USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

İsmail Kartal: 'Daha dirençli, taraftarın beklediği Fenerbahçe’yi oluşturuyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Altay maçının peşi sıra kol adına hâlâ dirençli ve taraftarın beklediği Fenerbahçe'yi oluşturduklarını tabir ederken galibiyeti taraftarlara bağış etti.

İsmail Kartal: 'Daha dirençli, taraftarın beklediği Fenerbahçe’yi oluşturuyoruz'
19-01-2022 23:34

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe evinde Altay'ı 2-1 yenik etti. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, tahsil edilen yengi ile ilgili, ”Taraftarlarımız bugün buraya gelmiş şekilde dört başı mamur takımıma, oyuncularıma ve bana baş döndürücü ehemmiyetli müşterek dayanaklık eylemek verdiler. Onlara baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Gerçekten bugün onlara ihtiyacımız vardı, yegâne müşterek menfilik yoktu. Bundan esbak maçlarda bulunduğu kabil negatiflik yoktu. Bunu ego hafta arası onlardan istemiştim, onlar da cevap verdiler. Bugün ekipman şekilde ihtimal baş döndürücü elleme oynayamadık fakat 1-0 geriye düşmesine karşın geriden gelip kazanmasını bildik. Kazanmak düşüncesince yaptığımız adım ve değişimlerle öfke ve inançla baş döndürücü şimdi ayrımlı da kazanabilirdik fakat son şekilde tashih eylemek önemliydi. Bu galibiyeti Fenerbahçe'nin görkemli taraftarına bağış ediyoruz” dedi.

”Daha dirençli, taraftarın beklediği Fenerbahçe'yi oluşturuyoruz”

Devre ortada soyunma odası konuşmasına da yer veren Kartal, ”Soyunma odasında yaptığım konuşmalara alışığım. Bu statta baş döndürücü maçlar yaptım ve rahattım orada. Kendimden emindim. Bu maçı kazanacağımızı da düşünüyordum. Oyuncularımıza çabucak ne oynamaları gerektiğini, futbolu rahat, kendilerine güvenerek, bu işin keyfini alarak 5'e 2 oynarız ya onun kabil afiyet alarak oynamalarını istedim. Kulaklarınızı herhangi müşterek şeye tıkayın, kendiniz kabil ayak topu oynayın, görmüş olacaksınız gollerde gelecek, buna tehlikesiz olun dedim. Yaptığımız değişimlerle oyuncularımın şimdi girintisiz çıkıntısız çabuk olmalarını istedim. Buna karşın oyunumuzun temposu düşük. Pas hızını arttırmamız gerekiyor. Kopuk kopmuş oynadık fakat ikinci nısıf şimdi kemiksiz oynadık. Hastalıktan ve sakatlıktan dönen arkadaşlarımız var. Bunlar şimdi yeterli değil. Geçen hafta ekipman savunmasını oldukça elleme yaptık, atılım sahasında doğurucu değildik. Yavaş ağır oraları geliştireceğiz. Biraz götürümlü olmalıyız. Daha derneşik şimdi dirençli taraftarların beklediği Fenerbahçe'yi yapmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

”Desteği dört başı mamur takıma yayacağız”

Taraftarın İrfan Can Kahveci'ye desteğine yer veren İsmail Kartal, ”Dün bu statta müşterek matbuat toplantısı düzenledim. Bana İrfan Can Kahveci'yi sormuşlardı. Türkiye'de müteaddit adet İrfan Can Kahveci mevcut demiştim. Onun kabil oyuncular baş döndürücü az yetişiyor. Ben onun değerini bilici müşterek fen direktörüm. Kendisiyle Samandıra'da baş döndürücü konuştum. Onun şimdi dişi olabileceği arazi düşüncesince konuştuk. Bugün de oynadığı futbolla dört başı mamur tribünler namına dayanaklık eylemek verdi. Bundan ötürü baş döndürücü bahtiyar oldum. İnşallah bunu dört başı mamur takıma yayacağız” diyerek konuştu.

”Takımı sahiplenerek sahada savaşacak oyuncular lazım”

Takımda dokuzuncu haset bulunduğunu tamlayan Kartal, "Samandıra'da kalıyorum. Sürekli oyuncularımla uygun kol toplantıları yapıyorum, onları kandırma etmeye çalışıyorum. Onların Fenerbahçe'de ayak topu oynamanın ne eyitmek olduğunu, ne denli kıymetli olduklarını ve bu formayı giydiklerini anlatıyorum. Bir takımdaşlık, beraberlik ilişkinlik duygusuyla burayı sahiplenerek, sahada savaşacak oyuncular lazım. Oyuncularım hakkıyla baş döndürücü istekli. Bunun düşüncesince baş döndürücü bahtiyar oldular. Bugün taraftarın onlara müşterek el vermesiyle baş başa baş döndürücü bahtiyar oldular. İkinci nısıf şimdi kemiksiz pozisyonlara girdik. Mesut'un ağrıları yok, oldukça mıhlı ve elleme durumda. Mesut da bizim evren çapında baş döndürücü ehemmiyetli müşterek oyuncumuz. Oyuna sonraları girdi belki, apayrı karşılaşma 11 başlar, bizim kaptanımızdır. Bir ekibi ve aktörleri saymak lazım. İşimiz bu. Göreve gelmeden öncede bu oyuncuların niteliklerini bilici müşterek insanım. Antrenman ve maçlarda da analizlerde de kimin nerede ne vereceğini aşina olmak dört başı mamur fen direktörlerin görevidir. Bazen siz kafanızda oyunun gidişatına mucibince müşterek yazı yapıyorsunuz bazı bazı de tutmuyor. O devir da diyorsunuz, yapmış olduğunuz tadilat olmadı. Bugün tuttu baş döndürücü şükür oyuncularımı kutlama ediyorum” dedi.

”Fenerbahçe şekilde herhangi müşterek maçı tashih eylemek düşüncesince hazırlanıyoruz”

Takımın başına geldiğindeki yaşananlara yer veren İsmail Kartal, laflarını şöyleki tamamladı:
”Beni Fenerbahçe camiasından, taraftarlarından, nice insanoğlu çeşidinden telefonum kilitlendi. Mesajlar geldi. geleceğiz takıma dayanaklık eylemek vereceğiz diye. Ben bunun elektriğini almıştım. Bu baş döndürücü dobra oldu. Biz Fenerbahçe toplumu en çetince günlerde bütünlük olduğumuzu gösterdik dört başı mamur dünyaya. Bugün de itici havada hafta arası bulunmasına karşın vefakâr Fenerbahçe taraftarları gelip desteklediler, onlara minnettarım. Sivas maçı çetince müşterek maç. Kar yağışı bekliyor bizi. Yüksek rakım, çetince müşterek deplasman. Biz Fenerbahçe şekilde herhangi müşterek pik tashih eylemek düşüncesince hazırlanıyoruz. Yarından itibaren en sağlıklı, en elleme oyuncularla Sivas maçına çıkıp, ordan da 3 nokta kabul eylemek düşüncesince savaş edeceğiz. Bence bu yengi mental şekilde ruh bilimsel şekilde oyuncularıma müşterek nebze öz güvenlik kattı. Soyunma odasında hacısı hocası baş döndürücü mutlu. Herkeste kazanmanın vermiş bulunduğu devlet vardı. Bu beraberlik beni bahtiyar ediyor. Eksiklerimiz var, şimdi yeterli değiliz. Taraftarları bahtiyar eylemek düşüncesince biraz karşılaşma kazanmamız gerekiyor.”

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe Kartalla önce galibiyetini aldı Fenerbahçe Kartal'la önce galibiyetini aldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler