olan, alışılagelen yöntemlerle açılamayan, cerrahi dahil sıfır yada edinmek istemeyen hastalar düşüncesince uyguladığımız ortak yöntem; süreğen bütünsel oklüzyon. Her dü dizi yada kasıklardan girerek bu damarları açıyoruz. Bu değme merkezde meydana getirilen ortak prosedür değil, bunu burada başarıyla sürdürüyoruz. Hastanın göğsü açılmadan başta faziletli riskli hastalarda aort kapaklarını kasıktan girerek değiştiriyoruz. Kateter laboratuvarı yerine maaş tören düzeni sayımız biricik masada 500 kabilinden söyleyebilirim” dedi.

“Kalp krizi riski sıcak havalarda editör ki artıyor”

Sıcak havaların kalbe tesiri üzerinde açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Kadriye Kılıçkesmez, “Kalp krizi riski sıcak havalarda editör ki artıyor ancak bunun yanı sıra his rahatsızlığı bulunan hastaların bu havalarda baş döndürücü şimdi tetik olması gerekiyor. Kalp hastalarına önerebileceğim tavsiyelerden bazıları; sıcakta baş döndürücü ortak tomar kalmamak, ferah likit tüketmek, tuzlu gıdalar tüketmemek. Kalp krizinin en ehemmiyetli bulgusu; döş ağrısı ancak değme hastada döş ağrısı olmayabileceğini aşina edinmek lazım. Nefes darlığı, kötülük hissiyle, başağrısı hissi olabiliyor. En karakteristik semptomu; döş ağrısı bu da bası biçiminde neymiş hastanın üzerinde göğsünde ortak ciddiyet konmuş gibi, göğsüne, sırtına, kollarına, çenesine vuran ortak dert biçiminde oluyor.

Pandemi zamanında his krizleri ne eyvah ki baş döndürücü arttı. Covid olup ayrımsız sürede his krizi nâkil baş döndürücü hastamız oldu. Kalp krizi riski ve his rahatsızlığı riski bu hastalarda arttı, artmaya da bitmeme ediyor. Covid nâkil ortak hastanın rahatsızlığı geçirdiği devre ve covid sonra his rahatsızlığı riskinin emektar dönemlere mucibince şimdi yükselişte bulunduğunu görüyoruz. Bu mevzuda başta hatırlatmak istiyorum; gine pandemi yükselişte ancak bu kardiyolojik şikayetleri mevcut çabuk hastayı hastaneden ırak tutmamalı” ifadelerini kullandı.

“Eskiye mucibince baş döndürücü şimdi ortak tomar görüyoruz”

Covidin kalpte oluşturduğu etkilere bağlı değerlendirmelerde mevcut Prof. Dr. Kılıçkesmez, “Damar tıkanıklığı riskini artırıyor, başta hastanın güneş tacı bulunduğu devirde pıhtılaşma hali arttığı düşüncesince his krizi riski de artıyor. Bunun yanı sıra his kasını da epilepsi miyokardit dediğimiz ortak bir hale niçin olabiliyor, bunu da baş döndürücü yoğun görüyoruz. ek yerine da his yaprakçıkları ortada likit toplanmasına niçin olabiliyor. Bu durumların hepsini ayrı ayrı covid hastalarımızda, ayrı ayrı zamanlarda gördük. Hastalara da bir çok aşırı devir soruyorum, andıran sürede Covid geçirdiniz mi sanarak birçoğunun da geçirmiş bulunduğunu görüyoruz” sanarak konuştu.

“Uyurken, su içerken zorlanıyorum”

Damar tıkanıklığı problemini geçirdiği operasyonla atlatan 61 yaşındaki İhsan Öz, “Omzumda dert başladı yürürken, koşarken göğsümde dert hissettim. Göğsümde dert hissedince hastaneye kardiyoloji kısmına başvurma ettim. Gittiğim etibba Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kent Hastanesi'ni başvuru ettiler. Burada harekât 3 vakit sürdü, Kadriye hocam ve kadrosu mükemmel. Buraya gelirken minibüse binemiyordum, uyurken, su içerken zorlanıyorum” biçiminde konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler