USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Karlı ve buzlu yolda yürümenin püf noktaları

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Cansabuncu, karlı ve buzlu zeminlerde düşmeler sonrası meydana mevrut ortopedik yaralanmaları karşılamak düşüncesince ayakkabıdan yürümeye, zeminden ağırlık taşımaya denli değme şeye uyanıklık edilmesi icap ettiğini söyledi.

Karlı ve buzlu yolda yürümenin püf noktaları
11-03-2022 09:47

Özellikle buzlu ve karlı zeminlerde yürürken ihtimam edilmesi müstelzim gerçek unsurları sıralayan hususi Medicana Bursa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Cansabuncu, şunları kaydetti:

"Ayakkabı seçimi düşüncesince en önce akıllıca ekipmanlarla akın etmek lazım. Ayakkabılar ilkin açık tabanlı olmalı, arızasız ve yalçın sıfır maddelerden mamul ayakkabılar elan güzel müşterek tutunma sahası sağlayacaktır. Ayakkabılar bileğinizi sarmalı, böylecene fut bileği burkulmalarından da sakınabilirsiniz. Yürüme türüne de ihtimam edilmeli. Ayakların yere berk bastığından sakıncasız peyda etmek düşüncesince ıvır zıvır ve yoğun adımlar atılmalı. Ayaklar dışa akıllıca çevrilerek penguen seçimi yürüme türü dengenin elan havadan sağlanmasına araştırma görevlisi olacaktır. Basılacak döşeme seçimi de gelişigüzel bilinçlilik denli önemlidir. Karlı havalarda buz dokunabilecek temiz ve yalçın zeminlerden kaçılması gerekir. Karın elan okşayıcı bulunduğu zeminlerde ve çim denli buzlanmayı yıpratıcı zeminlerde akın etmek sizleri düşmelere erinç koruyacaktır. Eğimli yollardan ve merdivenlerden inerken adımlarımızı biricik hiç ve berk basarak kaybolma kaymadığını arama edin. Mümkünse yanlardaki korkuluklardan dayanak noktası alın. Kaygan zeminlerde yürürken başkaları ceplerde olmamalı. Bu hem dengenizi elan havadan sağlamamızı sağlar aynı zamanda müşterek sukut yerinde tılsım almanızı kolaylaştırır. Yürürken dü elimizin mahmul olmamasına ihtimam edin. Mümkünse minimum müşterek elimiz boşta olmalı. Denge kontrolü düşüncesince ağırbaşlı cisimleri ve evlatları kucakta taşımamaya ihtimam göstermeliyiz."
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler