USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İngiltere Premier Lig futbolcularının performansına Türk teknolojisi dokunuşu

Sporcuların adale performanslarını denetlemek düşüncesince giyilebilen teknolojiler geliştiren Neurocess firması, İngiltere Premier Lig takımları kabilinden yeğleme edilmeye başlandı. Firma gözünü deminden de Amerikan Ulusal Futbol Ligi ve F1 takımlarına çevirdi.

İngiltere Premier Lig futbolcularının performansına Türk teknolojisi dokunuşu
15-12-2021 11:29
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgilendiren kuruluşu TÜBİTAK'ın yardımıyla 2016 senesinde kurulan Neurocess firması, hevesli sporcuların idman analizini türlü biyosensörlerden mevrut verilerin kullanımıyla yaparak, performanslarını ve fizyolojik durumlarını gözlemleyebilen ve mümkün pot risklerini hesaplayan giyilebilir birlikte verim geliştirdi. Türk gençlerin kurduğu firma, elan sonraları TÜBİTAK'ın KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında da desteklendi.

Neurocess Kurucu Ortağı Erhan Ertan, AA muhabirine, şirketlerini üniversiteden yetkilendirilmiş olabilir olanaksız kurduklarını, beden geliştirmeyle ilgilenen ve aşkın yüklenme zımnında sakatlanan arkadaşları zımnında hakeza birlikte uygulayım bilimi ihya neticesinde aldıklarını söyledi.

Cihazın kısaca 6 salname Ar-Ge neticesinde ortaya çıktığını tamlayan Ertan, "Biz, elektromiyografi sensörleri (EMG) teknolojisi geliştiriyoruz. EKG'ye enine boyuna benzeşim birlikte teknoloji. Kalp ritmini ölçmeye hadim EKG nice ad kabilinden biliniyor. EMG de kasın elektriksel aktivasyonunu ölçmeye hadim sensörler. Bu teknolojiyle hevesli sporcuların hakkında idman öncesinde sensörler yapıştırılıyor. Daha sonraları kaslarının ne denli güçlü, ne denli sıska olduğu, hakkında ne denli ağırlık binmiş bulunduğu ve ne denli bitap bulunduğu kabilinden analizler yapıyoruz. Buradan da sakatlıklarının önüne geçmeye çalışıyoruz ve idman performanslarına değgin birtakım dijital, dijital veriler sunuyoruz." dedi.

"Önceliğimiz sakatlıkları önden kestirim etmek"

Ertan, geliştirdikleri hızla gelişen teknolojinin dü ayrımlı yararlanma hedefi olduğuna ayraç ederek şu şekilde konuştu:

"Birincisi, sporcuların performanslarını izleme ederek hem o performansın ilerletilmesini sağlıyoruz bununla beraber sakatlığı engelleyici birtakım algoritmalar sunuyoruz. Hangi kasların, ne denli bitkin olduğuna bakıyoruz. Ona göre, 'Sporcunun bu kası güçsüz, burayı geliştirmesi lazım.' yada 'Bu antrenmanda buraya aşkın yükleniyor.' diyoruz. Birinci önceliğimiz sakatlığı önden kestirim edebilmek. İkinci namına da hastalıklı sporcunun sahaya dönmesini er kılmaya çalışıyoruz. Sporcuların sahaya devir süreçlerinde esasen sakatlanma riskleri enine boyuna yüksek. Tam namına apiko olduktan sonraları bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu, sporcuların başarısını aşkın etkiliyor. Sporcular ağır maaşlar alıyorlar. Hem gereksiz ödenen maaşlar kulüplere zorluk bununla beraber otama harcamaları ağır nukut tutuyor. Dolayısıyla gerçekte iş kaybını minimuma indirmeye çalışıyoruz."

İngiltere'de de ofisleri bulunduğunu ve önceliklerinin küresel piyasa bulunduğunu kail Ertan, "Şu anda İngiltere Premier Lig'de nice spor kulübüyle barışma yapmış durumdayız. İngiltere ve Avrupa'daki iri liglere yatırımlarımızı artırıyoruz. Hedef kitlemiz namına gerçekte orayı belirlemiş durumdayız. Dünyanın ve İngiltere'nin önde mevrut kulüpleri cihazımızı kullanıyor. Neredeyse gelişigüzel idman evveliyat ve sonrasında yada sakatlanmış sporcuların takiplerinde bizim cihazlarımızdan yararlanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Ertan, cihazın evvel namına futbolda münteşir namına kullanıldığını fakat İngiltere'de ragbi takımlarından da ağır uyanıklık görmeye başladıklarını dile getirerek, "Düzenli müşterimiz bulunan futbol ve ragbi takımları var. Şu anda NFL ve F1 takımlarıyla da haberleşme halindeyiz." bilgisini verdi.

Teknolojilerinin hepsi spor dallarında ferah ferah kullanılabileceğini vurgulayan Ertan, cihazdaki sensörlerin, sporcuların izleme edilmesi müstelzim adale gruplarına uygulandığını ve maksut alana yerleştirilebildiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler