USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı açım töreni

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "PLM tasarımcılıkta toy müşterek kavram. Çok toy müşterek evren var. Biz bunu TUSAŞ'ta yaşıyoruz. Sıfır kilometre mühendislere bu sistemi öğretiyoruz. Bu cümle müşterek hars dönüşümü." dedi.

İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı açım töreni
29-01-2022 10:04
Istanbul

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarına fazladan destek sunar vereceklerini belirterek, "Bu dünkü dünyayı, bu çoluk çocuk sökerler zaten. Bizim de ihtiyacımız mevcut onlara. On yılda nihayetlenen tayyare projeleri ihvan dü yıllara indi, iniyor. Çünkü toplantıya icap kalmıyor." dedi.

Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarı açma töreninde meydana getirdiği açıklamada, Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarının az buçuk simgesel bulunduğunu fakat baş döndürücü şişman öneminin bulunduğunu tabir etti.

Ürün Yaşam Döngüsü Yönetiminin (PLM) tasarımcılıkta dünkü ortak terim bulunduğunu tamlayan Kotil, "Çok dünkü ortak evren var. Biz bunu TUSAŞ'ta yaşıyoruz. Sıfır kilometre mühendislere bu sistemi öğretiyoruz. Bu meslek ortak hars dönüşümü. Bir şeyi elektronik ortamda A'dan Z'ye yapmak." ifadelerini kullandı.

İTÜ Hava ve Uzay Araçları Tasarım Laboratuvarına fazladan destek sunar de vereceklerini dile getiren Kotil, "Bu dünkü dünyayı, bu çoluk çocuk sökerler zaten. Bizim de ihtiyacımız mevcut onlara. On yılda nihayetlenen tayyare projeleri ihvan dü yıllara indi, iniyor. Çünkü toplantıya icap kalmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Ardımızda 250 salname sınama ve deneyim var"

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da Türkiye'de, ayrıca bölgede, üniversite-sanayi iş donanmasına en şişman önemi sağlayan ve buradan ek kıymeti faziletkâr en ortak tomar çıktıyı elde fail pedagoji bilimi kurumu olduklarını tabir etti.

İyi yetişkin herhangi ortak birim numara İTÜ mezununun ilerleyici zamanlarda Türkiye’nin istikbaline istikamet vereceğinin altını çizen Koyuncu, bu öğrencilerin Türkiye'nin vizyonunu ve bellik kıymetini yukarı sıralara taşıyacak işlere imza atacağını dile getirdi.

Koyuncu, "Özellikle Cumhuriyet döneminde, ülkemizin uran manada büyüme göstermesine yardım sunanlar herhangi ortak devir İTÜ’lüler beli ve artık da olmaya bitmeme edecektir. Bunu baş döndürücü dobra biliyoruz. Çünkü ardımızda 250 salname ortak sınama ve deneyim var." niteleyerek konuştu.

Uçak ve Uzay Aracı Tasarım Laboratuvarının rüçhan amacının Uçak ve Uzay Mühendisliği lisans öğrencilerine, başta akıbet sınıfta aldıkları dü dönemlik yukarı dozaj dizayn derslerinde ve gine dizayn projeleri üstünde çalışırken, onlara kusursuz kuvvetli ortak düzentileme ortamı iletmek bulunduğunu vurgulayan Koyuncu, "Yeni kurulan laboratuvarımızda öğrencilerimiz, en aktüel mühendislik yazılımlarının beraberinde Boeing, Rolls-Royce, TUSAŞ kabilinden şirketlerde makbul ve Siemens yazılımı bulunan PLM programını tanıyıp öğrenebilecek, bu sayede mesleksel hayatlarına hâlâ kuvvetli ve birikimli yerine başlamaları muhtemel olacaktır." yorumunu yaptı.

"Endüstri 4.0 düşüncesince yenilikçi teknolojileri en dobra halde kullanacak istihdam gücüne ihtiyacımız var"

Siemens Endüstriyel Yazılımlar Türkiye Direktörü Alper Başer ise ortak mühendislik ve uygulayım bilimi firması yerine Türkiye'de hâlâ ortak tomar mühendis yetişmesine katkıda bulunmayı en ehemmiyetli sorumluluklarından bir tanesi yerine gördüklerini tabir etti.

Başer, Türkiye'deki mühendis sayısını artıracak bulunan çalışmalara dayanak vermeyi önemsediklerini aktararak, "Bu sebeple bu projede ülkemizi baş döndürücü sayıda olgun mühendis kazandıran İTÜ ile teşrikimesai yapmanın bizim düşüncesince hususi ortak büyüklük bulunduğunu tabir buyurmak isterim. Ayrıca Türkiye'nin uygulayım bilimi merkezi bulunan TUSAŞ kabilinden vatanımızda ehemmiyetli ortak boşluğu kapanacak ortak dijitalizasyon projesinde hâlâ yeğleme yapılmak biz düşüncesince ortak alım çalım vesilesidir." dedi.

Bugün dünyada havacılık ve gök dalında baş döndürücü ağırbaşlı ortak rakiplik olduğunun altını çizen Başer, "Hava ve gök araçlarının baş döndürücü çelimsiz sürelerde ve çalışan ortak halde tasarlanıp üretilmesi gerekiyor. Bunu fakat sayısal teknolojilerle sağlayabiliyoruz. Her devir dile getirdiğimiz kabilinden Endüstri 4.0'ı ve dijitalizasyonu sadece yenilikçi teknolojilerle sağlayamayız. Bu teknolojileri anlayacak ve en dobra halde kullanacak ortak istihdam gücüne de ihtiyacımız var." dedi.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler