USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İngiltere, Rusya'ya müteveccih mali ve ticari yaptırımları genişletiyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiliz hükümetinin Rusya’ya müteveccih acemi mali ve ticari yaptırımlar uygulayacağını söyledi.

İngiltere, Rusya'ya müteveccih mali ve ticari yaptırımları genişletiyor
28-02-2022 20:42
Londra

İngiliz parlamentosunda mütekellim Bakan Truss, Rus ekonomisine huzur uygulanacak yaptırımların dü boyutu olacağını belirtti.

İngiltere, Rus gemilerinin limanlarına erişimini zecir sonucu aldı

Truss, en önce Rus mal kurumlarının paunt cinsinden ödemelerinde sayışma endüstrisine erişimlerinin engellemesi üzere acemi bitirme alanlarının oluşturulduğunu anlattı.

Rusya'nın hep ticaretinin yüzdelik 50'sinden fazlasını Amerika doları ve İngiliz sterlini üstünden yaptığını vurgulayan Bakan Truss, Amerika ile koordineli biçimde uygulanacak yaptırımların Rusya'nın evren ile tecim yeteneğine dokunca vereceğini kaydetti.

Bakan Truss, önceki evrede Rusya’nın önde mevrut üç bankasının (VEB, Sovcombank ve Otkritie) kâffesi varlıklarının dondurulacağını, ileriki günlerde de kâffesi Rus bankalarının varlıklarının dondurulmasının planlandığını aktardı. Truss, şu biçimde bitmeme etti:

"Mevzuatın ikinci parçası bulunan yaptırımlar, ortak paradigma nazik sektörde Rusya'ya ihracatı yasaklayacak. Bu, mikroelektronik, denizcilik ve yönleme ekipmanları kabilinden yukarı düzem teknolojik ekipmanları içerecek. Bu, Rusya'nın askeri, sınai kabiliyetlerini bloke edecek ve gelecek senelerde Rusya ekonomisi üstünde ortak ağırlık oluşturacak."

Truss, Rusya'ya huzur muteber yaptırımların Rus şirketlerini aşırı serbest ortak bölgede ve nazik sektörlerde izole edeceğini söyleyerek, "(Yaptırımlar) kâffesi Rus şirketlerini - ki bu üç milyondan ortak tomar şeriklik eyitmek - İngiltere kapital piyasalarına erişmekten soyutlama edecek." ifadesini kullandı.

Gelecek çağda İngiltere'nin Rusya'ya yaptırımlarının tedricen şimdi da artacağını dile getiren Truss, "Gelecek haftalarda, Donbas'taki Rus işgali altındaki yerlere ve Beyaz Rusya'ya şimdi ortak tomar müeyyide uygulanması ve Rus mevduatlarının İngiltere bankalarında sınırlandırılması dair şimdi ortak tomar kombinezon yapılacak." halinde konuştu.

Rus oligarkların varlıklarının da yakından inceleneceğine ayraç fail Truss, "Oligarkların evlerine, yatlarına ve hayatlarının gelişigüzel yönüne odaklanarak amaç listemiz üstünde çalışmaya bitmeme edeceğiz. Ayrıca ferda Ekonomik Suçlar Yasası'nı çıkaracağız." dedi.

Rusya'nın kişmiri mal ibra yollarının da engelleneceğine ayraç fail Truss, "Bu ağız ağıza oligarkın pis parasını İngiltere'den atmakla ilgili. Rus ekonomisini ve engellenmeyen dünyanın Rus gazına bağımlılığını boğazlamak düşüncesince G7 müttefiklerimizle baş başa çalışmaya bitmeme edeceğiz. Putin'i anne sağlık kaynağından yoksun edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Rusya Merkez Bankası ile akçasal işlemler yasaklanıyor

İngiliz hükümetinden meydana getirilen açıklamada, ülkede ferdî ve kurumsal adına Rusya Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı ile ait akçasal işlemlerde bulunulmasının yasaklandığı, Rusya'nın İngiliz mal piyasalarına erişiminin kısıtlanmasına bağlı ortak paradigma değişmeyen alındığı bildirilmişti.

Açıklamada, Rusya'nın, döviz cinsinden rezervlerinin İngiltere'nin müttefikleri kabilinden muteber akçasal yaptırımların tesirini azaltacak biçimde kullanmasının engellenmesinin amaçlandığı ve İngiltere ile Rusya ortada yukarı düzem ve nazik önemdeki ekipmanların ticaretinin şişman miktarda kısıtlanmasını içeren ortak paradigma müeyyide sonucu alındığı da kaydedilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler