USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İstihdam teşvikleri 'sade ve etkin' yapıya kavuşturulacak

"2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"na göre, istihdam teşviklerine bağlı hasiyet değerlendirmesi yapılarak teşvikler "sade ve etkin" ortak yapıya kavuşturulacak.

İstihdam teşvikleri 'sade ve etkin' yapıya kavuşturulacak
27-10-2021 09:45
Ankara

"2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nda, istihdam teşviklerinin "sade ve etkin" müşterek yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

AA muhabirinin 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan icra ettiği derlemeye göre, aktüeryal dengenin gözetilmesi şekli ile toplumsal düzenlilik sisteminin etraflıca dönemli finansal sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, toplumsal sigorta prim tabanı genişletilecek, düzene antre kolaylaştırılacak ve denetimler kanalıyla mekanizma etkinleştirilecek.

İstihdam teşviklerine bağlı hasiyet değerlendirmesi yapılarak teşvikler basit ve devim bilimi müşterek yapıya kavuşturulacak.

Bu teşviklerin etkinlikleri gözden geçirilerek, bulunan teşviklerde mükerrerliğe etmen bulunan icraat ve birbirini dışlayan kuru teşvikler belirlenecek, teşvik sisteminde sadeleştirmeye müteveccih icraat yapılacak.

Sosyal düzenlilik sisteminde denetleme uygulamaları geliştirilecek ve çeşitlendirilecek, riziko odaklı denetleme uygulamaları yaygınlaştırılacak.

Gelir İdaresi Başkanlığından alınacak verilerden ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı data tabanında arazi meydan verilerden yararlanılarak yapılacak analizler sonucunda riskli bulunduğu belirlenen kesim ve iş yerlerine müteveccih hesaplı denetimler yaygınlaştırılacak.

Kayıt dışı istihdam ve eşya dışı ücretle elan devim bilimi müşterek biçimde savaşım edilecek.

Kayıtlı istihdamın artırılmasının kuvvet bulunduğu sektörler belirlenerek, sektörlerin niteliğine akla yatkın eşya dibine kabul etme uygulamaları geliştirilecek.

Özel sektörde devim bilimi sigortalıların prime esasi hasılatının müşterek eski ayak tabanı göre, yüzdelik 20 ve üstünde azalması yerinde bilgilendirme gayeli endamsız ileti gönderilecek.

Yapılan analizler sonucu, eşya dışı istihdam ve fire sevap bildirimi konusunda, riskli bulunduğu kestirim edilen işverenlere müteveccih bilgilendirme gayeli mektuplar gönderilecek.

Prim tahsilatları artırılacak, toplumsal düzenlilik sisteminin devim bilimi müşterek yapıya kavuşturulması sağlanacak.

Prim borçlarının izleme ve tahsilatı devim bilimi müşterek biçimde uygulanarak prim gelirlerinin artırılması sağlanacak.

Çiftçiler ve mevsimsel devim bilimi ekincilik işçileri kadar senenin belli aylarında sağlık elde edenlere müteveccih hususi prim ifa dönemleri belirlenecek.

Sosyal Güvenlik Kurumunun enformatik sistemleri güçlendirilecek. Bilgi güvenliği ve şahsi verilerin korunması amacıyla altyapının güçlendirilmesi sağlanacak.

Hastalık hadise türünde hesaplı iş göremezlik raporlarının bizatihi namına ödenmesine bağlı yazılım emek harcaması yapılacak.

Engelliler ile dinç ve hanımefendilerin iş gücüne iştirakı artırılacak

Programla topluluğun hepsi kesimlerine kişiye şayan iş fırsatlarının sunulması ile ilkin avrat ve çoluk çocuk peyda etmek kıl payı hususi siyaset müstelzim grupların istihdamının artırılması hedefleniyor.

Bu doğrultuda, hususi siyaset müstelzim grupların iş gücüne ve istihdama katılımları artırılacak.

Özel siyaset müstelzim gruplara elan kalifiye müşavirlik hizmeti sunulabilmesi amacıyla iş kulüpleri ve bu kulüplerden yararlanan isim sayısı artırılacak.

Kadınların iş gücü endüstrisine katılımlarını kolaylaştırıcı ve istihdamlarını artırıcı icraat geliştirilecek.

Gençlerin iş gücü endüstrisine deli dolu katılımları desteklenecek ve istihdam edilmeleri kolaylaştırılacak.

Staj, girişimcilik ve işbaşı terbiye programlarının etkinleştirilmesi kanalıyla gençlerin işe geçişleri kolaylaştırılacak.

Engellilerin iş gücüne iştirakı ve istihdamı artırılacak. Bu amaçla şahıs işini kuranlara dayanak verilmesine bitmeme edilerek deli dolu iş gücü alanı programlarından elan çok yararlanmaları sağlanacak.

İş sağlığı ve güvenliği dalında planlı hizmetlerin hasep ve verimliliğinin artırılmasına müteveccih icraat yaşama geçirilecek.

Bu alanda, ilişik kuruluşlar çeşidinden birleşen verilerin biricik müşterek data tabanına aktarılmasını, iş yerlerinden alınacak verilerin belirlenmesini ve hepsi bu verilerin iş kazası ve cümle hastalıklarını önleme odaklı kullanılmasını gerçekleştirme edecek müşterek mekanizma geliştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler