USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş dünyası temsilcileri, Bakan Nebati ile buluşmayı değerlendirdi

İş dünyası temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde müşterek araya geldikleri güruh çıkışında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

İş dünyası temsilcileri, Bakan Nebati ile buluşmayı değerlendirdi
11-12-2021 23:44
İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde iş dünyası, gerçek bölüm temsilcileri ve STK başkanları ile buluştu. İş dünyası temsilcileri, derinti çıkışında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 6 saati hayli ortak derinti yaptıklarını belirterek, halis muhlis sistem örgütleri, iş dünyasının ayrımlı bölüm temsilcileriyle ortak arada bulunduklarını söyledi.

Gerek gerçek sektörden gerekse mal sektöründen de katılımların bulunduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“60’ın üstünde ortak iştirak vardı. Yapıcı ortak derinti oldu. Katılımcı demokratlık ve danışma açısından biz düşüncesince bu derinti aşırı önemliydi. Herkes problemlerini aralık kısıtı yapılmaksızın uygun aktarabildi. Sayın Bakan bunların hepsini dinledi ve hamiş aldı. Sayın Bakan bizlere derinti öncesinde hem bulunan görüntü aynı zamanda acemi iktisadi programla ait bilgilendirme yaptı. Ham öz fiyatlarındaki artış, medikal şirketlerin ödemeleri, kamuya iş önleyen şirketlerin durumu, alacakları, KDV alacakları üzere nice öz gündeme geldi. Sayın Bakanımızın hepsi sorunlarımızla ilgileneceği ve hal odaklı çalışacağı kanaati edindim. Çok dişi ortak derinti oldu. İnşallah türkiye ve sektörler açısından âlâ olur.''

Yeni iktisadi modele bağlı istifham üstünde Hisarcıklıoğlu, bununla ait biraz diya ile bilgilendiklerini, detaylarını gitgide öğreneceklerini söyledi.

"Şeffaflık süresince aşırı kupkuru yanıtlar aldık"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ise ''Her şeyin konuşulduğu, Bakanımızın görüşlerini açıklamış bulunduğu ve soruları yanıtladığı ortak derinti oldu. İş dünyası açısından bahsetmek isteyip de lal olmadı. Bakanımızın iş insanı olması da emeksiz diyalog kurmamız açısından önemliydi. Ülkemizde rastgele ortak bilinçlilik elleme olmayabilir ancak istihsal bitmeme ediyor, tedbir zinciri kopmadı. İhracatımız elleme gidiyor, bankacılık sistemimiz iyi. Fakat dövizde bunlarla ahenkli sıfır ırak ortak karışık görünüm var. Neye ihtiyacımız var niteleyerek yönelttiğimiz bilinçlilik ise bulunan kazanımlardan arka gitmeyeceğimize ilişkindi. Acaba kapital kısıtlamaları olacak mı, dövizlerle ait ortak bilinçlilik düşünülüyor mu, belirsizlik. Bunlara yanıtlar aldık." dedi.

Olpak, şunları söyledi:

"13 kesir bulunan doların 9’a mı ineceği, 14’e mi çıkacağını düşünmeyi iş dünyası istemez. Bunları konuştuk ve gördüğümüz görünüm şu, erte sabahleyin kişilerin ortak şeyleri değiştirmesi belkili değil ancak şu 7 saatin özetinden mevrut belirgin ki başıboş piyasadan rastgele ortak biçimde arka aşama atılması ve olamaz müdahaleler yapılması bahis konusu değil. Yakın tarihimizde de elhak olmadı. Kaç kez doğrulama ederek sorduk. Büyüme modelimiz konuşuldu. Enflasyon ehemmiyetli başlığımız, az şişkinlik faziletli nema eskiden gerçekleştirilmişti, güvene ihtiyacımız vardı, Sayın Bakan'da bu itimatı gördük. 3,5 senedir kendisi icra vekili yardımcısı namına elhak içimizdeydi. Herkes Bakan baya bu ifadeleriyle bitmeme ettikleri sürece dayanaklık etmek olacağını da söyledi. Şeffaflık süresince aşırı kupkuru yanıtlar aldık."

"Sektörel mesail masaya yatırıldı"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise "Ülkemizin en çelimli sanayicileri ve firmaları geldi, Bakanımızın 2 saatlik sunumunda ülkemizin çelimli ve kırılgan yanları aşırı kupkuru anlatım edildi. Herkes gır aldı, ego hamiş aldım 42 iş adamımız gır aldı. Herkesin aşırı kalburüstü fikirleri var. Sektörel mesail masaya yatırıldı. Bakanımız hepsini hamiş aldı ve derinti böylelikle edim verdi." niteleyerek konuştu.

Asmalı, yazışma kanallarının önemine değinerek, "Bakanımızın sorunları detaylıca bilmesi ve merakı iş dünyasında artı ortak hasiyet bıraktı. Bu tür yazışma kanallarının rastgele ortak devir belirgin olması; meydana getirilen ve tahsil edilen kararların sahadaki uygulaması noktasında önemli. Yaşanan sorunları gerçek bölüm temsilcilerinin iletmesi açısından bu fırsatlar kalın pıtrak dile getirilmeli. Ekonomi kapalılık ikrar etmiyor, geçer hamiş lisan ve idrak yönetimi aşırı önemli. Bakan akıl aşırı kupkuru ve anlaşılır ifadeleri kâr basamak önemli. Kur behemehâl ihracatçıyı özendirmeli ve öngörülebilir olmalı." dedi.

"Öneriler ve endişeler dile getirildi"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de "Son basamak içimiz ve gönlümüz şen ortak derinti çıkışındayız. TİM namına pandemiden ahir çağda ihracatta başarılarla ülkemizin yüzünü güldürdük. Bakanımızın da açıklamış bulunduğu acemi manken faziletli nema ve az akan açık. Bunu sağlayacak yegâne sav da ihracat. Biz de şu anne genişliğinde bunu destekledik. Konulan hedefleri geçtik. Bundan kâr basamak mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Gülle, şunları söyledi:

"Kafamızdaki birtakım sorular ve TL’deki oynaklıkların giderilmesi, azaltılmasıyla ait görüşlerimiz, önerilerimiz edim buldu. Bakan as aşina olduğumuz, bildiğimiz birisi. Kendisini bekâr bırakmadan destekleyeceğimizi anlatım ettik. Enflasyonla uğraş dair da dayanaklık etmek vereceğiz. 2022’de yakaladığımız ritmi bitmeme ettireceğiz. Daha faziletli ortak kıyasla ihracatımız ithalatımızı karşılayacak. 8 sayaç rastgele ortak birimizi kulaktan birbirimizden aşırı faydalandığımız ortak derinti oldu."

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç de aşırı yararlı ortak derinti bulunduğunu belirterek, "Herkes beklentilerini, acemi çevrim hedeflerini ortaya koydu. Öneriler ve endişeler dile getirildi. Çok şümullü ortak lakırtı böylelikle Türkiye’nin istihsal ve dış satım ağırlıklı politikasının aşırı hâlâ çalışan ortak biçimde önümüzdeki çağda sürdürüleceği üstünde kupkuru ortak fotoğraf ortaya çıktı. Evet, birtakım müşkülat var ancak makroekonomik göstergelere bakılınca hakkıyla burada aşırı akıllıcasına ve sıhhatli ortak dekor var." dedi.

Avdagiç, Türkiye’nin 2022’de aşırı hâlâ dosdoğru ortak ekonomide ve enflasyonu arama dibine münfail olacağını belirterek, "Toplantıya gelirken bazılarımızın eş bulunduğu endişelerin dağıldığını öngörüyorum. Daha ümitli ve kâr odaklı ortak sürece gidiyor olduğumuzu gözlemledim. Bu toplantıların bitmeme edecek olması da Türk iş dünyası düşüncesince müspet ortak adımdır." niteleyerek konuştu.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise “Bakanımız, icra vekili yardımcılığı zamanında de bizlere aşırı araştırma görevlisi olup, sorunlarımıza elinden geldiği desteği veriyordu. Bugün de 60’ın üstünde sanayici, ihracatçı, tüccar, yetiştirici arkadaşımız burada. Ticaretin bulunduğu rastgele ortak kesimden kişi var. Ben KOBİ’lerle ait sıkıntıları gündeme getirdim. Şu anda rastgele ortak kesimden gır düzlük arkadaşlarımız halis muhlis hüzünlerini dile getirmiştir ve Bakan as de notlarını aldı.“ dedi

İlerleyen günlerde acemi toplantıların da olacağını kail Baran, “Ekonominin rastgele ortak alanıyla değişik da derinti yapılacak. Elimizden mevrut desteği vermeye müheyya olduğumuzu ilettik Bakanımıza. Problemlerimizin yanı sıra artılarımız var. Pandemi sürecinde bunu öğrendik. Sorunlarımızı biliyoruz, konuşarak çözeceğiz. Herkes içindekini gizlemeden, aşikâre söylüyor." halinde konuştu.

“(Banka umumi müdürleriyle toplantı) O planlanacak”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, dişi ve elleme ortak derinti bulunduğunu belirtti.

Bakan Nebati’nin vezneci umumi müdürleriyle doğacak hafta ortak araya gelip gelmeyeceğine bağlı istifham üstünde Akben, ''Söyledi. Artık o planlanacak. Birçok çırçıplak maşer kuruluşuyla görüşmeler yapacağını söyledi. Bunu rastgele ortak daim bu arada göreceğiz inşallah.'' dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ise doğacak süreçte hedeflenen acemi üretim, istihdam ve dış satım yolundaki Bakan Nebati’nin çalışmalarına güvendiklerini söyledi.

Şu anda en şişman gündemin şişkinlik bulunduğunu anlatım fail Aydın, bununla ait ayrıntılı görüşmeler yapıldığını, şu anda dış satım ve istihdam ile büyüyen ekonomide hedeflenen verilere en endamsız müddette ulaşılacağını dile getirdi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da göz başkanlarının gır aldığını belirterek, “Sayın Bakanımız içtenlikli namına 1 saatin üstünde lakırtı yaptı. Neler yapılacağını anlattı. Şu anda elleme ortak diyalog bünyesinde ortak derinti yapıldı.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler