USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İnek sağarak kuvvetlendirdiği bileğiyle evren üçüncüsü oldu

Diyarbakır'da bebek yaştan beri inek sağarak bileğini güçlendiren ve 3 sene önceki kabiliyeti keşfedilen ulusal sportmen Gülçin Altınay, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.

İnek sağarak kuvvetlendirdiği bileğiyle evren üçüncüsü oldu
07-12-2021 13:05
Diyarbakir

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde canlı ve hayvancılıkla uğraşan ailesine 12 yaşından beri inek sağarak dayanak bulunan Gülçin Altınay, bu sayede bileklerini güçlendirdi. Altınay, kestirmece 3 sene ilkin kabiliyetini keşfeden okuldaki gövde eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle güç güreşiyle ilgilenmeye başladı.

Kendi kategorisinde girmiş olduğu ayrışık müsabakalarda elde etmiş olduğu başarıların peşi esna Türkiye Şampiyonası'nda 1'inci bulunan Altınay, ulusal formayla katılmış olduğu Romanya'nın başkenti Bükreş'te 27-28 Kasım'da planlı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 21 gözyaşı altı canlı kızlar 60 kilo sağ kolda üçüncülük elde ederek, tunç madalyanın sahibi oldu.

Altınay, AA muhabirine, 11. sınıfta okurken gövde eğitimi öğretmeninin motivasyon etmesiyle güç güreşi branşıyla tanıştığını belirterek, katılmış olduğu sınıflar ve okullar arası ile Türkiye müsabakalarında ayrışık dereceler elde ettiğini söyledi.

Son yerine katılmış olduğu Dünya Bilek Güreş Şampiyonası'nda 3'üncü bulunduğunu özetleyen Altınay, başarısında inek sağmanın şişman oranı bulunduğunu aktardı.

Altınay, çocukluğundan beri hayvancılıkla uğraşan ailesine iane ettiğini, ahır temizlemenin beraberinde annesine iane buyurmak düşüncesince günde dü kere inek sağdığını anlatarak, "Güne katıksız egzersiz yerine inekleri sağmak ve altlarını temizlemekle başlıyorum." dedi.

Teknik, taktik ve masa antrenmanı yaptığını Altınay, inek sağmayı sürdürdüğü düşüncesince kollarının güçlendiğini, bunun indinde egzersiz da yapınca paradigma kaslarının elan baş döndürücü güçlendiğini söyledi.

"İnek sağmaya bitmeme edeceğim"

Altınay, ilkin senelerde bayıla bayıla yapmadığı, müşterek dezavantaj yerine görmüş olduğu inek sağmayı, elde etmiş olduğu başarıların peşi esna müşterek yarar yerine görmeye başladığını kaydetti.

"Katıldığım yarışmada şampiyonluğu neredeyse kaçırdım lakin müşterek elan ki şampiyonada ülkeme evren şampiyonluğunu getireceğim. Önümde müşterek bökelik var. Kollarımın elan da güçlü olması düşüncesince inek sağmaya bitmeme edeceğim. Hem sporuma baş döndürücü yardımı olmakta aynı zamanda anneme araştırma görevlisi oluyorum." diyen Altınay, hocalarına ve ailesine alım çalım yaşattığı düşüncesince baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu anlatım etti.

"Hedefimiz evren şampiyonu olmak"

Altınay'ın antrenörü Rıdvan Durmaz da ilçede güç güreşini sevdirdiğini, bu branşın akıbet yıllarda pop olmaya başladığını belirtti.

Dünya şampiyonasına 29 ülkeden sporcuların katıldığını ve sporcularından Altınay'ın 3'üncü, Helin Tuna'nın da 4'üncü bulunduğunu özetleyen Durmaz, "Böyle şişman müşterek başarıyla ilçeye döndüğümüzden baş döndürücü mutluyuz. Daha müşterek tomar sporcuyla, kızlarımızla elan dobra başarılar elde yazar ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi sevindireceğiz." sanarak konuştu.

Durmaz, ilçede ekincilik ve hayvancılığın münteşir olduğunu, kız evlatların hem hayvancılık aynı zamanda toprak işlerinde ailelerine iane ettiğini dile getirerek, "Bu da sporcularımız düşüncesince müşterek avantaj. Bunun müşterek örneği de Gülçin oldu. Hikayemiz ahırda inek sağımından başladı, evren şampiyonasına uzandı. Daha elleme dereceler elde edeceğiz. Hedefimiz evren şampiyonu olmak. Gülçin'in inek sağımı yaptığı, tarlada ailesine iane etmiş olduğu düşüncesince kasları gelişmişti. Bunun farkına vardık. Bilek güreşinde de bu kaslar önemli. Buna beceri ve taktik ilaveten dobra neticeler elde ettik." ifadelerini kullandı.

Dünya şampiyonasında 70 kilo canlı kızlar sol kolda 4'üncü bulunan Helin Tuna ise ilkin kere katılmış olduğu yarışmada başarısından sevinçli bulunduğunu fakat hedefinin evren şampiyonu edinmek bulunduğunu söyledi.

Başarısından etkilenen kız evlatlarının bahis konusu branşa dikkat duymaya başladığını özetleyen Tuna, "Dicle'nin kuvvetli güç kızları yerine ilkin Türkiye elan sonraları evren şampiyonasında inşallah dereceler elde edip, adımızı değme yere duyuracağız." halinde konuştu.

İlçedeki kız çocuklarına kip oldular

9. dershane talebesi Gizem Aktan, Gülçin Altınay'ın başarısından etkilenerek güç güreşine dikkat duyduğunu ve bu branşla ilgilenmeye başladığını anlatarak, "Çok cümbüş donör ve matrak müşterek spor dalı. Hedefim ilkin yerine okullar arası, sonraları Türkiye, sonraları da evren birinciliği elde etmek." dedi.

Rojin Sabır isimli sanlı 9. dershane talebesi de Altınay'ın başarısından sonraları "Neden ego de değerli olmayayım?" niteleyerek bu sporla ilgilenmeye başladığını, okullar arası müsabakalara hazırlandığını aktardı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler