USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: Avrupalı ve Amerikalı firmalar tedarikte Çin namına Türkiye'ye dönüyor

İTO Başkanı Avdagiç, "Artık nice Avrupalı ve Amerikalı şirket, Çin'de üretimi yahut Çin'den tedbir seçeneğini ağırbaşlı halde sorguluyor. Akrep ve yelkovan, tek bulunmadığı denli Türkiye ve Türk hususi sahası lehine dönüyor." dedi.

İTO Başkanı Avdagiç: Avrupalı ve Amerikalı firmalar tedarikte Çin namına Türkiye'ye dönüyor
14-10-2021 11:09
İstanbul

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, icra ettiği bağlanmış açıklamada, dünyada evvela taşımalık ve navlun fiyatlarının yükseldiğini, demin de ağırbaşlı müşterek erke krizi yaşandığını kaydetti. Tüm bu krizlerin, Batılı ekonomilerin tedbir zincirlerinde bundan sonra eğreti değil, mihman müşterek sorgulamayı gündeme taşıdığını tamlayan Avdagiç, global geçmiş hizmet maliyetlerdeki artışın Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarına yaklaşan müşterek pozisyona ehil bulunan Türkiye düşüncesince ağırbaşlı müşterek rakiplik pozitif yanları da sağladığını aktardı.

Avdagiç, "Kovid-19 öncesi, müşterek konteynerin Şanghay'dan Los Angeles'a nakliyesinin maliyeti kısaca 1.600 dolardı. Bugün, ayrımsız rotada navlun düşüncesince ödenecek satmaca tutarı, birlik 20 bin dolar. O da akıllıca gereksiz taşımalık bulacak genişliğinde şanslıysanız Lojistik uzmanlarına göre, Noel tedariki telaşının arkası sıra sene sonuna akıllıcasına bahis konusu rota düşüncesince fiyatlar müşterek hacim inebilir. Konteynerde​​​​​​​ 1.600 dolarlık fiyatlara değişmek ise bundan sonra müşterek hayal. Sonuç bakımından bundan sonra nice Avrupalı ve Amerikalı şirket, Çin’de üretimi yada Çin’den tedbir seçeneğini ağırbaşlı biçimde sorguluyor." değerlendirmesinde bulundu.


“Akrep ve yelkovan, on paralık bulunmadığı genişliğinde Türkiye ve Türk hususi alanı lehine dönüyor”

Akrep ve yelkovanın on paralık bulunmadığı genişliğinde Türkiye ve Türk hususi alanı lehine döndüğünü tamlayan Avdagiç, "Türk gerçek dalının Kovid sonrası zamanın hâlâ elan başlangıcında oranla değerli müşterek depar belgesi yakalaması akıbet basamak sevinme verici. Hükümetin, hususi bu piyasanın yakaladığı çabuk aksiyonu sürdürülebilir duruma bildirmek düşüncesince bugüne genişliğinde almış olduğu tedbirlere yenilerini ekleyeceğine inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Avdagiç, uzmanların emtia, navlun ve akıbet namına erke krizinin yarattığı maliyet artışları karşısında Batılı ülkelerin, Çin'den tedbir stratejilerini gözden geçireceğine inandıklarını kaydetti.

Türkiye’nin bu pozitif yanları mihman duruma dönüştürülebileceğini tamlayan Avdagiç, bunun izlerinin görülmeye başlandığını vurguladı.

"Çinliler yavuz faziletkâr navlun fiyatlarına karşın Amerikan şirketlerinin hâlâ Çin’den ithalatı elbette avantajlı bulduklarını soruyorlar." ifadelerini kullanan Avdagiç, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin akıbet çağda Amerika ve Avrupa pazarına müteveccih ihracatında gözlenen faziletkâr biçimli artışlar, bizlere layıkıyla bu değişimin fut sesleridir. Konjonktür, global tedbir zincirinde çelimli müşterek 'hub' olmaya odaklanması dair Türkiye’ye değme zamankinden elan çelimli kaçırılmaz müşterek vesile sunuyor. Türkiye de bu fırsatı, hem hükümetin durumunda politikalarıyla, tıpkı zamanda sanayicisinin taleplerdeki artışı karşılayacak biçimde şimdiden başladığı envestisman ve marketing stratejileriyle lehine çevirecektir, mihman duruma dönüştürecektir. Bundan zerrece şüphemiz yok."

"Küresel ekonomide Kovid-19 krizinden art devir yolculuğunda riskler artıyor"

İTO Başkanı Avdagiç, global ekonominin, Kovid-19 krizinden art devir yolculuğunda risklerin arttığını tabir etti.

Avdagiç, şu ifadeleri kullandı:

"Uzmanlar evvel olarak, hükümetlerin ve biçim bankalarının bu ağdalı problemlerin çözümüne odaklanmış yöntem setleri oluşturmalarının aciliyetine ayraç ediyorlar. Ancak endamsız vadeli nema düşüncesince pandeminin arama dibine katılması iri ehemmiyet taşıyor. İkinci olarak, derinliğine vadeli üretkenliği artırmaya çalışırken, endamsız vadeli talebi beslemek düşüncesince edepli ayara ehil müşterek maliye politikasının gerekliliği öne çıkıyor. Tamamlayıcı yöntem setinde üçüncü öge ise, servet politikası. Tümden olmasa da endazeli müşterek akçasal sıkılaşmanın gerekliliği arasında olmakla birlikte, yükselen enflasyonun arama altında tutulması çabaları, edepli bedel müstelzim müşterek sürece ayraç ediyor."

Öncü göstergelerin Amerika ve Çin özellikle peyda etmek kıl payı evren genelinde yükselen enflasyonla birlikte, nema ivmesinin de kilo verdiği sinyalini verdiğini aktaran Avdagiç, İngiltere'deki konuşu faaliyette de ivme kaybının sertliğini artırırken, tedbir zinciri aksaklıkların Avrupa'nın en iri ekonomisine ehil Almanya'yı da menfi etkilediğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler