USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kar festivali ayrımlı illerden binlerce kişiyi Hakkari'de buluşturdu

2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 2 çağ devam eden festivale katılanlar, kar voleybolu, kar raftingi, yamaç paraşütü, adlı sanlı sanatçıların konserleri ve Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun gösterileriyle doyasıya eğlendi.

Kar festivali ayrımlı illerden binlerce kişiyi Hakkari'de buluşturdu
07-02-2022 13:28
Hakkari

Güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığı sebebiyle erinç ve itimat ortamının bünye edilmiş olduğu Hakkari'de bu sene 4'üncüsü planlı kar festivali, Türkiye'nin ciharıyek yanından ve taşınmazlar dışından binlerce kişiyi buluşturdu.

Valilik, Hakkari Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının desteği ile 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 5-6 Şubat'ta planlı festival, dip ilgi gördü.

Soğuk havaya karşın Hakkarililerin yanı esna kaç ilden, İran ve Irak'tan gelmiş olarak festivale eklenen binlerce kişi, muhtelif gösteriler, kar raftingi, yamaç paraşütü, kar voleybolu ve güreş kabil etkinliklere katılarak eğlendi.

Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu ile Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösteri sunduğu, dengbejlerin ve adlı sanlı sanatçıların konser verdiği festivalde vatandaşlar, türküler eşliğinde halaylar çekip ski yaparak unutulmaz anlamış olur yaşadı.

"Hakkari'de sahn var"

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, AA muhabirine, soğuk havaya karşın site sakinlerinin yanı esna ayrımlı illerden, İran ve Irak'tan baş döndürücü sayıda ferdin festivale katıldığını söyledi.

Festivalin etkinliklerle, konserlerle komple kırcı geçtiğini tamlayan Akbıyık, şunları kaydetti:

"On binlerce insanımız buraya geldi. Çeşitli spor ve raks gösterileri sunuldu. Yılmaz Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi, Reng-i Hakkari, Gece Yolcuları katıldı. Müthiş indinde curcuna oldu. Hakkari mutlu, Hakkari'de sahn var. İnşallah bu hayat, değme güneş hâlâ dobra olacak. Tüm Türkiye'yi Hakkari'ye bekliyoruz. Hakkari, şita sporlarının merkezi olacak, çekicilik merkezi durumuna gelecek. Tüm Türkiye'den ilgi de bunu gösteriyor. Teleferiğimiz, 6 bin m. pistlerimiz, otelimiz değme obje hazır. İnşallah doğacak zamanlarda hâlâ dobra olacak."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise binlerce gencin, çocuğun indinde arada olduğu, baş başa ski yaptığı, geleceğe alın duydukları itimat ile ümidi indinde arada paylaşmış olduğu hususi indinde devir diliminde olduklarını söyledi.

Kentte erinç ve itimat ortamının bünye edilmesiyle gençlerin ayrımlı beklentilerinin ön plana çıktığını tamlayan Karaaslan, bu doğrultuda kurulan tesislerin çocuk, avrat ve gençlerle dolup taşmasının ehemmiyetli ve kıymetli bulunduğunu vurguladı.

Hakkari'deki ski merkezinin bölgenin çekicilik merkezi durumuna geldiğini, Şırnak'tan, Diyarbakır'dan baş döndürücü sayıda ziyaretçiyi ağırladığını dile getiren Karaaslan, Valilik koordinesinde, İl Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor müdürlüklerinin iş birliğiyle yılda 10 bin çocuğa ski eğitiminin verildiğini aktardı.

Kentin yatırımlar sebebiyle şişman indinde değiş ve inkılap yaşadığına dikkati çekici Karaaslan, şu şekilde konuştu:

"Hakkari'de ski yapmayan kalmasın göz açısıyla baş başa gençliğe müteveccih baş döndürücü ehemmiyetli indinde projenin gerçekleştirilmiş olduğuna da şehadet ediyoruz. Bu sayının artırılması, buradaki zeki evlatların keşfedilmesi ve bu tesislerden ulusal sportmen sayısının yükseltilerek bizlere dünyada alım çalım yaşatacak kaç gençlerin çıkmasını amaçlayacak hedeflerimiz de var. Vatan düşüncesince dünya sınırlarında ve hudut ötesinde şişman indinde savaş veriliyor. Eğitimden sağlığa, adil etraflı amme hizmetlerine derece İstanbul'da, İzmir'de ne var ise Şırnak'ta, Hakkari'de o olsun anlayışıyla maruz baş döndürücü ehemmiyetli indinde savaş var."

Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ise akıbet zamanlarda kâffesi dünyada seçenek gezim türlerinin yaygınlaştığını, şita turizminin öne çıktığını belirtti.

Hakkari'nin maksut şartların hepsini adına getirdiğini aktaran Ağacanoğlu, "Yüzde 88'i dağlık bulunan indinde iliz. Derin vadileri, faziletkâr zirvelere ehil ve dip kar alıyor. Karın yerde kalma süresi 6 kocaoğlan buluyor. Hakkari, turizmde büyümekte bulunan indinde şehir. Dışarıdan yatırımcılar da buraya dönük durumda. Bu etkinlikler ilin ekonomisine de ulama sağlıyor." dedi.

"Hakkari emniyetsiz dobra indinde yer"

Festival düşüncesince İstanbul'dan mevrut Yekta Ünalan, şehrin coğrafyasına fanatik kaldığını ve her insanın bu güzelliği görmesi icap ettiğini söyledi.

Bütün şita sporlarının şehirde yapılabileceğini aktaran Ünalan, "Çoğu ülkede göremeyeceğiniz indinde manzarayla karşılaşıyorsunuz burada. Dünyanın en dobra dağlarının bulunmuş olduğu indinde bölge. Hakkari, başta şita turizmini tercih edenler için, dağcılık ve natür sporlarıyla uğraşanlar düşüncesince emniyetsiz dobra indinde yer. Bölge insanı baş döndürücü misafirperver. Herkese burayı görmeyi öneririm." ifadelerini kullandı.

Van'dan mevrut Kübra Başaran ise "Festivali baş döndürücü övdüler, baş döndürücü düşkünlük ediyordum ama indinde kabil kader olmuyordu. Burada olmaktan baş döndürücü mutluyum. Türlü kabil eğlenceler var. Çok kalabalık, insanoğlu mutlu. Dostane, erinç komple indinde düzlem var. Zaten mukteza bulunan da bu. Umarım bu aktiviteler daima bitmeme eder. Etkinliğin burada yapılması ayrı indinde güzellik." niteleyerek konuştu.

Zeynep Aydın da il dışından kaç ferdin kente geldiğini anlatım ederek, "Festival baş döndürücü dobra geçti. İnanılmaz eğlenceli. Hava soğuk ama memleketimizin müşterilerini sıcakkanlılığıyla herkesi ısıtıyor. Herkesi buraya bekliyoruz. Festival bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Şehrin hem yapısını bununla ortak imajını değiştiriyor. Bu curcuna dostluğa, barışa işlev ediyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler